VPN myser på: Sogndal

Midt i ingenmannsland mellom bakkar berg og ikke minst fjordar ligger stedet som produserer husholdningssafta i skapet ditt. Denne fredagen skal vi til Sogndal.

Fakta:

Sogndal er en bygd som ligger langt inne i en fjord et sted i Vestland fylke. Tettstedet har i overkant av 4300 innbyggere. Omtrent halvparten av Bjørndal.

Tar vi kommunen i sin helhet bor det 12 000 mennsker fortelt på skrenter og torv av typen Oddgeir Bruaset viste fram på starten av årtusenet.

Geografisk er kommunen tre ganger så stor som Oslo. Med andre ord er det greit med plass mellom folk og det er ikke rart at inntrykket vårt av dette stedet er øyer som følger med bak lukka skalker når folk utenfra kommer ridende gjennom «sentrum».

En anektdote fra Sogndal om gjestfrihet og kundebehandling:
Denne bereiste dagbokisten samler på fotballskjerf som suvernirer. Da jeg var i traktene for en del år siden, bestemte jeg meg for å kjøpe et skjef.

Siden dette var midt i sommerferien, var det liten sjans for at supporterbutikken var åpen, men da man uansett skulle slå ihjel et par timer i bygda, gikk ferden opp på Fosshaugane for å «i det minste sjekke».

Ikke uventa; låste dører.

I det jeg snudde meg mot bilen, kom det en fyr ut fra treningssenteret ved siden av og lurte på hva jeg så etter. Situasjonen ble forklart, og noe litt uventa skjedde.

– Da åpner vi butikken! Jeg har nøkkel.

Sånn ble det. Butikken ble åpnet, kasseaparatet ble skrudd på, kortautomaten ble kobla til, og skjerf ble solgt.

Hyggelige ting kan skje der borte også.

Fotballaget:
Sogndal er et OBOS-ligalag som fra tid til annen rykker opp i Eliteserien. Selv om det begynner å bli noen år sida sist de var i toppen. Våre tall sier 2017.

Største bragd er at de kom seg til cupfinalen i 1976. Etter det har de stort sett jubla når de har klart å lage kvalm for Vålerenga.

Dette er laget som jubla over å ha klart uavgjort mot Vålerenga, selv om de rykka ned. Fordi de mer eller mindre stakk kjepper i hjula for at vi skulle ta gullet i 2004. Det skal de ha for disse nissene der borte; de kan faen meg skadefryd.

Av spillere er det ikke stort å nevne. Per-Egil Flo fra norges mest innavla fotballfamilie stiller fremeles til start der borte.

Laget trenes av legenden Tore André Flo. Som også er klubbens eneste førløsende kvalitet.

Kultur:

Det sto mellom Tone Damli og Olav Stedje.

I forbindelse med at våren har ankommet falt valget på denne groovy yach-rock-klassikeren. Palmesus på Hafslo!

Når møter vi dem?

Hjemme: Åpningskampen mandag 1. april (Andre påskedag) klokka 17:00
Borte: Lørdag 9. november klokka 15:00 (Ikke beramma)

Hvordan kommer vi oss dit?
Først er det buss, så er det ferge før det er litt mer buss. Vi regner med at det settes opp busser og at den fergeturen kommer til å bli jævlig frøsen.

Tog: Hahaha! Nei, nei, nei. Ikke i nærheten.

Buss: Seks og en halv time med med Vy. Om kampen settes opp før klokka 17:00, er det bare å drite i å dra samme dag. Går en nattbuss tilbake i ti-draget.

Fly: Går fly fra Oslo om morgenen på lørdager, men må vente til søndag med å dra tilbake.

Sånn ellers
Vålerenga gikk på en 3-0-skrell mot Brann. Det ser vi som dårligere nyheter for RBK enn for oss.

Borch blir ny kaptein for laget og vi er positive vi. Fin fyr som åpenbart elsker klubb og er god i fotball.

Ellers minner vi på at det er åssmøte i klubben førskommende tirsdag 5. mars.

Vålerenga i dag
Vi feirer at våren er her med en velfortjent fredagspils.