Dagboka mandag 7. oktober 2019

Rekruttgutta er klare for opprykk til 2. divisjon. Gratulerer! A-laget lå an til å vinne fortjent borte mot Odd, men en kjip gåll på overtid ble til poengdeling. Seriemestere! Gratulerer – dere er #OslosStolthet #StoltAv pic.twitter.com/FETr9WFaxb — Vålerenga Fotball (@ValerengaOslo) October 6, 2019 Det har heldigvis ikke vært en håpløs Vålerenga-helg. 1-1 borte mot Odd … Fortsett å lese «Dagboka mandag 7. oktober 2019»

Rekruttgutta er klare for opprykk til 2. divisjon. Gratulerer! A-laget lå an til å vinne fortjent borte mot Odd, men en kjip gåll på overtid ble til poengdeling.

Det har heldigvis ikke vært en håpløs Vålerenga-helg. 1-1 borte mot Odd gir ikke skyfri himmel og kald pils i solveggen, men gutta var spillemessig tilbake der de skal være (selv om det ble litt panisk på slutten). Og det er grunn til å glede seg over at vi spilte en veldig god kamp.

Med 29 poeng og seks kamper igjen bør alt snakk om mulig nedrykk forsvinne umiddelbart. Riktignok rykka Start ned med 29 i fjor (Stabæk spilte kvalik med 29 poeng), men denne dagbokisten ser det som totalt utenkelig at Vålerenga taper alle kampene som gjenstår OG at rævva lag som Ranheim skal vinne og vinne og passere oss på tabellen. Nei, det skjer ikke.

Journalister vil fortsette (hei Aftenposten) å skrive at det er krise i Vålerenga, men poenget lørdag og måten det kom på gir Ronny Deila reell arbeidsro. Nå tror uansett ikke dagboka at Deilas fremtid er noe som ofres mange kalorier i Vålerengas ledelse (for hva skulle alternativet være?), men deilig må det uansett være for Ronny at gutta viste kvalitet utpå banen.

Denne sesongen vil uansett hva som skjer i de seks siste kampene være en fiasko. Sånn er det å gå for topp fire og Europa før seriestart.

Neste kamp er hjemme mot Stabæk lørdag 19. oktober klokka 20.30. Her er det alle muligheter til både å vinne stort og tape stort. For sånn er norsk eliteserie.

Nå har vi to uavgjorte på rad etter å ha gitt fra oss ledelsen i sluttminuttene. Vi ledet også til pause mot Haugesund i august, men tapte etter to baklengs i andre omgang. Det er viktig at vi har huet med oss og klarer å safe ledelser uten å legge oss flate i egen forsvarssone. Akkurat dette er det viktig at Ronny og gutta jobber med samtidig som trøkket må holdes oppe over hele linja.

Stabæk hjemme, Lillestrøm borte, Brann hjemme og deretter Tromsø borte, Molde hjemme og Mjøndalen borte. Høres ut som flere kule kamper her hvor Vålerenga kan slippe seg løs og forhåpentligvis finne tilbake til seg sjæl. Og for guds skyld, få en seier. Pressen elsker å skrive «ti kamper siden forrige seier», og la ikke det bli en greie som de kan mase om gjennom hele vinteren og til neste sesong.

Deilig opprykk

Sander Werni (19 år) og Brede Sandmoen (19 år) putta 2 hver, Fredrik Holme 1 og et selvmål av Halsen sørget for 6-0-seier i 3. divisjon i går. Dermed er opprykket sikret allerede tre serierunder før slutt. Det er digg. Ørn-Horten kan med tre seire (og tre VIF 2-tap) bare få 57 poeng, og rekruttgutta har allerede 59 poeng.

Blant de som starta i går spilte Kristoffer Klaesson, Markus Nakkim, Erik Israelsson og Felix Horn Myhre – altså fire spillere som bør holde nivået også i eliteserien. Når Vålerenga 2 i tillegg har seriens toppscorer i Sander (20 mål) og Brede (16 mål) på tredje plass, har vi gjort sakene bra i 3. divisjon.

https://www.instagram.com/p/B3Sdtn9i82H/

Sander signerte proffkontrakt med Vålerenga i mai og er hva man trygt kan kalle en notorisk målscorer. Totalt 33 mål på 51 kamper for Vålerenga 2 i 2017, 2018 og 2019. Kontrakten varer ut 2021, så spørsmålet er når han vurderes som god nok til førstelaget. Ja, han fikk spille 20 minutter mot Faaberg i cupen, men han har ikke fått flere muligheter på A-laget.

[poll id=»225″]

Fitim Azemi

Fitim spilte 35 kamper for Bodø/Glimt i 2016 og scora 14 ganger. Så gikk han til Maccabi Haifa, spilte 8 kamper uten å score. I 2017 spilte han 8 kamper for Vålerenga – uten å score. I 2018 ble det 4 kamper for Vålerenga og 5 kamper for Sandefjord – uten å score. I år fikk han 13 kamper for Vålerenga, og det endte med to scoringer (i cupen borte mot Faaberg). Ronny lot han gå til Tromsø i august, og på 8 kamper har han nå 5 scoringer i Tromsø. han scora to mål mot Kristiansund i går kveld, og det ble ikke flere fordi han ble skadet da han headet inn 2-0 og måtte byttes ut. Sykt sterkt. Da er spørsmålet:

[poll id=»224″]

Tapte på straffer

966 tilskuere så Vålerenga – Storhamar spille 1-1 (0-0, 1-0, 0-1), men Storhamar vant på straffer. Storhamar vant skuddstatistikken hele 51-18.
Celin med hattrick

Vålerenga-spiller Celin Bizet Ildhusøy gjorde hattrick da Wales ble slått 11-0 lørdag i J19-landskamp og EM-kvalik. Onsdag scoret hun to da J19-landslaget vant 8-0 mot Moldova. Hun har to scoringer for Vålerenga i Toppserien, og får nye muligheter på lørdag mot Røa hjemme på Intility.

Vålerenga i dag

Det er landslagspause – lite skjer i Vålerenga. Håpet er at Vålerenga kan overraske med en seier etter pause i eliteserien. Det har ikke skjedd for ofte.

 

Legg igjen en kommentar