Vålerenga gjorde jobben i Schjongshallen

Etter den litt seige opplevelsen hjemme mot Grüner sist så kan det være greit å spille på seg litt selvtillitt før vanskeligere motstandere står for dør. Sånn sett så er jo Ringerike Panthers en drømmemotstander.

Starten på kampen er litt tam. Vålerenga blir gående litt rundt grøten, lemper litt pucker på mål og får varmet opp Mattias Petterson i Ringerikeburet. Det lugger endel og det er en dårlig rytme i angrepsspillet. Typisk er at en løper tar med pucken over offensiv blå og legger et roppass til back. Back skyter før noen av de tra på topp verken er i posisjon til å screene keeper eller komme på en retur. Da blir det til at man registrerer endel skudd uten at det betyr ar det blir spesielt farlig.

Fredrik Andersson ser nok også dette for plutselig så gjør han noen rekkebytter og dytter innpå Nøkleby Svendsen. Svdensen gjør med en gang den jobben de andre ikke har gjort og gir keeperen til ringerike betraktelig bedre arbeidsvilkår de sekundene han er på isen.

Perioden ender målløst.

2. periode
Det tar ikke mange sekundene etter drop før første første pucken ligger bak Petterson. Vålerenga skliur rett gjennom forsvaret til Ringerike, kommer 2 mot 1 og Olimb spiller tversover slik at Pettersonmå sideforskyve og skuddet fra Espeland går tilbake i lengste. 1-0 og allerede så hadde Vålerenga vist frem spill de ikke klarte i 1. periode. Det lover bra!

i minuttene som følger så spiller Vålerenga seg til flere store sjanser. Både Lalande, Partanen og Auk har gode avslutninger fra farlige posisjoner. Det er helt tydelig at Vålerenga får sjansene de trenger for å score fordi spillerne i stlørre grad går inn i dritten og setter press på hjemmelaget.

Og målene de skulle komme de. Først finner Sander Thoresen Thomas Olsen på lengste som bare kan vispe inn 0-2.

Deretter går det kjapt. Minutter senere er det igjen jubel blant bortesupporterne; Ahlholm pirker inn nummer tre bak Petterson og igjen kmommer passet fra Olimb.

Treneren til Ringerike får nok etter dette og tar en time out. Sspillerne deres kom ut etter pause oog så ut som om de aldri hadde spilt hockey før.

Ringerikes spillere svarer på time outen med å slippe inn et nytt mål før det har gått 5 minutter. 0-4 setter Sebastian Johansen og passet kom fra smørbrødservitøren Mark Auk.

I denne perioden har Vålerenga full kontrioll og bare ruller over Ringerike. Det er divisjonsforskjell mellom lagene og det er huller overalt i forsvarsverkene deres.

3. periode
Jobben ble egentlig gjort i 2. periode, så man venter egentllig at denne perioden skal bli en transportetappe. Perioden starter også roligere enn forrige. Andersson velger nok også å spille rekkene litt jevnere.

Rekka med Johansen, Lalande og Falk-Larssen bruker tiden de får godt. Etter 7 minutter kommer Falk-Larssen gjennom midtsonen i stor fart og tar med seg fart og forsvar inn i Ringerikes sone. Han bråsstopper når han kommer til toppen av droippsirkelen, gjør en retningsforandring innover i banen som gir han mer rom. I tillegg kan han bruke en svart og gul back som screen og prikkskyter pucken opp i nærmeste kors. Pent!

Samme mann er like etter på plass og pirker inn en retur Espeland prøvde et slagskudd fra blå.

Med et par minutter igjen på klokka får Vålerenga en mulighet i PP og Thomas Olsen blir hat trick hero med sin tredje etter pass fra Røya og Taimi.

Etter 0-8 så er det som om gutta tror kampen er over. Det er jo litt kjipt gjort når man har en keeper som helt sikkert hadde satt pris på å få en multring. Det skjer ikke, for med 10 sekunder igjen av kampen får Ringerike spasere gjennom vår sone og dytte en puck bak Tuben.

1-8 er uansett et solig resultat og vi overtok tabelltoppen fra Stjernen, som ikke spilte i dag. Liker du å se Enga på topp så er det bare å støtte dem på torsdag da Sparta gjester Jordal Amfi.