Dagboka tirsdag 7. november 2023

Det er en eim av nedrykk over Vålerenga Fotball avd Herrer samtidig som Vålerenga Fotball avd Damer snart kan sikre seriegull. Og hva har egentlig skjedd med Vålerenga hockey?

La oss starte med hockey. Og nå må dere hente dere en ekstra kopp kaffe for denne dagboka er lang.

I går ble forwarden Alex Dostie klar for Vålerenga. Han var en av Stjernens fryktede offensive spillere og var sjukt god helt til han ble skadet. Nå er han altså klar for Vålerenga.

Til vif-hockey.no sier sportssjef Anders Myrvold dette: «Signeringen av en topp forward har vært i planene våre fra sesongstart, og Alex har vært vårt største ønske. Vi har hatt en lang og veldig god dialog over flere måneder, så vi er naturligvis veldig fornøyd med at han nå er på plass og er klar for Vålerenga»

Dette er jo gull i våre ører. Vi har faktisk sjekka ut en spiller, snakka med han lenge og nå endelig landa? Spennende. Dostie lander visstnok i dag og skal være klar til spill mot Comet 16. november.

Men hva er det egentlig som skjer i Vålerenga hockey nå? De vinner kamper. De er gode på isen og det er fart i jerna. Dette var jo ikke det vi forventa etter kampene i fjor og hvordan kaos-klubben så ut i sommer.

Vårt inntrykk er at Myrvold og coach Andersson utfyller hverandre. Nei, ikke på en sånn skitten måte ditt svin, men de tenker hockey veldig likt. Frederik Andersson kom seint til klubben og tok på mange måter over noe han ikke hadde kontroll på. Det høres jo unektelig kjent ut… Jobben med å sette laget starta ikke før i sommer.

Vi var en del som stussa litt når Bonsa takka nei og Speedo-Brede slutta fordi … vel. På grunn av mange ting. Og så stussa vi enda mer da Myrvold fikk jobben som sportssjef. Det kan vise seg at det kanskje var et glupt valg. Nettverket til Myrvold er visstnok ganske stort og han har kanskje et litt mer utradisjonelt nettverk enn hva mange andre her på berget har.

Også syns vi Myrvold har fremstått god i mediene. Han var fin i sommer da han uttalte, på vegne av klubben, at de ga seg i budrunder og lot Storhamar signere spillere de i utgangspunktet var interessert i, men som ble uaktuelle pga lønnskrav. Blant annet Martinsen.

Andersson liker å spille en annen hockey enn hva Roy og Shampo gjorde. Det er ikke så mye fiksfakserier. Det er rett på med styrke og kraft i defensiv sone og fart og kraft i offensiv sone. Kjappe pasninger og taklingene fullføres. Det skal gjøre vondt å møte Enga. Det er litt nord-svensk Luleå og Skelleftå-aktig.

Puckflyttinga skal være rask fra backplassene og fremover, og hvert bytt skal være intenst og hardt. Og til å spille sånn trenger man ikke nødvendigvis stjernene men folk som har kvaliteter som: fart på jern, tunge skudd, presise pasninger, pucksterke, vinnerskaller som vinner dueller og som er sterk nok til å kline folk i vantet lissom.

Og sånn vinner Vålerenga kamper. Det virker som om Trygg og Andersson tenker hockey veldig likt, noe som garantert er en fordel i dette. De er også noen av de beste i ligaen (om ikke de beste) coachene under kamp i EHL. I år så vinner vi kamper vi ville tapt med annen ledelse i fjor.

Nå skal vi ikke se for mye på gammel grøt, men Frisk-Asker som har tidligere Vålerenga-ledelse underpresterer hardt. Den spillergruppa burde gjort det bedre. Mye bedre. De klarer ikke å vippe kampa i sin favør, det er litt skader og dere kan banne på at det dukker opp skriverier om frustrasjoner i spillergruppa i løpet av sesongen.

Så selv om vi starta med å skryte av Anders Myrvold veit vi vel egentlig ikke hvor mye skryt han skal ha. Han skal selvsagt få sin skjerv, men vi tror Frederik Andersson og Mats Trygg er de som skal få majoriteten av high-fivesa. De har vært presise i bestillingen av hva de mener laget trenger, så har Myrvold rett og slett gjort jobben sin. En jobb som skjønt kunne vært dårligere om han ikke hadde hatt nettverket sitt. Hadde Vålerenga klart å signere Andrew Nielsen om det ikke hadde vært Myrvold med sitt nettverk i USA som stod bak?

Alt i alt virker det som Vålerenga hockey prøver å fornye seg. Det virker som om de rett og slett vil spille en moderne hockey.

Hockey-kamp i kveld!

Det er igjen duka for kamp i Jordal Amfi. Vålerenga tar i mot Comet fra Halden. Dette er vel en kamp som enkelt skal vinnes? Vi tror det. Avdropp, avslag, puckslipp er klokka 18:30. Dette kommer til å bli gøy!

Vålerengas damelag i fotball

Det er to runder igjen i Toppserien og på lørdag er siste hjemmekamp for sesongen. Den går mot Stabæk. Vålerenga har gullmedaljen i egne hender nå, men de må gjøre jobben i begge kampene som står igjen.

Om Vålerenga slår Stabæk og Rosenborg – LSK Kvinner ender i uavgjort så kan Vålerenga faktisk bli seriemestere på hjemmebane. Det er så herlig det. Og det er ikke sånn at LSK Kvinner bare kommer til å legge seg heller. De har sjans på 2. plassen (som gir CL-kvalik). Herregud for en avslutning! Intility Arena, 13:30. Vi sees.

Vålerengas herrelag i fotball

Vi hadde ikke lyst til å skrive så mye om Eliteserie-laget og kampen mot Sarpsborg på søndag. Det gikk til helvete, rett og slett. Vi framstod uorganiserte. Uten tæl. Hadde ikke lyst på ballen. Og de måla…

Vi skal prøve å ikke være altfor negative, men da Sandefjord endte opp med å overkjøre AaFk merka vi at lufta litt gikk ut av ballongen.

Selv om vi sitter i kottet under trappa uten lys så er det ikke helt mørkt ennå. Det er fortsatt noen lysstråler utenfra som kommer gjennom, men vi merker jo det er litt vanskelig når det virker som vi tetter sprekkene innenfra.

På søndag er Vålerenga – Stabæk på ny. Da skal herrelagene møtes til dyst. Det er jo litt skummelt etter at USA-Bob og sønnen hans kom til Nadderud. Forhåpentligvis fikk de en ganske stor knekk etter å bli høvla over av Glimt. For vårt lag har ikke akkurat bygget selvtillit i det siste.

Er det en ting vi ikke vil så er det å måtte slå Tromsø eller håpe på at Sandefjord ikke vinner mot LSK i siste runde. En ting er at de kaller treneren vår for Judas og mener han ser ut som et hamster, men det rottelaget fra Kjeller kommer garantert til å legge seg med god samvittighet mot Sandefjord. Vi vil i alle fall ikke sette penger på LSK-seier mot dem.

Så da må det avgjøres før siste serierunde. Først så må Vålerenga slå Stabæk, samtidig så må Rosenborg slå Sandefjord. Da kan Vålerenga sikre plassen om de slår HamKam på Briskeby OG Stabæk – Sandefjord ender uavgjort. Vi har ikke spurt Norsk Regnesentral om sannsynligheten at dette skjer, men vi tror den ikke er stor. Men husk: Mirakler kan skje.

Vålerenga i dag

Vi piller på fingrene og bygger opp store nevroser. Også slapper vi av med litt moderne hockey på Jordal seinere på kvelden.