Enga på topp

Det står en landslagspause for dør, men før det skal Vålerenga spille en hengekamp mot Comet. Etter at Tabbe-Trym ga Vålerenga seieren i toppkampen så ville Vålerenga overta tabelltoppen med seier mot den nyopprykkede middelmådigheten fra Nesten-Sverige.

1. periode

Comet på Jordal Amfi er en overkommelig motstander, men vi gjør det litt vanskeligere for oss selv når Nøklebye-Svendsen svarer på en slashing mot Breivold med å krysstakle Alexander Thomas så sistnevnte faller som en sekk med Storhamar Dragonsløpere. Dommerne gir han 5 + matchstraff. Undertallet til Comet blir kortet ned da de ryker på en utvisning selv. Vålerenga takker for det og bruker eget overtall til å ta ledelsen. Førsteoppstillingen vår i overtall maler i stykker forsvarsverker til Comet og etter at Partanen har luftet børsa et par ganger så spiller vi oss dypt og får noen skudd på mål som keeper må gi retur på. Olimb står i skuddsektor og krangler inn returen. 1-0 og overtallsspillet vårt begynner å se bedre ut.

2-0 kommer like etter. Taimi setter opp Hockey-Rocky for skudd fra blå og Byrkjeland styrer den inn bak Carl Axel Arvid i Cometmålet. Byrkjelands første i Engadrakt.

Skudd

Vålerenga – Comet 14-10

Mål Vålerenga

1-0 Olimb (Partanen – Bengtsson)

2-0 Byrkjeland (Rokseth Bøen – Taimi)

2. periode

Der den første perioden var litt småslapp så våknet Vålerenga mer til liv i midtperioden. Partane drar i gang målhornet etter 6-7 minutter. Han får pucken i nøytral sone og tramper over offensiv blå, går tvers gjennom backen, skjærer inn foran keeper og scorer sikkert.

I denne perioden har Comet lite å komme med og Vålerenga setter dagens fjerde noen minutter senere. Nielsen spiller tversover til Ekelund, som får masse plass. Ekelund skjærer innover å limer pucken opp i redet. 4-0 og kampen er i praksis avgjort.

Vålerenga gir seg ikke med det. Comet går på en tellefeil og Olimb finner Partanen som står naken i slotet. Restene av skuddet hans plukker Thomas Olsen opp og fra kort hold setter han sin første for kvelden.

Partanen gir seg ikke og mot slutten av perioden får Vålerenga en ny mulighet i overtall og vi spiller diamanten til Comet lave før Solberg mater Partanen. Partanen gjør ingen feil og klemmer til på dirra og pucken sitter i nettet bak Cometkeeperen.

3. periode

Etter en så solid midtperioden slipper Vålerenga Comet mer inn i kampen og gjør det vanskelig for Tuben å få seg en smultring.

Riktignok så er det Vålerenga som åpner målshowet i 3. periode også ved Thomas Olsen. Olsen setter den etter et tversover pass fra Brekke Henriksen.

Etter det er det klart for Cometmål. Den ellers så stødige Hockey-Rocky kløner det til i defensiv sone og Hedlund mater Kopperud. Kopperud klarer å snike en puck fordi Tuben.

Unødvendig, men slikt skjer, og det er jo bedre at når de skjer så skjer det når vi er trygge.

Midtveis i perioden slenger Nielsen en ispuck på mål som Olsen styrer sikkert i kassa. På tross av at det er hele 9 minutter igjen og Vålerenga har fått den farlige 8-1 ledelsen så virker publikummet på Jordal å ha kontroll på nervene. Selv ikke da Antonsen reduserer til 8-2 med 7 sekunder igjen sprer frykten seg på tribunen. Heldigvis klarer vi å holde helt inn og vinner med festsifrene 8-2