Straffetap på Hamar

Midtukekamp på Hamar og Dragons kan friste sine egne med et underpresterende lag, elendig over- og undertall, skader på nøkkelspillere, varm potet og storfint besøk fra Kongens by.

Ikke rart de kom vraltende til kamp.

1. periode

Storhamar har jo hatt en blytung start på sesongen. De ligger nede sumpa med storebror Lillehammer og Grüner. Det er tydelig at de går hardt ut og vil ryste Vålerenga fra start.

Og det fungerte.

Vålerenga så ut som et guttelag utpå der og ble servert treretter av skuldre, albuer og plexiglass. Spesielt Rønnild var hissig og serverte titt og ofte.

Etter et par minutter med dette våset pådro Törngren seg en tominutter for å vispe kølla opp i trynet på en bonde i nøytral sone og et av Norges dårligste powerplaylag får sjansen mot Norges beste boxplaylag og vi disker opp med et forferdelig undertall. Quenneville får stå helt alene i skuddsektor, fordi vi gjør boksen altfor trang, og prikker nærmeste kryss.

Samme Quenneville hadde en i metallet like før utvisningen etter at Dragons utfordret Rubens evner til å sideforflytte seg.

Det er jo ikke mulig får bønda å brenne så mye energi gjennom hele kampen, men de ønsket å bygge momentum, få med seg hallen og ta ledelsen.

Etter scoringen så slipper de seg mer ned og Vålerenga slippes inn i kampen. Vi genererer noen skudd, men er ikke farlige før Dragons misser på presset i midtsonen etter 13 minutter og Thomas Olsen kan trampe gjennom midtsonen, runde Øksnes og lirke pucken inn i lengste bak den alltid mediocre Kokman.

Deilig! I hallen høres kun den langveisfarende byrampen bak det ene målet.

2. periode

Vålerenga er langt mer med denne perioden. De river og sliter i Dragons og spiller mer fysisk. Bønds blir litt grinete og når bjellesauen deres ryker på 2 min så er det som å åpne Pandoras eske. Det blir litt tid totalt de blågule må tilbringe i syndebingen.

Det er på en av disse utvisningen til Thoresen at Vålerenga legger skikkelig trykk på Dragons. Etter en dropp så går Taimi inn i dritten og får tak i pucken. Dragons er uorganiserte og Ahlholm står helt naken i slotet. Kontrollert sender han av gårde en twisted frister i lengste og Vålerenga er foran med 1.

Frem til da så har det vært helt dødt blant hjemmesupporterne, men de klarer i alle fall å pipe litt på Ahlholm som kvitterte ut en liten takk for sist. Det er nesten så du ikke tror det ville hjulpet dem til å lage litt støy i egen hall å dele ut klappere. Kanskje de burde få vuvuzela på blå resept som de kan stikke ned i gapet og som de kan bruke på inn- og utpust? Og skulle de ha folk på tribunen som puster gjennom nesen så får de selvsagt lov til å dytte de opp i snaset.

SILs største sjanse i perioden kommer når Quenneville blir satt opp for direkteskudd på et tversover pass. Tuben er raskt over på nærmeste og får loffen på et skudd som han prøver å lure inn i lengste.

3. periode

Man håper jo på at Vålerenga skal med seg det store overtaket man hadde i 2. periode over i 3. og drepe kampen, men Dragons utnytter garderobepraten bedre og er mer med i 3. periode. SILs defensive spill er veldig bra. Vålerenga finner ikke ut av det og produserer nesten ikke skudd.

Den eneste gode muligheten vi har i 3. er det fjerderekka som står for, men siste passet er for dårlig når de kommer 3 mot 2 da det blir spilt bak spiller.

Sudden death

Sudden blir helt vill. Det tar ikke av før Olimb drar på seg en 2 min etter at vi tapte en dropp i egen sone. Da ble det 4 mot 3 i 2 min der SIL er ufattelig nærme et par ganger. Det starter med at de setter opp Quenneville for direkteskudd med venstrefatning.

Etter dette så setter de opp en bonde på motsatt og Tuben er på skuddet, men det ruller over han og blir liggende i målgården bak ham og alle spillerne stuper inn i der og det er fullstendig kaos. Doommerne ender opp med å dømme målvaktsinterference og vi slipper unna en baklengs og tap.

Vålerenga taper alle droppene i undertallet og gjør det veldig vanskelig for seg selv, men vi klarer å ri det av. På slutten kommer Olimb innpå igjen bare for å dra på seg en ny utvisning med sekunder igjen slik at han ikke kan ta straffe.

Med tanke på at Lindström heller ikke spiller så blir det litt tynt når straffene skal taes og Vålerenga taper klart i straffekonken.