Vålerenga med nestenflause på ukens hviledag

Hjemmekamp mot Grüner. Topp mot bunn. I utgangspunktet en litt ekkel kamp fordi man kan kun enten gjøre jobben og gjøre det alle forventer eller drite deg ut. La oss håpe årets lag forutsetter å være forutsigbare. Det er ikke feil å forvente full pott i denne kampen.

Vålerenga går ut i 100 og det virker klart at Andersson ønsker å drepe kampen tidlig. Ahlholm lurer inn den første pucken i nota bak Linden Marshall, på pass fra Finstad og Törngren, før det er gått to minutter.

etter dette fortsetter Vålerenga å hamre pucker i retning av Marshall. Marshall er heldig og god, og tar alt som kommer etter målet til Ahlholm resten perioden. Det er jo ikke slik at utespillerne foran ham er dyktig til å styre spillet ut i rundvantene og tvinge Vålerenga til å skyte fra posisjoner der det statistisk sett er vanskelig å score.

Neida, saltstøttene deres på isen tillater Vålerenga å sette opp den ene gode muligheten etter den andre uten at de klarer å overliste Marshall.

2. periode

Kanskje er det det store overtaket i 1. periode som får Vålerenga til slappe litt av. Grüner er mer med spillemessig i denne perioden, men det ser mer komfortabelt ut for Vålerenga ettersom de nå har bedre uttelling på sjansene.

Førdt ute er Törngren som får være naken i slottet med Ahlholm rettvendt og med riktig fatning. Törngren styrer enkelt inn 2-0.

Deretter er det klart for 3-0; Røymark klemmer inn en retur på Espeland sitt skudd fra blå. Vålerenga har tilsynelatende kontroll.

Halvveis etter Sander Thoresen 4-0. Også han får stå helt uforstyrret foran. Marshall og styre inn en goal. Passet fra rundvant kom fra Ahlholm. Hans andre boksåpner denne perioden.

Med minutter igjen av midtperioden drar Partanen og Olimb på seg et par utvisninger i rask rekkefølge og Grüner fikk over et minutt i 5-3. Grüner lot Calle Spaberg Olsen styre overtaket og med følsomme håndledd satte han opp Tamella for en one timer. Tuben henger ikke med og skuddet sitter klistret i kakeboksen. 4-1 og Vålerenga har gitt Grüner både nøkkel, kart og koordinater for en vei tilbake i kampen.

3. periode

Tredje periode starter bra. Calle ryker på en 2 min og vi kan punktere kampen. I stedet pungterer vi kampen. Først gir vi Johnsgård muligheten til å score i undertall på en break away, en mulighet han tar, og deretter så gir vi fra oss alt intiativ i kampen.

Akkurat når man innser at denne kampen kan ryke og at Andersson burde ta en time out og gi alle en real hårføner så tar han en time out og virker å være ganske rasjonell. Laget responderer helt konge og det tar ikke mange sekundene før Marshall må hente ut en puck til fra nettet. Partanen og Olimb satte opp Røymark som på dirra presset pucken tilbake opp i lengste.

Det viser seg å være nok. Grüner faller litt sammen, produserer lite og åpner opp bakover. Vålerenga styrer inn til seier.

Måten vi inviterte Grüner inn i kampen igjen på 4-0 er ikke bra. Hadde vi møtt et bedre lag enn Grüner hadde vi fort avgitt poeng i denne kampen. Vi får ta med oss de tre poengene og lærdommen om at i bunn må alltid innsats og samhandling ligge.

På tirsdag er det Panthers borte. Det bør bli en mer overbevisende kamp.