Oilers vs Vålerenga 6-3

Vålerenga er formlaget i ligaen. Siste gang vi møtte Oilers var i fjerde runde. Da slapp vi inn et skikkelig pissmål av Trettnes to minutter før slutt, og gikk på et surt tap. Således er kampen i dag er viktig. Oilers må vise at de fortsatt er et topplag. Vålerenga må vise at vi kan slå Oilers i DnB-arena – noe som vi har hatt problemer med i lang tid.

Første periode

Stavanger er fullt på høyde med Vålerenga i begynnelsen av perioden. De setter Vålerenga under press. De tester Tuben, og Tuben består stresstesten. Tuben er direkte god og sørger for at gutta kan gå inn i matchen med trygghet om at han har ryggen deres…bokstavelig talt. Kiosken er foreløpig stengt.

Perioden og kampen er 7 minutter gammel når Bengtsson kommer i fart over droppunktet, spiller klikk kakk med Dotsie, vrenger seg inn foran backen og skyter fra kort hold. Holm gir retur. Dotsie plukker returen og feier den over en utspilt Holm. Vålerenga tar fortjent ledelsen 0-1.

Drøye seks minutter seinere lemper Rosdahl puck fra blå. Det er masse trafikk foran mål. Holm er blind som en flaggermus og ser ikke pucken for skogen av vålerengaspillere og pucken snek seg inn på lengste. Vålerenga øker ledelsen til 0-2. Lett!

To og et halvt minutt er igjen av perioden når Koch ryker på en to minutter og VIF får sitt første undertall. Oilers beileiret sona til Vålerenga i nesten ett og et halvt minutt før vi får slått pucken ut. Et solid boksplay av gutta der, og de rir av undertallet uten nevneverdige problemer.

Vålerenga vinner de fleste puckene og er det soleklare beste laget i denne perioden. Andre rekka vår er awsome. De har vært gode hele perioden. Den greia Bengtsson og Dostie ser ut til å ha på gang er veldig spennende. Et mer solid radarpar vi ikke sett siden Jari Kurri og Wayne Gretzky.Skal bli gøy å følge dem resten av sesongen.

Andre periode

Andre periode starter slik første periode startet – bare med motsatt fortegn. Nå var det Vålerenga som gikk ut i hundre og la press på skarrepakket fra Rogaland. Fem min spilt når Dan Sissel kommer mer eller mindre aleine mot Tuben. En duell Tuben vinner. Som gjedda i sivet ligger Tuben der med snapphansken sin. Han plukker puck etter puck og vinner duell etter duell.

Så skjer det…Perioden er drøye åtte minutter gammel når Elvsveen kommer seg rundt, Vålerenga klarer ikke klarere godt nok foran mål og Langon får mulighet til å putte ei redusering. Egentlig ganske unødvendig…men men.

Litt over halvspilt periode Trettenes forsinker spillet med vilje og Vålerenga får sitt første overtall. Sekunder seinere vipper Olsen puck over pleksien i offensiv sone og hele DnB- Arena går bananas. En unison arena vil ha to min på Olsen. Latterlig. Det verste med å se hockey i Stavanger er at man er nødt til å forholde seg til en hel føkkins arena som ikke kan reglene.

Vi klarte ikke utnytte overtallet. Like etter at Oilers fikk den utviste bonden sin tilbake på isen røyk vi på et nytt undertall da Dan Sissel kom nesten aleine med Tuben og ble tatt av Sander Thoresen etter at Taimi forstyrra han gjennom hele nøytral sone….altså forstyrra Dan Sissel, ikke Sander Thoresen. Vi ryker uansett på et undertall. Vålerenga rei av undertallet relativt greit. Oilers kom ikke til en eneste avslutning.

Med ett minutt igjen av perioden begår Trettenes dårlig pass. Partanen plukker pucken og sender den til Olsen som skyter. Returen plukker Kalle Ekelund og kliner til oppe til venstre for Holm. Det står 1-3 til Vålerenga

Nielsen og Kristansen fyrer etter at Nielsen med handling viser at Tommy Raymond bare kan drite i å parkere rævva si foran Tuben. Kristiansen mister hodet og går bananas…Kjeften hans går i ett. Kanskje like greit at Nielsen ikke skjønner særping og at Tommy Raymond ikke snakker engelsk.

Vålerenga inviterte Oilers litt mer inn i kampen i andre periode enn i første. Noe vi syns er skikkelig unødvendig

Tredje periode

Tredje periode starter med både Nielsen og Kristansen i utvisningsboksen. Utvisningene kvittes. Taimi får tidlig to minutter og vi må i realiteten starte tredje periode i undertall. Gutta rir av undertallet relativt greit.

Fire minutter er spilt når Strandborg får stå aleine på droppunktet. Han får et pass fra Mauldin og får all tid i verden til plassere pucken bak Tuben. Den reduseringa kom tidlig. Alt for tidlig spør dere oss. Resten av perioden kommer til å bli en knokkelkamp.

Den første halvdelen av perioden presser Oilers Vålerenga mer enn de har klart å evne så langt i kampen. Vålerenga har i perioder nok med å jage dem ut av egen sone.

Med rundt elleve minutter er spilt når hjemmelaget klarer å surre det til i et bytt og blir belønnet med lagstraff for å ha for mange spillere på isen. Vålerenga har ikke spilt i overtall lenge før Nielsen roter det til i egen bakgård. Strandborg sparker puck til Langdan som utligner. Hvis vi skal tape denne kampen etter å ha sluppet inn det morra mi kaller for et «fotballmål» så er det typisk Vålerenga anno 2020/2021 sesongen.

Med fem min og tretti sekunder igjen er det graving av puck i skrevet på Tuben. Pucken spretter ut til venstre til Mauldin, som enkelt kan sette den bak en svømmende Tuben. Bønda har snudd matchen og går opp i en 4-3 ledelse.

Med et par min igjen av perioden stikker Tuben. Like etterpå kuker Partanen det til og gir bort puck til Strandborg. Strandborg setter 5-3 i åpen kasse. Sekunder senere setter dem 6-3.

Vålerenga taper tredje periode 5-0. Total kollaps i tredje periode med andre ord. Perioden var rævva. Sjelden har vi sett Vålerenga gjøre så mange personlige feil og dårlige avgjørelser på så kort tid denne sesongen. Vi notrer oss at Oilers ikke vinner denne perioden og kampen fordi de var så innmari gode. De vinner perioden fordi Vålerenga var skikkelig dårlige. Vålerenga fremsto i denne tredje perioden slik en samla VPN-redaksjon ønsker at Storhamar Dragons skal fremstå: tannløse, inkompetente og generelt håpløse.

Nå gjelder det å børste av seg skammen. På torsdag er det ny kamp mot Stjernen. Da skal det reises kjærring!!