Vålerenga vs Sparta 4-2

Vålerenga møter Sparta i Jordal Amfi til sjette serierunde i EHL. Dette er en kamp Vålerenga bør vinne dersom de ikke ønsker at bønda fra Rogaland og innlandet skal få ei litta luke på tabellen.

1.periode

Brekke Henriksen vinner droppen og det er jo de som vinner droppa som vinner kampen sier folk. Overtroiske som vi er tar vi dette som et tegn på at denne kampen byttes inn mot tre poeng på konto. Vålerenga er litt skarpere i kanta i starten av denne perioden enn det vi har sett de foregående matcha. De løser presset til Sparta godt. Gutta er flinke til å hjelpe hverandre bakover og de spiller seg bra ut av egen sone.

Etter cirka seks-syv minutter spill skiftet spillet litt karakter. Vålerenga inviterer dressing-gjengen fra Østfold inn i kampen. Det gjorde de i god gammel Vålerenga-stil med å servere en del unødvendige feilpass og by på generelt mer slurv. Når det er sagt så spilte ikke det noen rolle for bønda klarte ikke åpne de gavene de fikk servert.

Vi har mest puck, men hva faen hjelper det når vi ikke produserer noen sjanser av betydning. Partanen var nærmest da han med rundt åtte og et halvt minutt igjen dro seg gjennom et par stykker og kom til en ok avslutning…that’s it!

Perioden var kort oppsummert: SNORK! Vi har sett spenstigere saker. En annen som syns dette var kjedelige saker var bøndas kaptein Niklas Roest. Han valgte å pådra seg straff for spearing slik at han kunne tasse tilbake til garderoben og ostepopp-posen sin. Der harru kapteinen sin, si.

Skuddstatistikk:

Vålerenga – Sparta: 11-3

2.periode

Der første periode var et stort gjesp, var andre periode som et vorspiel på nyttårsaften å regne. Snaue 37 sekunder var spilt da Ponemarenko faller i egen sone. Thomas Olsen plukker puck og setter den nede til høyre for keeper. Vålerenga leder 1-0

Fire minutter seinere roter bønda i backcheckinga si og Bengtsson setter kontant pucken rett i nota. Vålerenga går fortjent opp i en 2-0 ledelse.

Perioden er nesten halvspilt når Lundberg får stå på bortre hjørne relativt udekka. Jacobson ser dette og får servert Lundberg som lett kan sette ei brikke bak en sjanseløs Breivold. Svakt backspill av Vålerenga kombinert med godt spill av Sparta ga bønda den reduseringa de trengte for å sprøyte liv i kampen.

Etter reduseringa skiftet kampbildet. Det ble mer tempo i kampen og spillet bølget frem og tilbake. Vi snakker høy puls, Hawaii, og et vilt antall misbrukte sjanser til begge lag. Lagene går til pause med en 2-1 ledelse til Vålerenga.

Vålerenga -Sparta: 8-13

3. periode

Tredje periode starter der andre periode slutter, med to lag som prøver å gå i strupen på hverandre. Vålerenga for å punktere kampen, Sparta for å få en redusering.

Med rundt fem minutter spilt klarer Karterud å snike pucken, via skøyta til en bonde, mellom beina til en utspilt Balizs i Sparta målet. Det står 3-1 og Vålerenga går igjen opp i en livsfarlig to måls ledelse.

Tre minutter og tjueto sekunder er igjen av perioden når Sparta reduserte til 3-2 ved Grønberg. Litt mot spillets gang egentlig all den tid det var Vålerenga som var mest i dytten.

De siste tre minuttene var helt galematias eller VM i ising som man også kan kalle det. Det er i underkant av to minutter igjen av perioden og bønda har tatt ut keeper for å spille i seks mot fem. Det overtallet funka bare sånn passe for dem, men som snus for oss. Med ett minutt og femti igjen legger Olimb pucken fra egen sone rett i åpen kasse. Dermed øker Vålerenga ledelsen til 4-2. Spikeren i den berømte kista der med andre ord. Vålerenga vinner fortjent.

Vålerenga -Sparta: 8-4