9252 solgte billetter i en kamp som gikk som vi håpa (og forventa) da Vålerenga rulla over Sandefjord på Valle i kveld.

Det er en nydelig høstdag i hovedstaden. Gradestokken peker opp mot 18 grader. Sola skinner og Klanen synger. Og på tross av tap mot drittlaget Kristiansund N, har vi trua på at vi tar tre poeng i dag. Det er enormt mye å spille for og vi møter et lag som er dårligere enn oss.

Sjøeng – Tollås Nation, Hedenstad, Oldrup Jensen, Juklerød – Odin (Ut 87 min), Christensen (Ut 86 min), Dahle Strand – Børven (Ut 74 min), Saharaoui (Ut 42 min), Layouni (Ut 74 min).

Seedy Jatta (Fra 74 min)

Henrik Udahl (Fra 74 min)

Riisnæs (Fra 86 min)

Zuta (Fra 87 min)

Strandberg er dessverre ute med skade, noe landslagssjefen mener er kunstgresset sin feil. VPN mener at det også kan ha noe med at han har blitt måka ned de siste tre kampene. Dommerstanden ser jo som kjent gjennom fingra på sånne ting.

På den andre siden er det hyggelig å se Layouni tilbake. Vi håper og veit han kan løfte spillet bra framover når han er i humør og det har han jo vært de siste månedene.

Dette blir en god match og en god seier. Vi gleder oss!

Første omgang

Laga starter med å kjenne litt på hverandre. Utvilsomt Sandefjord som vil mest og er mest fremover. Vålerenga ser ikke parkert ut, men litt bekymra blir man jo..

Sju minutter spilt og Sandefjord kommer på en kontring. De spiller seg urovekkende lett gjennom og ballen havner til corner.

Corneren havner midt inni klynga og Sjøeng plukker den opp på bakken.

Sjanse til Vålerenga etter ti minutter.. Odin passer til Osame som dribler og spiller den inn mot midten. Layouni lomper til og bommer på ballen. Kunne vært scoring, men det kjennes ikke sånn ut. Dårlig trøkk!

Litt bedre forsøk når Layouni dribler seg gjennom og passer til Osame. Ballen blir riktig nok snatcha, men det var litt tendenser. Her tar vi det vi får.

Vålerenga sliter med å holde huet kaldt nær 16-meteren.

19 minutter og corner til Vålerenga. Hedenstad tar den. Egentlig ganske ok, men ballen havner ikke hos riktig lag og blir dermed klarert.

Selv om det kan virke tafatt og dystert der ute, er det greit å påpeke at de siste ti minutta er det hjemmelaget som har dominert. Mye press, men det sitter liksom ikke helt. Enda?

Vålerenga våkner sakte med sikkert. Ny sjanse til Osame som setter den rett på keeper.

Klanen skriker «Kom igjen Enga» så det ljomer i vegga. Miniklanen parerer. Ute på banen driver Odin og dribler for seg selv før han mister ballen.

28 spilt. Corner til Sandefjord. Sjøeng bokser ut og ballen kommer i retur. Går rett på høyre side av målet. Kunne fort liggi under der.

Nå soses det mye foran eget mål. Fint om det tas på andre siden av banen. Frispark til Sandefjord mot mål. Stoppes til slutt.

Gult kort til Christensen etter at noe skjer i boksen til Sandefjord. Christensen har visst ikke helt kontroll på beina.

Overkant av halvtimen er spilt og det er mål til Vålerenga! Hedenstad legger inn en flott corner. Etter mye klabb og babb får Børven satt den til Layouni som lirker den inn.

Rett etterpå kommer Saharaoui aleine mot keeper. Klarer ikke spille den rundt.

Tre min til pause. Osame er skada og Dicko Eng kommer inn.

Nytt mål! Det måtte skje! Vålerenga har pressa bra og dette er andre, eller kanskje tredje kontringa. Layouni kommer aleine etter å ha kommet seg helskinna forbi en ensom forsvarskjempe hos Blaahvalene. Denger den inn i gållen som han ikke har gjort noe annet.

Vakkert!

Oppsummering første omgang

Med tanke på at vi leder med to mål må vi vel si at det var en ok omgang. Det tok jævlig lang tid å komme i gang i dag. De første 25-30 minutta var under pari, selv om vi hadde ballen mest.

Det så ut som Sandefjord spilte sambafotball til tider, men det var fordi vi var treige. Vålerenga våkna mot slutten og ting starta å bli jævlig gøy!

Det er bare å ta med seg videre inn i andre omgang.

Andre omgang

Litt treg start på andre omgang, men ting skjer etter sju minutter. Layouni igjen! Smekker ballen mot et ganske åpent mål. Sandefjordspiller redder med kroppen og den går til corner.

To sjanser på rad. Strand sparker det han har over mål fra kort distanse. Sandefjord ser ut til å slite mot et stadig mer pressende Vålerenga.

Underveis her tas det noen snåle avgjørelser fra dommeren. Eliteserienivå.

Sandefjordsupporterne sporter knallskudd og blusser. Det smeller noe jævlig.

Layouni er på i dag! Jakter den hatricken nå!

20 minutter igjen av kampen. At det står 2-0 er smått utrolig all den tid vi skulle scora 3-4 til. Det skorter ikke på sjansene. Vi må bare bli flinkere på å sette dem.

Særlig Christensen kunne nok vært mer effektiv i dag.

Kvarter igjen av ordinær tid. Deilef gjør et par bytter. Ut: Børven og Layouni. Inn: Udahl og Jatta. Med andre ord skal vi fremdeles se framover på banen.

Der løsna det ENDELIG for Christensen! Mål etter nydelig pasning fra Juklerød! 78 minutter og 3-0 på tavla.

4-0! Keeper fomler etter et innlegg fra Strand og slår ballen i panna på Dicko Eng som får den inn på høyre side.

Enveiskjøring på banen nå. Og det er det også på tribunen når Klanen koser seg med analtoget.

To cornere på rad. Første går til corner (selvsagt), nummer to klareres. Litt tafatt kontring fra Sandefjord.

Da ble det resultatet i dag. 4-0 kunne fort vært 6-0. Når kampen først kom i gang var de tilreisende sjanseløse.

Oppsummering:

Vålerenga vinner fortjent 4-0 i en kamp vi kunne bøtta inn enda flere mål. Det tok alt for lang tid å komme i gang i dag. De første 35 minutta kan vi bare glemme og ikke snakke noe mer om.

Andre omgang var veldig bra når vi fikk varma opp.

Vi ligger nå tre poeng bak Bodø/Glimt og fire poeng bak RBK. Fremdeles på en femteplass, men vi har fremdeles muligheter for europaspill neste år!