VPN myser på: Åsane

Bergen

I veien gjennom Obos så må man gjennom mørke steder for å nå lysets frelse – eller opprykk til Eliteserien som det også heter. Et av disse mørke stedene er Bergen, eller Åsane om du vil.

Det er ikke å stikke under en stol at Åsane ligger i vestlandshovedstaden. En by som de fleste friske innbyggere i nasjonen har et anstrengt forhold til. Det gjelder selvsagt, på alle måter, oss i Vålerenga på nett også. Da vi rykka ned tenkte mange av oss at det ble digg med et år uten bergensere og stasjonsbygda.

Men, sånn gikk det selvsagt ikke. Vi møter Åsane som på mange måter er en First Price-variant av laget som spiller borte ved Haukeland sykehus. Det er litt billigere, og litt dårligere, men er også på mange måter akkurat samme dritten man får med originalen; skarring og mas.

Fakta
Åsane er en tidligere kommune som nå regnes som en bydel i Bergen, selv om den ligger langt faen vekk fra sentrum, klarer den å snike seg inn i det som statistisk heter Tettstedet Bergen.

Men sine rundt 42 000 innbyggere, er den i innbyggertall litt større enn Bydel Bjerke i Oslo, men med en åttendedel av befolkningstettheten. Med andre ord er det stort sett fjell og skau det dreier seg om der borte.

Av attraksjoner kan vi nevne Ikea, Åsane storsenter og Tekstilindustrimuseet. Også er det, som alltid, sikkert noen kirker der.

Fotballaget
Åsane rykka opp fra 2. divisjon i 2019, og har etter det klart å klamre seg fast i OBOS-ligaen hvor de har ligget midt på tabellen som fyll med henholdsvis 45,40, 32 og 37 poeng. I 2023-sesongen lå de på nedtrykk hele sommeren, men klarte å karre seg opp på 12. plass til slutt.

Hovedtrener er Morten Røssland, kjent fra å ha trent Åsane og Arna-Bjørnar. Den beste prestasjonen han har klart er bronse i toppserien i 2018.

Av spillere så stiller laget men en god blanding av eldre og yngre spillere. De aller fleste ukjente for massene, men vi vil dra frem nittenåringen Jon Berisha som dundra inn en haug med mål i fjor, nachpielkongen Kristoffer Barmen, og kaptein Martin Ueland som har spilt 243 kamper for klubben.

Denne dagbokisten kan ikke huske at vi har møtt dette laget før. Men, det kan ha skjedd.

Kultur

Vi ønska helst årette øya mot jazz-dama Nathalie Nordnes, men det er vankelig å komme unna én fyr derfra. Selv om Lars Vaular bare bor noen hundre meter fra stadion på Valle, kommer han opprinnelig fra Åsane og veit dere? Han lager bangers. Vi velger en låt med Tommy Tee også for å vanne ut bergensken litt.

Når møter vi dem?
Borte: Onsdag 22. mai klokka 19:00 på Åsane stadion
Hjemme: Mandag 16. september (Ikke beramma)

Hvordan kommer vi oss dit?
Tog: Bergensbanen
Buss: Går både rutebusser og supporterbusser
Fly: Fly til Flesland og kollektivt videre

Hoteller: Bergen er en stor by med mye hoteller i alle mulige fasonger.

Toppserien
Årets første kamp ble (selvsagt) vunnet og i morgen er det igjen klart for oppgjør på Valle når vi tar i mot Kølabånn klokka 15:00

Bare å møte opp!

Annet
Ola Kamara er signert. Det blir spennende.

Vålerenga i dag
Vi tar en utepils før påska! Det er et nydelig vær i hovedstaden i dag!