VPN myser på: Raufoss

Raufoss er ett av de viktigste stedene i Europa for tiden med tanke på at de produserer artilleriammo som brukes til å forsvare Ukraina mot russerne. Når det kommer til fotball kan vi ikke si det samme.

Fakta:
Raufoss ligger på Toten. Landskapet som, foruten ammo, er kjent for de fleste gjennom sangene til en en gjeng joviale bilhøggere, og et sted man passerer fordi man er litt lei av å kjøre E6 mot fjellet.

Raufoss har rundt 8000 innbyggere, som er rundt det samme som Ammerud, og er statistisk del av tettstedet Gjøvik på rundt 30 000 innbyggere. Det hevdes at alle har et søskenbarn herfra. Det gjelder ikke denne dagbokisten.

Av attraksjoner kan vi nevne Totenbadet. Som er en svømmehall. Også er det jo alltids noen gamle kirker å stirre på. VPN lurer på hvilken pub vi skal besøke når vi kommer fram. Blir det Retro Bar, eller lander vi på Verona? Tiden vil vise.

Fotballaget:
For oss ser dette ut som en brokete gjeng i midten av 20-åra som kommer fra distriktet. De har ingen tidligere storheter på banen, men når det kommer til alumni kan vi jo nevne at en annen Espen Haug enn Espen Haug var hoveddtrener fra 2008-2019.

Ivar Hoff var også innom på 90-tallet.

I fjor havna de midt på tabellen, et sted de, i korte trekk, har befunnet sted de siste 30 åra. De ble sendt ned i 2.div i 2011 fordi de sleit økonimisk og var nede i noen år. Altså. Historikken til Raufoss, og laget Raufoss er så kjedelig at vi ikke orker å si så mye om det. Når de har penger er de et midt-på-tabellen-lag. Listefyll i OBOS.

Vålerenga møtte dem i 2008 og Vålerenga tok seg greit videre til tredje runde i cupen uten å overbevise. Thorvaldsson (2), Sæternes og Zajic scoret for Enga (Kilde: VPN)

Kultur

Vi kan ikke snakke Raufoss og kultur uten å nevne Ronni Le Tekrø. Og nå som det er gjort vil vi heller fokusere på Opus X, den kortliva, men impaktfulle brødre-duoen som ga oss denne straight up one-hit-wonder-bangeren i 2000. Vi veit ikke med dere, ungdomsforelskelse og nostalgi smeller oss i trynet og Raufoss fremstår som et sommerparadis.

Når møter vi dem?
Borte: 6. april klokka 16:00 (Billetter er utsolgt)

Hjemme: 10 august klokka 15:00 (ikke beramma)

Hvordan kommer vi oss dit?

Tog: Gjøvikbanen stopper på Raufoss. Tar et par timer.

Buss: Går busser fra bustterminalen. Tar et par timer. Det går selvsagt også supporterbusser.

Fly: Nærmeste flyplass er Gardermoen. Så, nei.

Hoteller: Om du er jævlig ivrig og vil ta en overnattingstur opp dit er det faktisk hotell på badelandet. Ellers er det Gjøvik sentrum som gjelder.

Kamp på søndag

Årets siste treningskamp på Valle på søndag klokka 14:00.

Det er som alt annet godt i livet; gratis.

Kiosken er åpen, så det er jo lov å legge igjen litt i klubbkassa likevel.

Vålerenga i dag
Vi tar en øl. Innendørs. Nå er det trist ute ass. Våren kommer forhåpentlig vis før 1. april. Hvertfall lov å håpe.