sOilers – Vålerenga 4-3

Vålerenga reiste til Stavanger for å møte sOiles i tredje serierunde. Det betyr at Hockey-Rocky er tilbake på gamle tomter. For han blir det litt som å løpe i trappene i Philadelphia dersom Philadelphia var et kjipt sted og trappen du løper i går ned til helvette..

Vålerenga tapte matchen 4-3. Hvis du synes det er kjedelig å lese om muligheter som glipper anbefaler vi at du scroller deg ned til oppsumeringen.

1.periode

Vi hadde så vidt rukket å ta den første supen av kaffekoppen før vi ble belønna med vårt første undertall. Ekeland fikk to min for holding. Tretti sekunder inn i undertallet drar Kissel av Rosdahl, får lempa pucken til Trettenes som setter den bak en utspilt Tuben. Spørsmålet vi sto igjen med etter det målet der var: Hvor faen var den andre backen vår! En klassisk tellefeil med andre ord. Dette var et mål vi må ta helt på egen kappe!

Sjokkåpninga til oljebøndene satte seg i laget. I perioder fremsto vi som fullstendig avkledde. Vi tapte stort sett alle duellene i nøytral og offensiv sone. Vi manglet rytme og flyt og pasningsspillet er på sitt beste så som så. Det vi derimot hadde masse av var minutter i boksen!

Med drøye fire minutter igjen av perioden er vi i enda et undertall og Auk mister pucken i offensiv sone. Langan plukker opp en retur fra Tuben og setter pucken i tverra. Lagene går dermed til pause med en 2-0 ledelse til Soilers.

Skuddstatistikk:

Soilers – Vålerenga: 21-6

2.periode

Andre periode preges av et Vålerenga-lag som prøver å riste av seg første periode. Vålerenga kjører på og mater på med både folk og puck inn i sona til bønda. Gutta går bra på skøyter og det betaler seg. Soilers blir treige.

Perioden er åtte minutter gammel når Holm slipper en retur i slotet. Der står Bengtsson aleine for bønda’s center har bestemt seg for å stå klint opp i egen keeper. Fint for oss og fint for Bengtsson, som da lett kan plukke returen å sette den utagbart bak både bonde-centeren og Holm. Vålerenga reduserer til 2-1 og Bengtsson fikk sin først scoring for Vålerenga. Måtte det bli mange fler.

Med tre og et halvt minutt igjen av perioden klarer Klavestad å øke ledelsen slik at Vålerenga måtte gå til pause med nok en tomålsledelse å hente inn. Når det er sagt så er det verdt å merke seg at perioden endte uavgjort med et mål til hvert av lagene. Vålerenga hang bedre sammen og var mye bedre i både nøytral og offensiv sone denne perioden enn den første. Samtidig ser vi konturene av et soilerslag som ser ut til å begynne å rakne litt i sømmene.

Soilers – Vålerenga: 7-19

3.periode

Skarrepakket hadde ikke fått satt rumpa si ned på setene sine før Olimb etter et sweet sweet forarbeid av Olsen og Partanen fikk plassert pucken der den hører hjemme…bak Holm. En sjokkstart på perioden for skarrepakket og en velfortjent tidlig redusering til oss.

De neste minuttene var det mye Vålerenga og lite Soilers. Det var et kampbilde slik vi liker kampbilder: Vålerenga dominerte.

Seks minutter skulle spilles før den forløsende utligninga kom. Ekelund lada børsja like ved blå og sendte av gårde en suser som Holm ikke hadde sjans til å reagere på. Jævlig deilig. Lagene sto nå likt og Vålerenga har spilt seg skikkelig inn i kampen. Det er innmari sterkt med tanke på treigt, seigt, og beige alt så ut i første periode.

Spillet bølget frem og tilbake. Vi klarte ikke utnytte de gavepakkene som power play egentlig skal være. Å spille rundt 40 sekunder med 5 mot tre uten å score eller komme til skikkelige avslutninger er svakt. Her har vi et forbedringspotensiale.

Det luktet spilleforlengelse. Men den gang ei. Soilers fikk en ekstra boost av å ri unna undertallsspillet og klarte å presse frem feil hos vålerenga. Ved ett og ett halvt minutt igjen av kampen slukte Auk agnet med dupp, sluk og søkke og gikk for en velfortjent med dog lite taktisk slashing på en av bønda. I overtallet ble vi pressa flatere og flatere. Men tretti stusselige sekunder igjen glapp det. Soilers putta en ufortjent en i boksen og sikra seg 3 poeng – mot spillets gang.

Soilers – Vålerenga: 6-5

Oppsummering

Det ligger en del karakter i årets Vålerenga-lag. Det er få lag i ligaen som de facto klarer å sette seg i posisjon til å vinne en kamp i DnB Arena etter å ha tapt første periode 2-0.

VPN aner en positiv utvikling fra de forgående sesongene. Det virker som coachinga til Vålerenga under kampe er hakket kvassere enn det vi har vært vant til. Vålerenga mista faktisk ett eller tre poeng her og Oilers snubla seg til tre poeng. De kommer nok til å bruke denne tredje perioden til nok en gang å bygge opp under de ufordregelige egoene sine. Det må de bare gjøre for vårt inntrykk er at Vålerenga har fått på plass et lag som er mer robust og et trenerteam som de facto er bedre enn det Soilers har klart å raske sammen.

Vinnermålet er jo et pissmål av dimensjoner, men av alle kamper vi møter Soilers i så tar vi det heller i denne kampen. Lengst unna sluttspillet.