Comet vs Vålerenga 1-7

Den storbysofistikerte gjengen fra hovedstaden reiste på sightseeing til Halden for å plukke poeng fra de tjukke unga som alltid forsyner seg grådig av smågodtbuffeten på Nordbysenteret, og for å reise tilbake til Oslo som Norges beste lag, serieleder, formlaget fremfor noen.

Første periode

De første minuttene bar preg av at vålenng tok lett på oppgaven. vi kom lett til skudd og backa ble litt vel hissig på grøten som gjorde at komet fikk et Par spillvendinger der de kom to mot en uten å klare å score

Første halvdel av perioden var ganske så døll. Det ble ikke noe som lignet «action» før Comet med 13 min igjen av perioden surrer på seg en lagstraff for å ha for mange folk på isen. En ganske så døll lagstraff som gir Vålerenga sitt første overtall der altså. Og hvilket dølle overtall det ble.

Når det er sagt: banda var ikke før blitt fulltallige for en av dem bestemmer seg for å trippe Finnseth som var på vei full fart inn i offensiv sone. Nok et overtall for oss. Med et minutt igjen av overtallet nr 9 Olsen plukker puck . facewashing og begge blir sendt i boksen for

Bengtsson legger en puck dypt inn i slotet. Pucken seiler avgårde i bedagelig tempo langs isen hvor Rømark bare kan styre den soft og smooth inn bak Høvik i comet-målet.

Med drøye to min igjen av perioden klarer bønda faktisk å komme seg ut av egen sone. Det klarer sågar nesten å komme seg inn i Vålerengas sone også..hadde det ikke vært for Andrew Nielsen. Han står på blå som en vegg. Med det resultat at østfoldbonden bounced av kassa hans som regndråpene bouncer av en nypolert Landrover. Som belønning fikk han to min for interference. Det lyste av hele Nielsens kroppsspråk at det der skjønte han ingenting av. Hvis vi hadde kunne høre hva han til seg sjæl når han skøyta inn mot boksen så tror vi at vi hadde hørt: «Oh my…what is this nonsens..I just stood there, like a perfect gentleman». Uansett…Comet fortsatte å slite med å komme ut av egen sone. Vålerenga rei av både undertallet perioden lett.

Skuddstatistikk:

Comet – Vålerenga: 6-19

Andre periode

Andre periode starter slik første periode sluttet. Vålerenga besitter stort sett pucken og Comet sliter med å spille seg ut av egen sone. Vålerenga maler i stykker Comet bytt for bytt slik det har gjort i en rekke kamper denne sesongen. Da veit vi at når det først går hull på byllen så pleier måla å renne inn. Det skjedde også i denne kampen. Halden holdt ut i cirka 8 minutt av perioden før Bengtsson, etter at Vålerenga har skapt noen sjanser, gravde fram pucken. Pucken gikk til Nielsen som hamra den kontakt rett opp i kakeboksen. Den feiringa med ei litta sabel ned i slira var på sin plass og sånt vil vi se mer av.

To minutter seinere selger Hocky-Rocky og Linus Rosdahl seg. Leif Victor (ja…han heter det) kommer aleine med Partanan som på sin side har full kontroll. Nydelig sideforflytning av Partanen der gitt. Det eneste Leif Victor egentlig produserte der var en stadig voksende furteleppe.

Et par minutter seinere serverer Sander Thoresen et nydelig tverssoverpass til Bengtsson som kliner til på dirra og sender pucken rett i nettet bak en sjokkskadet Høvik.

Drøye fem min seinere reduserer bønda. Kopperud legger en puck mot mål som går via votten til Partanen inn i kassa. Den der var ikke uttagbar for å si det sånn. Det tror vi Partanen veit han også.

30 sekunder senere er vi vitne til et kjempepass av Dostie til Røymark. Dostie trekker alt fokus og alt spill over til motsatt side fra Røya og slenger passet tilbake gjennom slitet der Røya står naken. Keeper klarer ikke sideforflytte og Røya kan score på åpen kasse. NYDELIG!

Ekelund står på blå og slenger av gårde en puck for styring. Finnstad står aleine foran mål og styrer den inn bak en forfjamset Høvik i Comet-kassa.

Comet – Vålerenga: 8-20

Tredje periode

Cirka 45 minutter skulle spilles av kampen før førsterekka markerte seg og Thomas Olsen satte 1-6. Dermed redda han ansiktet til den, for dagen, bleike Matihis Olimb som fikk en heldig andre assist når Thomas Olsen gjorde alt sjæl.

Med et minutt igjen av perioden begår Partanen et slagsskudd fra dropp-punktet og lårer den opp i lengste. 1-7 der altså.

Tredje periode ble en ren transport etappe. Comet hadde ingenting å komme med og Vålerenga hadde ikke noe de måtte bevise. Kampen ebber ut. Vålerenga vinner enkelt.

Comet – Vålerenga: 3 -17

OPPSUMERING:

Vålerenga gjør jobben sin. Dostie gjør poeng i debutten. Bra pass viser at han har god spillerforståelse og kan tilføre rekka si mye. Ellers er det synd at smultringen til Partanaen ryker på et fille mål….men han kan egentlig bare skylde på seg sjæl.