Vålerenga med storseier mot Grüner

Det finnes verre ting enn å få med seg bortekamp mot Grüner på en torsdags aften. Spesielt ikke nå som Vå’enga har heva seg etter de første kampa som var sjukehus.

Vålerenga kjører på fra start med 4 rekker. Sebastian Joahnsen er flytta opp i rekke med Røysa og Brekke Henriksen ettersom Karterud er ute med skade.

De første minuttene eier Vålerenga kampen, og de får det nok litt for lett, for det tar ikke Grüner lang tid å riste starten av seg og kjempe seg inn i kampen igjen. De skaper noen sjanser og Carnbäck kunne fort satt ei gummiskive bak Breivold. Unge Breivold stod som ei bikkje som akkurat har fått beskjed om at han skal luftes og tok det som kom med stor iver.

Ivrig var også Stian Solberg som tar ansvar og presser seg inn foran grünerbacken og presser en puck opp i nærmeste kryss. Marshall i Grünerkassa ga ham en like luke på nærmeste, sannsynligvis fordi Shaman Didrik kræsja målet hans og stod helt naken i slotet. Er lov av å bli svett av det.

Etter målet er det endel kålabi. Begge lag spiller periodevis udisiplinert og det er endel hawai’i. Røysa blir spelt fri en gang, men han blir pressa ut i rundvant og får ikke av gårde noe skudd.

Mot slutten skjer det endel. Törngren har et et bra synd og myke håndledd. Pressa i offensiv rundvant finner han Auk på motsatt. Auk sender av gårde et skudd for styring som treffer Thomas Olsen i skøyta og går inn. Målet blir godkjent og det er nok en korrekt avgjørelse fra dommera. Olsen hadde ingen sparkebevegelse og gjorde ikke noe aktivt for å styre pucken i mål bak en utspilt Marshall.

Vålerenga rekker å få 0-3 før pause også. Lalande er dypt inne i sonen og finner Espeland på blå. Espeland tok en klassisk Lars Erik Lund og legger et håndleddskudd i høyde over leggskinna på mål og den går inn. Var mye trafikk foran Marshall da skuddet gikk.

2. periode
i 2 periode er det nesten bare et lag på banen Vålerenga har lange bytt i Grüners sone og peprer tidvis Marshall med skiver, men mål blir det ikke. Etter et par bytt der bl.a. Auk og Partanen hadde plukka med seg Reagan og Gorbatsjov og laga shåw ryker Grüner på en utvisning. I stedet for å kreve verdensherredømme og sette nummer 4 bak Grüners keeper så er det plutselig Grüner som er farligst i eget undertallsspill. De er flere ganger i vår sone og prøver å spise smultringen til Breivold.

Vålerenga tar seg heldigvis sammen og klarer å etablere PP de siste 50 sekundene av overtallet. I det Grüner blir fulltallig har Vålerenga spilt Grüner så lave at Taimi får stå på i skuddsektor å mate Thomas Olsen. Olsen setter dagens 2. pinne opp i redet til Marshall. 0-4! Olsen har sett vass ut i dag og har hatt 4-5 gode avslutninger denne perioden allerede.

Etter måler fortsetter Vålerenga å trøkke på. Grüner blir i denne perioden for små for Vålerenga og henger endel med nebbet, krangler med dommere og ser ganske så frustrerte ut. Men Grüner skal være klar over at uansett hvor dårlig denne kampen ender for dem, så kunne det vært verre. De kunne vært Lyn.

Synes de det var frustrerende å ligge under 0-4 ble det sikkert ikke bedre da Taimi satte 0-5 fra bak mål. Som en effektiv finsk skarpskytter fra vinterkrigen nølte han ikke og prikket maska til Marshall slik at pucken spartt inn i målet. Frekt!

Taimi var ikke ferdig. og sammen med Auk så holdt de lekestue noen minutter senere. Det er så mye hockey i det backparret der at det er til å bli matt av. Taimi tar med seg pucken dypt i sonen til Grüner og drar med seg løperen i sammen slengen. Spiller så tilbake til Auk som har tatt Taimis posisjon på blå. Han får stå upresset der siden Taimi allerede har tatt med seg løperen og mutters alene så sender han en følsom puck inn foran Marshall som Røysa styrer opp i nettaket. Vakkert! 0-6!

Grüner foretar et målvaktsbytte etter 0-6 på egen reklamefrie is.

Vålerenga går i garderoben med 0-6. Klarer de å fylle på med masse bannan og XL-1 i pausa, så blir det tosifra.

3. periode
Vålerenga eier 3. periode. Grüner har problemer med å komme seg ut i nøytral sone og Vålerenga kjører lange bytt i offensiv sone. Selv 4. rekka har null problemer med å holde hele byttet i offensiv sone. Men Wiik i Grünerkassa holder stand. Han tar det som kommer helt til Taimi lader børsa og med masse trafikk i slotet så treffer skuddet Shaman-Didirik og går inn. Med 8 minutter igjen av kampen er det plutselig match igjen. Vil Vålerenga klare å holde på den farlige 0-7-ledelsen?

Svaret er ja. Etter 0-7 så kontrollerer Vålerenga det inn. Solid kamp av Vålerenga.