Ringerike Panthers – Vålerenga 2-5

Tidlig lørdagskamp for gutta i blesten. Ikke bare blest fordi man har hatt en god start på årets sesong, men også fordi en av sommerens tunge signeringer teminerte kontrakten etter 4 kamper. Inn for Henrik «Snowflake» Erikssen kommer Christian Torrissen. Inn kommer også Gabrel Koch, men han er «bare» tilbake fra skade.

1. periode
Ringerike har sesongpremiere i den nytørkede Skjongshallen. Skjongshallen fikk halve Drammensvassdraget inn i kjelleren og hele hallen stod lenge under vann. Da elva trajkk seg tilbake så både luktet og så det helt forjævlig ut der inne, eller som de sier på Hamar; Detta var mætti gørgildt ama. Kute ner åt slufsefossen og det lukta som heme.

Vålerenngatoget går ikek akkurat på skinner i første periode. Riktignok kommer laget seg til noen vasse sjanser som da Røysa kommer alene med Arnkværn i Ringeriksmålet, men han klarte ikke å overliste ham. Samma melodien var det når Partanen satte opp Thomas Olsen og Mathis Olimb for en dobbelsjanse. Arnkværn var med på notene og fikk god hjelp av egne backer til å rydde foran egen kasse.

Mål ble det ikke før de fremmøtte hadde begynt å lete etter lommeboken for å komme seg fortest mulig til kiosken. Partanen og Olimb får godt med fart gjennom nøytral sone og Partnanen serverer pucken til Thomas Olsen på motsatt. Arnkværn er ikke rask nok i sideforflyttingen og pucken smyger seg inn ved nærmeste stolpe. 0-1! Den gir litt ro i rekkene før 2. periode.

Skudd

Ringerike – Vålerenga 1-16

Mål Vålerenga
0-1 Olsen (Partanen – Olimb)

2. periode
Vålerenga produserer mye skudd i starten av 2. periode også, men det virker litt mer gjennomtenkt det de driver med og Ringerike blir satt mer på prøve enn i 1.. Arnkværn får kjørt seg og det tar ikke lang tid før dagens andre mål noteres. Denne gangen også i overtallsspillet. Mark Auk tar ansvar, avanserer inn i skuddsektor fra blå og limer´n opp i nærmeste rede. Arnkværn blir mao igjen straffet med et mål på nærmeste. I NHL kaller de slike mål for AHL-mål, fordi det er der keepere i NHL som ofte slipper inn mål på nærmeste gjerne har det med å havne i NHL.

Kort tid etter fanger Stefan JOhansen en indiander fra en Ringerikespiller, gjør et pådrag og setter den 3. pucken bak Arnkværn.

Med 0-3 tidlig i 2. periode tenkte VPNs utskremte «game over». Det virker som om Vålerengaspillerne tenkte det samme, for med 0-3 så falt kvaliteten. Ringerike kom tilbake og fikk etterhvert satt Tuben på endel prøver.

Etter 12 min av perioden smeller det. Lillebror Byrkjeland er dypt nede i vår sone og legger et pass til Rimjans på blå. Skuddet er tungt og går rett inn bak Tuben. 1-3 og det er kamp igjen.

Ringerike beholder overtaket også etter målet og Tuben får kjørt seg. Vålerenga må inn foran i dritten foran Tuben for å stå imot og vi rir av perioden med en 1-3 ledelse.

Skudd
Ringerike – Vålerenga 12-11

0-2 Auk (Karterud – Bengtsson)
0-3 Johansen

3. periode

Det tar ikke lang tid for Rimjans er på færde igjen. Vålerenga knoter i rundvantet bak egen sone og Taimi mister kontrollen på puck bak eget mål. Ex-Grünerspeller Jussi Tammela mater Rimjans i slotet og skuddet sitter igjen limt i nota bak Tuben.

Følelsen av ei aldri så lita krise i emning får grobunn, men Partnen roer igjen nervene i neste bytt. Taimi gjør opp for seg og mater Partanen som tramper over blå, lurer Arnkværn ned butterfly og visper’n opp i lengste kryss på backhand.

Etter dette tvinges Ringerike til å ta timeout. Planen er ikke revlosjonerende, men de ender opp med å ta ut Arnkværn i kassa for en ekstra angrepsspiller. Det blir småfarlig, men vi rir det av og Karta kan kort tid før slutt sskli inn 2-5 i åpen kasse.

Alt i alt en helt greit gjennomført kamp mot en motstander vi bør og skal slå. Vi unngikk å skli på dette bananskallet og akkurat nå så leder vi EHL på bedre målforskjell enn Storhamar Dragons.