Vålerenga sendte Oilers hjem som slakt!

Sesongstarten har vært så som så, men vi ser en stigene formkurve. Det vi virkelig trenger nå er å møte et lag med eplekjekke broilere med lomma full av cash og kjøpt selvtillit, slik at vi kan fortsette klatringa på tabellen.

1.periode

Under to minutter av perioden er spilt når Stavanger roter bort pucken, og vi får en to mot en situasjon. Lindstrøm vender og sender pucken oppover gjennom nøytral sone til Törngren vendte ned bekken og sendte et rekepass med majones mellom beina på bekken rett på teipen til Thomas Olsen som drar av keeper og setter pucken i åpen kasse.

Etter scoringa fortsatte Vålerenga presset. Stavanger prøvde stadig å stå høyt i sona vår, noe som stort sett førte til kontringsmuligheter for oss. Ved rundt åtte minutter spilt ryker Roksteth på en utvisning og vi får overtallsspill. Det ser ut som om vi stiller med Lindstrøm, Törngren, Espeland, Taimi og Røymark i overtall. En fantastisk bra kombinasjon det det. Etter dette overtallet var Oilers rett og slett rysta.

Ved halvspilt periode er Vålerenga nærmere 2-0 enn det bønda er utligning. Akkurat nå er det noe herlig nordsvensk over spillet vårt. Vi står opp i duellene, vi gjør det enkelt og det er få pass som skal til før vi er posisjon. Det eneste som mangler nå er at Edgar Talm slenger litt grus i ren sone utenfor garderoben til Oilers

Det var et par minutter sånn litt over halvveis hvor bønda yppa seg litt. Direkte farlig ble det egentlig ikke. Grunnen til det var at Breivold rett og slett stengte kiosken. Dette var en solid periode.

Vi gikk til pause med en fortjent 1-0 ledelse

2.periode

Perioden starter som første. Etter 10 sekunder setter Partanen opp Sander Thoresen og vi er millimetere unna å gi bønda en sjokkåpning.

Thoresen fyrer av, pucken treffer skuldra til Holm og lander bak keeper i målgården. Dette skulle vært mål men en random bonde klarte å klarere på strek.

Like etter denne episoden har bønda posisjonert seg med to tre bender bak eget mål. Vi stjeler puck og får satt opp Partanen som skyter setter den bak Holm. En fantastisk keeperprestasjon…..for oss! Vi leder 2-0!

Perioden er litt over halvspilt når Oilers, mot spillets gang, får reduseringa si. Ekeland mister puck i midtsonen til Husebø passer til Tangen Henriksen setter opp Strandborg som setter pucken opp i krysset utagbart for Breivold.

Etter reduseringa blir bønda invitert litt mer i kampen. Vålerenga bruker et par minutter på å riste av seg det unødvendige målet. Men gutta er kjapt oppe i ringa igjen. Vi vinner stort sett alt av dropper, vinner pucken i Oilers sone og får satt spillet vårt etter game plan. Men vi klarte å utnytte sjansene vi fikk.

Lagene går til pause med en Vålerenga ledelse

3.periode

Med fare for å gjenta oss sjæl. Vålerenga starter perioden best. Vi er markant bedre enn bønda i nøytral sone. Noe sier oss at Andersson i pausen har gitt gutta klar beskjed om å her skal det jobbes fra mållinje til mållinje og at duellene skal vinnes…ALLE DAGER I UKA!

Perioden er ikke mange minuttene gammel før Olimb får et pass rett på teipen fra en raus bonde. Olimb kan bare sette fart og sette opp Sander Thoresen som utmanøvrerer en hjelpeløs Holm. Vålerenga leiker seg til en 3-1 ledelse.

Det er deilig å se at vi har klart å stramme opp rekkene bak. Når perioden er inne i siste halvdel ser vi et vålerengalag som klarer å tette godt rundt Breivold og gi han den støtten og tryggheten han trenger som bakerste mann. Defensivt ser vi et helt annet vålerengalag i denne fasen av kampen enn det vi har sett de tre foregående kampene. Hvis dette holder inn så har vi ikke bare rysta skarrepakket, vi har sendt dem hjem som slakt.

Med underkant av fem minutter igjen av kampen, ryker Vålerenga på sin første utvisning. Vi rir av undertallet uten problem. Det var nesten som om vi fortsatt spilte fem mot fem.

Bønda tar ut keeper i sluttminuttene. Breivold får det litt heitere rundt øra. Men Breivold har bestemt seg. Kiosken er stengt og bønda er nekta! Isteden så bestemmer Breivold seg for å sette opp Røymark. Røymark sklir gjennom sone etter sone og setter pucken elegant i det åpne oilersmålet. Assist på Tuben der altså!

Vålerenga vinner kampen fortjent 4-1 , og Oilers ligger på 8.plass med negativ målforskjell.