Vi er serie! Vi er serie! Vi er seriemestere!

I 2020 tok Vålerenga damer sitt første seriegull med tunge covid-restriksjoner.På lørdag kom seriegull nummer to, på overbevisende vis og i friere dressur.

Selv om Stabæk tok ledelsen etter 9 minutter var Engas dominans aldri under press. Våre spillere hadde et godt grep hele veien og Stabæks scoring var kun et parentes. Som Mimmi Löfwenius Veum fortalte NRK like etter å ha blitt byttet ut mot slutten av matchen: «vi har full kontroll, og det er godt på en lørdag».

Aldri noen tvil på banen

Riktignok er forsvarsjobben svak på Stabæks mål, hvor Fanny Lång slår inn i bakrom og Monica Nedgård Isaksen ikke blir utfordret verken når hun tar imot kula eller når hun setter den bak JJ Tompkins. Likevel skjønner alle at Enga eier denne kampen, og før halvtimen er spilt er ikke bare utligningen, men også 2-1-målet i banken. Første stikk kommer når Thea Bjelde felles i boks og Elise Thorsnes setter straffen sikkert. Etter det rekker ikke blusset å slukke før Olaug Tvedten gjør kort prosess i en uavklart situasjon i boks. Ballen er plutselig fri, og hva gjør hun med det? Banker den inn.

Olaug Tvedten jubler med Elise Thorsnes for scoringa til sistnevnte. Lite visste vi at Maestro #1 skulle score like etterpå.

I pausen forsvinner talsperson i Klanen, Sebastian Hytten, bort fra tribunen. Han har skjønt at i dag blir det mer å feire, og unner seg en taxitur ned til sentrum for å hente flere bluss.

I pausen og utover i andre omgang gjør Stabæk flere tidlige bytter for å komme tilbake i kampen, men har aldri sjans. Riktignok får de et skudd i tverrliggeren (det samme får Olaug Tvedten), men totalen vipper hele veien i favør Vålerenga. 10-1 i avslutninger på mål og 9-3 avslutninger utenfor mål gjennom kampen lyver ikke.

Det har lenge vært forventet at Rosenborg – Vålerenga på Lerkendal i siste serierunde blir en ren seriefinale, men etter at trønderne har snubla litt på oppløpssida, og blant annet spilt 1-1 mot Avaldsnes, var det klart at Enga kunne bli seriemestere allerede i denne nest siste runden. Det som måtte til var seier over Stabæk, og uavgjort mellom LSK og RBK borte i fjøset. Det første var lett, men det andre var mer spennende. RBK tok ledelsen, men LSK utligna midtveis i andre omgang.

Aldri noen tvil på tribunen

Våre spillere får med seg dette, og benytter sjansen til å sette 3-1 og spikre egen trepoenger kort tid etter. Hvem andre enn Janni Thomsen til å ordne det? Dansken som var årets spiller i Toppserien i fjor har vært ute med skade siden Champions League-kampen mot Minsk i august (det vil si: hun var faktisk noen få minutter på banen mot Celtic for å score i straffekonk). Hun serverer oftere enn hun putter selv, men når hun putter er det ofte både vakkert og viktig. Hun satte 3-1-målet på overtid i den viktige seieren mot RBK i vårsesongen, og hun satte 3-1-målet i går på et langskudd som gjør oss ekstra takknemlige for at hun har kontrakt hos oss helt til sommeren 2025.

RBK har ikke mer å stille opp med i fjøset, og 1-1 blir stående like sikkert som vår 3-1-seier. Vi i redaksjonen noterer en dyrekjøpt lærepenge til neste sesong: det holder ikke å sette av kvelden etter siste seriekamp til eventuell gullfest. Kalenderen må også være åpen etter nest siste seriekamp. Såpass godt er dette laget.

De omkring 600 tilskuerne som får med seg denne kampen og denne premieutdelinga har en fantastisk dag. Vi minner om at det er plass til flere. Fotball er best på stadion og dette laget er virkelig verdt å se. Vi kan også argumentere for at du ville elska å være tribunen under disse kampene, selv om du hater fotball. Flagg, skjerf, tostangs, sang, bra folk og raus utdeling av bluss sørger for trivselsgaranti.

Raus utdeling av bluss. Ikke bare supporterne som har det gøy!

Bluss og farger; sang og heiarop. Gjengen fra Oppsal J2015 som hadde fått være maskoter denne kampen var en sterkt deltakende part i «kom igjen enga!» sammen med Klanen. Dette er sånn som skaper supporterhjerter. Dere har kanskje hørt fra enkelte urolig sjeler at «unga blir redd når det kommer bluss på tribunen»? Det er fra folk som aldri har hatt sett unger på tribunen. Etter hva vi har hørt elska de de. Og det gjorde foreldra også.

Aldri noen tvil på Ullevaal?

Siste serierunde oppe i Trondheim er ren formalia, men Vålerenga damer har likevel mer som står på spill denne sesongen. Klart vi er i cupfinalen!

Spillerne viser stor klasse om dagen, og har avstand ned til de andre lagene, ikke bare på tabellen, men også i ren karakter. Etter gårsdagens seriegull takker Mimmi Löfwenius Veum gamleklubben for hjelpa og kysser logoen til sin nye klubb i én og samme vending. På spørsmål fra NRK om hun er glad for valget om å bytte klubb til Vålerenga, svarer hun uten å nøle at det er hun glad for hver dag, hele tiden. Samtidig vinner Olaug Tvedten bestemannsprisen og får donere penger til en valgfri breddeklubb. Hun sender pengene til Rosenborg, som åpenbart trenger hjelp om dagen. Verken spillere eller trener på RBK klarer å lire av seg noe elegant reaksjon på dette, men blir liggende nede som en butthurt, bitter gjeng.

Mimmi Löfwenius Veum feirer med seriemesterskap – ny pokal 25. november?

Mot slutten av måneden får vi se om denne gjengen har mer å stille opp med på banen enn de har å stille opp med verbalt. Vi møter dem til cupfinale lørdag 25. november kl. 16:15. Forrige seriegull fikk følge av et NM-gull. Kom til Ullevaal for å heie fram til ny double!