Dagboka fredag 22. september 2023

Vi sutter på gårsdagens hockey-godis, ser fram til morgendagens syretest og venter febrilsk på at søndagens fotballkamp skal bli ferdig. Helga er her, og hun har en del på tapetet.

La oss ta det vi veit noe om først: Gårsdagens nedsabling av Lillehammer IK. For herregud for en kamp det var. Det var ikke det at Vålerenga var så sjukt gode, men effektiviteten da dere! 7-1 er et litt flatterende resultat om du kun ser på skuddstatistikken, men faen heller da. Vi tar den. Vi tar den sju dager i uka faktisk. Så enkle er vi!

I det som nå heter Elitehockey-Ligaen (et navn som ikke akkurat flyter avgårde som smelta smør) så ligger Vålerenga på topp. Det er riktignok bare spilt to kamper – men det er to kamper som har endt med seier til Vålerenga. Og det er vi glade for! Det finnes ikke noe som er så gøy som å toppe tabellen. Den topper Vålerenga foran Sparta og Storhamar. Sistnevnte spilte, og vant, mot lørdagens motstander Stavanger Oilers.

I tabelltipset vårt har vi plassert Stavanger på topp. Skal vi unngå at de blander seg oppi der med en eneste gang så er kampen i morgen en Vålerenga bør vinne. Dessuten. Det er sjukt gøy å slå brautende Oilers-supportere på egen is. Så kan de kauke om at ting er «gøyt» eller hva enn de sier. Lykke til, Vålerenga. Vi skal se kampen på TV.

Men det er ikke bare hockey-laget som skal spille bortekamp. Vålerenga Fotball avd herrer (Eliteserien) skal fly langt mot nord for å spille fotball. Ikke så langt nord som lengst mot nord, men nesten. Destinasjon Bodø er neste stopp og forhåpentligvis blir det tre poeng. Men som vi diskuterer med Aslak Borgersrud i podcasten vår så er dette bonus-poeng å regne. Tre poeng mot Glimt er helt fantastisk, ett poeng er kanskje litt mer realistisk.

Så må vi jo ikke glemme at det er ny kamp mot Bodø/Glimt allerede torsdag, og den er kanskje enda viktigere.

Uansett. Vi sender en fotograf nordover for å ta bilder av jublende supportere og spillere. Forhåpentligvis.

Vålerenga i dag
Quiz på Bohemen, øl på Vertshuset og forberedelser til borteturer.