VPN myser på: Ålesund

Denne uka bytter vi fylke og krabber litt nedover kysten kommer til en by som er mest kjent for å brenne ned og satse fullt ut på tysk design i oppbygginga.

Fakta:
Ålesund er en by som ligger spredt på en del øyer ute i havgapet oppe ved Møre eller Romsdalen. Tettstedet Ålesund har rundt 55 000 innbyggere, og er dermed det klart største stedet vi har dekka så langt i dennne spalta.

Kommunen har omkring 68 000 innbyggere fordelt på forskjellige høl og holmer rundt i Norskehavet, men det er etter kommunesammenslåinger og vi veit ikke engang om folka der oppe vil være en del av av pakka.

Ellers preges sentrum av handelsflukt til kjøpesenteret litt uttafor byen, noe som fører til en tom, nesten melankolsk atmosfære. Når vi også legger på stort sett elendig vær, er Ålesund mer et sted man eksisterer, fremfor et sted man lever.

Fine bygg gjør ikke en by. Det er det folka som bor der som gjør.

Av de store attraksjonene er en jævlig lang trapp opp på et høydedrag. Denne dagbokisten har med blodsmak i munnen krabba opp der en gang og vil si at det i det minste er god trening. Utsikten er helt ok.

Fotballaget:
Ålesund er tabellfyll og kan sporte et middels godt fotballag som vinner cuppen en gang i blant, og rykker opp og ned fra OBOS enda oftere.

Cupvinnere mot antastera i Molde i 2009 og Brann i 2011. I tillegg må det nevnes at de er offer for NFFs vanvidd da de tapte fjerde runde på walkover fordi forbundets nye kjeledegger i Bodø grein seg til å bytte dato.

Sånn sett er VPN litt team Ålesund. Tatt skalpen på to av de største drittlaga i Norge samt blitt ydmyka av et stadig mer korrupt NFF.

Hey, vi kan være venner vi ass.

Og det er jo litt historikk i et vennskap mellom VIF og AaFK, selv om det har svunnet noe de siste tiåra.

Vi tipper at dette blir ett av laga vi må kjempe i toppen med.

Trener er Christian Johnsen og på spillersida er det ikke så mange som er hverken kjente eller Vålerenga-relaterte. Men vi drar fram Bjørn Martin Kristensen som aldri har spilt for oss, men er fra Oslo.

Mest legendariske spiller er Amund Skiri.

Kultur:

Vi på prøver å ungå å bare ha fotballsanger på disse listene, særlig ikke når disse stedene byr på musikk som faktisk er god.

Ålesund har avla opp Sigrid. Well done! Vi crusha sida leveransen hu gjorde på Øya i fjor.

Når møter vi dem?

Borte: Lørdag 11. mai 16:00
Hjemmme: Onsdag 25. september (Ikke beramma)

Hvordan kommer vi oss dit?

Det settes opp supporterbusser. Veien kjenner vi fra før. Den er lang og svingete.

Tog: Det går ikke tog ut dit. Nærmeste stasjon er i Åndalsnes to timer unna

Buss: Går buss og buss for tog fra Oslo. Det tar rundt 9 timer. Problemet er at det ikke går noe tidlig nok fra Oslo dersom du skal rekke matchen på lørdag. Du må da ta buss på fredag og overnatte til søndag.

Fly: Tar en time med fly til Vigra fra OSL

Hoteller: Ålesund har en drøss med hoteller til helt ok priser sett fra et norsk perspektiv. Book i forveien.

Europa

Vålerenga knuste Rosenborg i Europa på tirsdag. Håkans scora, nyervervinga Rijks scora og Strand himself måka inn to stykker.

Når det var slutt sto det 4-1 til Vålerenga.

Som denne dagbokisten sa til den trønderske sjefen sin:

– Det er verre for dere enn det er bra for oss. Lykke til med dette!

Neste match er 27. februar mot Brann. Vi satser på at formen fortsetter!

Vålerenga i dag
Vi tar en fortjent fredagspils vel vitende om at det skjer positive ting nede i EU