VPN myser på: Egersund

Egersund

Helga er endelig her, vi har kommet oss litt ut i sesongen, Vålerengas herrer befinner seg, etter mye om og men, på en akseptabel andreplass i ligaen. Med seier på søndag klatre helt til topp.

Egersund venter på søndag. Med andre ord er det klart for toppoppgjør i OBOS-ligaen.

Men før vi spiller, er det viktig å analysere motparten.

VPN myser på Egersund

Egersund er en liten pittoresk småby rundt sju mil sør for Stavanger. Den har ett hotell og er et helvete å komme seg til fra Oslo.

Fakta

Innbyggertallet i byen er rundt 11 500, som er 6000 færre enn på Oppsal og hovedbeskjeftigelsen deres er fisk. Det er de såppas gode på at de er blandt de havnene i landet som drar inn mest.

I tillegg til dette er det kanskje noen som har smakt eplemosten til Berentsen bryggeri. Den er derfra.

Av attraksjoner er det lite å snakke om hvis man ser bort i fra selve byen. Ved siden av fayancemuseumet er det selvsagt én ting som må nevnes; trollpikken!

Dét er en attraksjon VPN kan stille seg bak. En steinkonstruksjon (ja det er nå en konstruksjon) som gir assosiasjoner til trollets stolte lem! En attraksjon som ble så attraktiv at en eller annen kølle der nede bestemte seg for å hugge den ned.

Men falloset skulle selvsagt reises. Og etter en kronerulling ble det samlet inn penger så stoltheten kunne gjenoppstå.

Vi hever vår hånd mot panna og hilser!

Fotballaget

VPN skal være ærlige her. Dette er et lag vi ikke kjenner så godt til. Vi kan se at de er overraskende voksne til å spille i OBOS, og tabellen viser at de er ganske gode. Bengt Sæternes spilte der en gang i tida og sagnet sier at han etter en kamp mot Saltdalskameratene, hvor de tapte, ble han så forbanna at han satte fyr på søplekassa ved kiosken i Rognan.

Og det er derfor de selger «Burning Bengt» der. Det er kokt grillpølse, potetmos og chiliketsjup

I tillegg oppfatter vi dem som sympatiske gjennom den lille kommunikasjonen vi har hatt.

Det går rykter om at de har satt opp en spnn stillastribune vi ble litt skeptiske til etter Sandefjordkampen i Tønsberg i 2003. Vi håper den holder denne gangen også.

Mulig det har skjedd ting på stillasfronten de siste 20 åra. Og me den setninga, føler vi oss gamle.

Kultur

Etter å ha gjort en noen av «disse», blir vi stadig overraska over hvilke kule band som kommer fra kjipe steder. Egersund er intet unntak. Det er nemlig hjembygda til både Serena Manesh og I Was a King.

Vi går for I Was a King

Når møter vi dem?

På søndag! Borte i Egersund.

Hjemmekampen er 21. oktober

OBOS-ligaen

Etter en mildt sagt fortvilende start, ser det ut til at laget endelig har løst koden i ligaen. Vi vinner hjemme, vi banker inn mål, og vi er endelig på vei opp igjen av OBOS-sumpa.

VPN har trua på at det kommer til å bli en bra sommer. Hvem faen trenger europamesterskapet når vi har Vålerenga?!

Toppserien
Hjemme mot Brann i mårra! Jøvlig viktig. Vi må vinne for å holde følge med Rosenborg. I tillegg vil vi med seier rykke vekk fra bergenserne.

Rosenborg på sin side møter Lørenskog.

Vålerenga i dag
Vi varmer opp til Vålerenga-helg med en fredagspils. Mulig vi ser noe internajonal fotball om vi gidder.