Tabbe-Trym avgjorde toppkampen for Vålerenga

Lørdag, stinn brakke på Jordal Amfi og toppkamp mot Storhamar Dragons. Kan det bli bedre? Ja, vi kan jo vinne kampen og hilse Lyn med en aldri så liten takk for sist fra da de la seg mot RBK i siste seriekamp i 2004 for å hindre at vi vant seriegullet, men man kan jo ikke få alle ønskene oppfylt.

1. periode

Dragons er ikke en drømme motstander. De er lunefulle og spiller en kjip hockey. Mye går ut på å stå opp på egen blå og i midtsonen, dra ned tempoet motstanderne og pakke inn egen målvakt. Norske eksperter har skrytt Trym Gran opp i skyene, men det er kun mulig om man ser seg blind på statistikken. Spillestilen Thoresen vil ha gir gode arbeidsforhold for keepere og Trym Gran er ikke mer enn helt gjennomsnittlig i norsk målestokk, men han er en god målscorer. Det skal Tabbe-Trym ha for.

I denne kampen er vi med fra start. Forsvaret ser bedre ut med det nye backparret Ekelund og Nielsen. Nielsen er tidlig ute og kritter opp området sitt og sier hit, men ikke lenger til tilpasse bønder. Espeland føler også kallet og seiler inn i offensiv sone for en drive inn face wash.

I andre enden prøver Sverre Rønningen å være though guy, men ender bare opp med å ta en unødvendig utvisning.

Det blir ikke mål i overtallsspillet, men vi er bedre enn vi har vært tidligere denne sesongen. Kanskje er det noe i gjære?

Svaret er ja. Halvveis ut i perioden har Vålerenga er bra bytt. Vi får lagt skikkelig trykk på Dragons og klasker inn 1-0 på tennis bak en utspilt Tabbe-Trym.

Spillet fortsetter etter noen VAR-minutter og Vålerenga beholder fatningen og styrer inn til en knapp ledelse til pause.

Skudd

Vålerenga – Dragons 9-10

Mål Vålerenga

1-0 Røymark (Taimi)

2. periode

Vålerenga får i starten av midtperioden en skikkelig utfordring. Pontus Finstad og Mathis Olimb ryker i rask rekkefølge på hver sin tominutter. Dragons blir tunge og spiller oss tidvis veldig små og kun en Breivold holder oss inne. Bl.a. plukker han ned en one timer etter direktepass gjennom slotet fra han med de myke anklene; Martin Johnsen.

Noen minutter senere sitter utligning en. Taimingår seg fast i offensiv sone og Thomas Olsen covrer for ham. Berglund presser ham og de vinner pucken dypt i vår sone. Quenneville kommer seg fri og er alene med Ruben. Tuben redder, men Berglund setter returen inn vi stolpen.

Vålerenga bruker ikke lang tid på å svare og minutter senere så er det vi som presser høyt. Rosdahl vinner pucken og spiller Nøkleby Svendsen bak målet til Tabbe-Trym. Fra død vinkel vasker Didrik en puck på mål og Tabbe-Trym har satt seg opp slik at pucken rikosjerer av ham og ut i slottet. Der står Finstad og klasker den i nota. 2-1!

Like etter er det Tabbe-Trymshow igjen. Vålerenga presser frem en turn over og Partanen smeller til fra skuddsektor. Tabbe-Trym treffes og Olimb fanger den opp. Mens Olimb er i ferd med å sette opp Partanen på nytt så er Tabbe-Trym så desorientert at han vender seg 180° og står med ryggen til når Partanen setter returen i mål.

Stensrud bør jo ha en bitter smak i munnen der han reduseres til døråpner i kamp etter kamp.

Skudd

Vålerenga – Dragons 11-9

2-1 Finstad (Nøkleby Svendsen – Rosdahl)

3-1 Partanen (Olimb – Nielsen)

3. periode

Som mot Sparta sist så kommer Vålerenga ut på is i tredje periode med en ledelse og føler seg veldig komfortable.

Forrige sesong hadde slike kamper endte med neglebiting og poengtap. Denne sesongen har vi full kontroll.

Til slutt tar Thoresen ut Tabbe-Trym og Finstad bruker da anledningen til å sette 4-1.

Etter det er det endel gruff. Det var sikkert meningen at Dragons skulle sende et signal om at de ikke gir seg uten kamp, men i alt gruffet de prøver seg på så trekker de det det korteste strået, som ellers i livet, og Dahl ender oppe med å ligge nederst og kave mens han blir matet med knoker av Solberg, Brekke Henriksen vasker isen med Saxrud Danielsen og og Nøkleby Svendsen tar en Bud Spencer på alle i gult og blått som er innenfor rekkevidde.

3) Daniel Rokseth Bøen

…ja, også vant Egersund 1-8 mot Vålerenga 2 slik at de overtok tabelltoppen fra Lyn på bedre målforskjell. Leit.