Vålerenga mot Sparta 1-5

Vålerenga Hockey møter Sparta til kamp i Jordal Amfi. Med seier kunne Vålerenga knuge neven sin enda tightere rundt tabelltoppen. Slik ble det ikke. Det ble tap.

1.periode

To og et halvt minutt er spilt når Espeland taper en duell på fart gjennom midtsonen. Dette pucktapet gir Sparta mulighet til å komme to mot en. Taimi velger da å slippe sin man. En skikkelig skikkelig noldus beslutning all den tid han på dette tidspunktet hadde full kontroll på bonden – en bonde som også var den farligste av de to som kom stormende fordi et pass til han gjør at Tuben må sideforskyve. Som en konsekvens av dette her rekker ikke Taimi frem til Ahlsell som har pucken, havner i ingenmannsland, og Knold er ledig for et tversoverpass som kler av Tuben. Knold kan lett sette pucken i åpen kasse ned til høyre for Breivold. Med det leder bønda 0-1. Vålerenga burde fått mål og begge assistene på den scoringen der!

Etter scoringa har vi ett godt angrep fra oss med en brukbar sjanse, så dumper Fagerud pucken inn i vår sone for at Sparta skal kunne få til et bytt. Pucken hopper og spretter litt, noe som gjør at Auk driter seg ut og tillater at Selin kan plukke opp pucken og sette den i hjørnet bak Tuben. Ikke akkurat bunnsolid backarbeid på den der heller. Det var vel heller ikke eksisterende.

Vi fikk også sjansen i overtall når Meisingset røyk på en to-minutter for å forsinke spillet. Dette overtallet var helt krise. Sjelden har vi sett så blodfattige ut i overtall denne sesongen. Var vondt å se på.

Ved halvspilt periode gikk oss vil et par ganger med alle tre løperne våre dypt i Spartas sone. Det endte med pucktap og kun godt backspill klarte å bremse farten til Spartas puckfører i nøytral sone når Sparta om tre mot to og fire mot to. Ellers var vi egentlig ganske på. Vi hadde noen bytt hvor vi hadde greit med press på dem, men Sparta var også dertil flinke til å binde opp spillerne våre i og rundt vantet.

Meisingset røyk på en ny to minutter. Var det første power playet til Vålerenga blodfattig, så var dette desto bra. Vanvittig bra faktisk. Vi holdt pucken i sona så og si hele utvisninga, og Nordmann ble pepra med skudd. Mange bra avslutninger, men dessverre ingen mål.

Nærmest var Ahlholm som bomma på en puck som lå stille på målstreken. Utrolig. En vanvittig prestasjon det også egentlig.

Skuddstatistikk første periode:

Vålerenga: 17

Sparta: 9

2.periode

Vi starter perioden i undertall og det rir vi av greit. Og det var vel det eneste som vi gjorde relativt okei egentlig.

Det ble scoret to mål i denne perioden. Vålerenga scora begge! Denne perioden har vi skapt MYE i egen sone, men ikke en dritt i Spartas

Laga gikk til pause med en 0-4 ledelse til Sparta.

Skuddstatistikk andre periode

Vålerenga: 6

Sparta: 12

3. periode

Det står syv og et halvt minutt igjen av kampen. Didrik Nøkleby Svendsen bestemmer seg for å konfirmere Roest. Noe noen burde gjort for lenge siden! Solberg får et par minutter for høy kølleføring. Noe som betyr at vi må spille tre mot fem. Det skal bety at vi kommer til å få en i mot. Det gjør vi også.

Fem og et halvt minutt igjen av kampen og vi får reduseringa. Lindstrøm setter pucken, via en spartaspiller, inn bak Nordmann.

Kampen ender med et 1-5 tap.