Dagboka søndag 5. november 2023

I England brenner de på denne dagen dukker av en som ville sprenge parlamentet; etter kveldens eliteserierunde kan det være Vålerengas håp om overlevelse på høyeste nivå du kan se gå opp i røyk.

Neida. Det behøver ikke være så ille, men det er ikke langt unna. Kampen i kveld er ikke en skjebnekamp. Det er bare en som er usannsynlig viktig. I går vant HamKam over Viking. Hvorvidt det var feil eller ei er vi litt usikre på. Forhåpentligvis så har søskenbarna fra Hamar berga plassen til vår kamp mot dem. Selv om de nører et sterkt hat mot alt som minner om Oslo så tror vi at bakrusen sitter såpass godt i at Vålerenga har en større sjanse mot et Kamma som har berga plassen kontra et som må kjempe med nebb og klør.

Tabellen er ikke akkurat sjukt lystig lesning.

Uansett. I dag er det kamp. Vålerenga har fått 600 billetter og de billettene er vel utsolgt. Dette er en kamp som vi bør vinne, samtidig som en del andre resultater må gå vår vei. Glimt må vinne mot Stabæk og Aalesund bør vinne mot Sandefjord. Om Glimt vinner 1-0 over Stabæk, vi vinner 1-0 over Sarp og AaFK vinner 1-0 over Sandefjord så gir det oss tabellen under.

Vi har lekt oss litt med tabellkalkulator

Og dette er liksom det beste resultatet vi kan få (med unntak av målforskjell). Går alt på dunken så er Vålerenga på direkte nedrykk. Og da tror ikke vi at vi kommer oss opp igjen.

Damene fortsatt i førersetet

Nok fatalisme! La oss heller snakke om noen som er i andre enden av sin tabellen. Vålerengas Toppserielag dere. Det er et lag som selv om det går litt trått nå klarer å samle nok poeng til å lede sin serie. Trondheims-Ørn, nå kjent som Rosenborg, spilte uavgjort 1-1 mot Avaldsnes før Vålerenga skulle spille mot Sandvike, nå kjent som Brann.

Det betød at alt egentlig lå til rette for at Vålerenga kunne dra fra i kampen om seriegull. Dessverre så endte også Vålerengas kamp 1-1. En kamp som ikke blir huska for storspill, men for en rekke absurde dommeravgjørelser og en plakat på NRK.no som kanskje forteller litt om statskringkasterens holdning til damefotball.

Først: Er det takling med knotter i feltet så er det straffe. Det burde dommere vite nå. Dessverre så klarer ikke kveldens dommer å fange opp dette. Norsk dommerstand er svak. Og om du trodde det var dårlig dømming i Eliteserien så har du ikke sett Toppserien. Drit i VAR; styrk opplæring av dommerne.

Dette er faktisk straffe, dommer.

En ting som kanskje er enda dummere er hvordan NRK visstnok ser på damefotball. Nå vil vi ikke gi Brann-supportere så mye oppmerksomhet, men noen ganger så må vi det. Og dette er deres skyld NRK:

Vålerenga er riktignok på gulljakt, men INGEN av de dere viser bilde av der NRK er med på den jakta. Dette er pinlig. Det er flaut. Det er nesten verre enn VAR.

Hockey-moro på Jordal

Så avslutter vi med litt herre-hockey. Norsk hockeys klassiker blei spilt på Jordal i går. Vålerenga tok i mot Storhamar. Det gikk som det måtte gå. 4-1 til Vålerenga og Fredrik Anderssons menn skøyter seg videre i EHL.

Vålerenga i dag
Destinasjon Sarpsborg. Sees vi ikke der så sees vi på Øst, Bohemen eller Vertshuset. Om vi tør.