Dagboka fredag 6. oktober 2023

Vi er på fjerde måneden med høst, og bladene på træra blir gulere og jævligere jo lenger ut vi kommer. Vålerenga herrer har endelig fått på plass spillet, om noe sent, damene sikter mot seriegull mens det spilles glad håki på Jordal.

Litt om alt i dagens dagbok.

Dicko

Vi starter med herrene og den jævlig kjipe nyheten at Dicko har skada seg fælt etter smellen han fikk mot Larvik på mandag, og trolig ikke er tilbake på banen før om minst ett år.

Gutten er naturlig nok i kjelleren, men ifølge klubben ved godt mot og ser framover. «Heldigvis» er han såpas ung, så selv om det er dritt å bli satt tilbake i flere måneder, er det fremdeles mange år igjen av karrieren.

VPN ønsker Dicko god bedring!

Lysere tider

Selv om vi er i den siste delen av sesongen, og ikke har noe sjans til å komme til Europa, har vi fremdeles mye å spille for.

Det har seg nemlig sånn at vi, på tross av godt spill de siste kampa, fremdeles kan rykke ned. Vi ligger på 11 plass på tabellen, men har bare 24 poeng. Det er seks for lite til å være på safe grunn.

30 er det magiske tallet.

21 poeng er det som står igjen.

Med andre ord er det relativt sannsynlig at kommer helskinna ut av denne sesongen også.

Ikke bare det. Det er en teoretisk mulighet for fjerdeplassen. Sug litt på den!

For at det skal skje, må vi vinne alle kamper framover, mens Brann og Molde må tape alle sine.

(Også må LSK, Sarp, Odd, RBK og Godset tape en del)

Men faen. Vi veit vi ikke kommer på fjerdeplass. Det er bare å drite i. Derfor syns VPN vi skal sette oss følgende mål rangert litt tilfeldig, men også litt etter det enkleste først.


1.  Gå forbi Rosenborg på tabellen

2. Slå Lillestrøm på Åråsen

3. Ta sjuendeplassen

Kunne også satt «ta 30 poeng» på denne lista, men det er mål på linje med å «overleve høstferien med svigers på hytta». Det må gjøres og ingen forventer noe annet.

Første obligatoriske er å slå skarrepakket når de kommer snublende nedover mot sivilisasjonen på søndag. Bare å møte opp på Valle!

Vi har en spiss som scorer og vi i VPN begynner å få trua på forsvaret også. Detta går!

Hockey

4-2 og seier på Jordal Amfi

Vålerenga møtte Sparta på Jordal i går. Det ble en slitekamp der Sparta i langt større grad hadde fokus på ødelegge Vålerenga spill enn å skape noe selv. Vålerenga håndterte dette bra og seier var i liten grad truet.

Riktig nok glapp det i nøytral sone med 3 min igjen av kampen og Sparta fikk en sjelden mulighet alene med Tuben. Vålerenga svarte på 3-2 reduseringen og Olimb satte en pinne i tom kasse like etterpå.

Man ser det er en forskjell på fjorårets og årets lag. Slike slitekamper endte ofte med poengtap fordi vi ikke hadde nok skaperkraft fremover. I år er vi bedre rusta og klarer å avgjøre slike kamper.

Neste kamp er allerede i morgen! Da schmeller det i Hamar OL-Amfi kl 18:30. VPN satser på seier mot alle med onkelpappa.

Damene

Sterk hjemmeseier på onsdag da vi måkte over Bjørnar fra Bergen med 4-2.

To av Tvedten og en fra Ingibjörg Sigurdardottir (Og et selvmål av Bjørnar) gjør at vi fremdeles har heng på førsteplassen når det er fem runder igjen.

Det spilles ingen kamper i helga for vår del, men det er faen så mange godbiter framover når vi blant annet møter Real Madrid i Spania på onsdag og spiller cupfinale når tæla fryser.

Om du er en reisete person er det bare å komme seg ned til Syden!

Neste hjemmekamp er mot Avaldsnes lørdag om en uke.

Vålerenga i dag

Jula er her og brusen er å få på Rema.