VPN myser på: Mjøndalen

Elv

Hølet sør for Krogstadelva, Drammens Lørenskog, Hæ? – Tært barn har mange navn. Tidligere egen kommune, nå en del av Drammen. Stedet som kun er kjent for én ting; fotballaget.

Fakta

Midt mellom Hokksund og Drammen, sør før Krokstadelva og nord for ..ingenting, ligger Mjøndalen. Stedet som utelukkende er kjent for folk uttafor Buskerud fordi de har et fotballag med brune drakter anført av influensere med «småklubbsjarm».

Rundt 9000 sjeler har valgt å kalle dette stedet «hjem». noe som tilsvarer omtrent halvparten av deltakerne i Oslo maraton. I tettstedet Drammen, som Mjøndalen er en del av, bor det 123 000 mennesker.

Noe som gjør Mjøndalen mer til en nabolagsklubb framfor en bygdeklubb. Litt som Ranheim.

Og i likhet med Ranheim er det lite å skrive om området. Av attraksjoner finner vi egentlig fint lite. Men, vi i VPN er glade i gode stålkontruksjoner, så vi ønsker å løfte fram Mjøndalsbrua. Det er noe gammelt og indistri-erverdig med den.

Også her er det sikkert en kirke ett eller annet sted.

Fotballaget

På tross av at Mjøndalen har ligget i Eliteserien fem av de siste ti åra, er og blir dem en typisk førstedivisjonsklubb. Om enn det. Det er ikke å stikke under en stol at Vegard Hansen har gjort veldig mye for denne klubben siden han tok over i 2006 da lå de brakke nede i 3. divisjon.

De største sportslige bragdene, utover å sende Brann ned i OBOS, ligger en tid tilbake. Vi syns det likevel er verdt å nevne at de har spilte europakamper mot både Bayern Munchen og Werder Bremen.

De ble selvsagt grisa av begge, og har en målforskjell på 3-29 på UEFA-arrangement.

Klubben trenes av Kevin Nicol og spillerstallen kan vel omtales som «ung og lovende». Vi ønsker å hente frem Joackim Olsen Solberg på 34 som er en ekte klubbmann med godt over 300 kamper spilt.

Kultur

På et tidspunkt i historien var Mjøndalen IF et slags midtpunkt for popmusikk i i Drammensområdet med konseptet «Rockehulet». Men det er hauger av år sida og vi orker ikke sette oss inn i hele historien. Oppfordringa sendes heller til unge dokumentarskapere. Det virker interessant nok.

Vi velger heller å løfte fram den smått legendariske elektronikaartisten Todd Terje. Som på tross av å være mest kjent for Oslodisco, faktisk stammer fra Mjøndalen.

Når møter vi dem?

Borte: Søndag 28. april klokka 14:30

Hjemme: Søndag 6. oktober 15:00 (Ikke beramma)

Tog: Tog R12 til Kongsberg stopper der

Buss: Må bytte buss i Drammen

Fly: Skjer ikke

I tillegg går det alltids supporterbusser.

OBOS-ligaen

Vi er i gang i OBOS-ligaen. Første kamp mot Sogndal var ikke en grusom affære, men det var ikke gopdt nok. Vi hadde ballen stort sett hele kampen, men Sogndal var jævlig effektive den ene gangen de hadde en sjanse.

I motsatt ende av effektivitetsskalaen var Vålerenga.

Vi MÅ bli bedre på å score mål og vi MÅ bli bedre på å spille mot etablert forsvar. Med tanke på at det blir 30 matcher der motstanderlaget parkerer bussen, må dette terpes, terpes og terpes til det sitter.

Vi var jævlig nærme opp til flere ganger. Håkans var digg på, og scora det ene målet vårt. Kunne også scora flere.

Også forfriskende å se at Ola Kamara ikke er SÅ gammal ute på banen. Vi kan bli gøy om han virkelig prikker inn formen framover.

1-1 hjemme holder ikke. Men vi skylder foreløpig på startnerver.

Landsen

Thea Bjelde og Karina Sævik er tatt ut til landsen og det er ikke umulig at du får øye på dem om du ser kampen mot Finland klokka 18:00

Ellers

Det blir utsolgt på Ullevaal mot Lyn. Med god margin den støste kampen i OBOS gjennom tidene og ikke langt fra toppen når det kommer til seriekamper gjennom tidene.

Klart størst etter at «sikkerhet» ble en greie på norske stadioner.

Vi gleder oss!

Vålerenga i dag

Vi måker snø og tar oss en pils på en varm pub mens vi ser damene våre kjempe med flagget på brystet