Vålerenga – Lillehammer 7-1

Helt siden Vålerenga stilte med 1 meter Shampo og Lillehammer med 4 meter Bergseng har Vålerenga hatt et godt tak på storebroren til Storhamar Dragons. Intet nytt under solen denne sesongen – Vålerenga er favoritter, men LIK har hatt en god start på sesongen partyprinsen har vært heit på grøten der oppe.

Kampen starter bra. Det er egentlig divisjonsforskjell på laga de første 5-6 minuttene. Alle rekkene jobber godt og Vålerenga valser over Lillehammer i midtsonen. Dessverre for Vålerenga så klarer LIK å jobbe seg inn i kampen igjen. De er farlig frempå på noen breakaways og Tuben er både heldig og god der bak.

Kall det varselskudd, kall det dommedagsprofetier eller påstå at det sto som skrevet i stein. Uansett hva du velger; LIK straffer oss og det står 0-1. Medby sender avgårde en lefse fra blå som sniker seg inn bak Tuben. Tankene da pucken satt i garnet fikk til forrige sesong da det i kamp etter kamp kom enkle mål i mot etter stort overtak på isen.

Vålerenga løfter deg ikke etter at Lillehammer tar ledelsen. De fortsetter å slite, er mer upresise i oppspillsfasen, har mindre fart gjennom nøytral sone og blir spillende på utsiden av Lillehammer i offensiv sone.

Med et par minutter igjen av perioden hekter Bengtsson en bonde og Norges beste undertalskonstellasjon, Olimb og Johansen, presser LIK til pucktap på vår blålinje. Johansen fører puck og dytter den til Olimb på offensiv blå. Olimb setter på turboen, presser deg forbi backen og alene med de Vries kjører han et sylfrekt droppass som sitter på teipen til Johansen. Johansen gjør det eneste rette med en utspilt de Vries og blæster pucken i lengste. 1-1 og det i grevens tid. Sekunder senere lyder pausesignalet og iskrigerne slipper å få hårføner’n fra han som sannsynligvis ikke har hårføner.

Skudd

VIF – LIK: 8-11

Mål VIF

1-1 Johansen (Olimb)

2. periode

Perioden starter med et smell. Vålerenga får en dropp og det smeller nesten umiddelbart. Taimi lader den finske skarpskytterrifla si og prikkskyter bladet til Partanen. De Vries er totalt utspilt og hører bare swoshet i det nettmaskene omfavner pucken.

Vålerenga har snudd kampen med et veldig sent og et veldig tidlig mål!

Etter dette bølger kampen frem og tilbake. Vålerenga er det dominerende laget, men Lillehammer henger godt nok med til at man ikke kan avskrive dem. Vålerenga har endel offensive backer og spesielt når de sklir frem for å skape overtall dypt i sonen til Lillehammer kan de bite tilbake. Heldigvis går det bra. I stedet for at Lillehammer utligner så tar Partanen ansvar i etterkant av et bra Vålerengapoweplay. Fra Kontoret til Gretzky setter han opp Thomas Olsen i slottet og de Vries er sjanseløs når Thomas prikker redet.

Etter det har Vålerenga mye puckinnehav, men klarer ikke overliste de Vries flere ganger. 2-0 i perioderesultat er uansett mer enn bra nok. Nå gjelder det bare å få seg noe næring, få noen gode formaninger fra Andersson og gjøre jobben siste 20 så innkasserer vi sesongens 2. seier.

Skudd

VIF- LIK 14-12

Mål VIF

2-1 Partanen (Taimi – Rokseth Bøen)

3-1 Olsen (Partanen – Auk)

3. periode

Vålerenga er tydeligvis ute etter å drepe kampen tidlig og etter 15 sekunders spill smeller det igjen. Det starter med at Auk finner Olimb etter først å ha kløna greit mye med puck på blå. Olimb spiller tilbake en ny tversover til Thomas Olsen. Olsen har en giftig twisted wrister og finner en åpning helt oppe i kakeboksen til de Vries – 4-1!

Like etter sitter den 5. pucken bak de Vries. Igjen så er det Thomas Olsen som er eksekutør. Stefan Johansens myke håndledd leverer nok et rekepass og alene med de Vries presser Olsen inn hat-tricket ved nærmeste stolperot da han er frempå på egen retur.

Dessverre for Lillehammer så er ikke Stefan Johansen ferdig med å strø rekepass og minutter senere setter han Mattis Olimb i et nytt undertall og plutselig står det 6-1. Og ikke minst; 3. målet i undertall! Det er helt sjukehus!

Vålerenga er ikke snauere enn at de feirer undertallsshowet til Olimb og Johansen med å sette opp Taimi for slagskudd på blå. Hockey-Rocky og Pontus Finstad plukker opp assistene.

Vi vinner kampen 7-1, men skuddstatistikken bare 33-31. Herregud det er så deilig å være effektiv.

Skudd

VIF – LIK 11-8

Mål VIF

4-1 Olsen (Olimb – Auk)

5-1 Olsen (Johansen)

6-1 Olimb (Johansen)

7-1 Taimi (Bøen Rokseth – Finstad)

Banens beste:

1- Thomas Olsen

2- Stefan Johansen

3- Mathis Olimb