Dagboka tirsdag 18. juni 2019

Småtrolla i finale, rekrutta viser hvordan man skal komme tilbake fra tap og vi ser litt på hvordan informasjonsarbeid kan brukes til sin fordel. Vi starter med Vålerenga Trolls. U17-laget havna på tredje plass i serien, men i cupen har de sjansen til å gå helt til topps!! Gutta kosa seg glugg da de slo … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 18. juni 2019»

Småtrolla i finale, rekrutta viser hvordan man skal komme tilbake fra tap og vi ser litt på hvordan informasjonsarbeid kan brukes til sin fordel.

Vi starter med Vålerenga Trolls. U17-laget havna på tredje plass i serien, men i cupen har de sjansen til å gå helt til topps!!
Gutta kosa seg glugg da de slo ut Eidsvoll 1814’s i semien med en fortjent 8-22 seier. I finalen møter de Åsane Seahawks. Boka tenker at gutta kommer til å dra med seg bøtte hjem til Vålerenga. Kampen spilles borte på Eidsvoll av alle steder! Vålerenga er satt opp som hjemmelag og kampen spilles klokken 16.00 den 22. juni

Dagboka gleder seg!

Rekrutta tok hevn

Det var et hevnlystent rekruttlag som inntok hjemmegarderoben på Intility Arena i går. Tapet mot FK Tønsberg skulle hevnes og vestkantklubben Ready var slaktofferet. Og for en kamp det ble! Vålerenga 2 vant hele 4-1.

Resultatet kunne godt ha vært noe helt annet. Vålerenga 2 kunne nemlig ha vinni med enda større margin. Litt mer treffsikkerhet foran mål ville økt målforskjellen. Denne sesongen kan målforskjell bli viktig. FK Tønsberg ligger to poeng bak på 2. plass, mens rekrutta leder serien med sine 25 poeng. Det skal ikke så mange feilskjær til før det blir faretruende jevnt.

Neste kamp er mandag neste uke. Den går borte mot Ørn-Horten. Vi tipper på tre poeng hjem til Oslo da også.

Cupkamp mot Bærum

I morgen er det cupkamp mot Bærum på Kadettangen. Det er en bane Vålerenga har dårlig cup-erfaring fra. Forrige gang lagene møttes i cupen gikk det nemlig skikkelig dårlig for Vålerenga. 2-3-tap og rett ut av cupen i 3. runde. Laget Vålerenga stilt i 2004-kampen var heller ikke av det dårlige slaget. Bolthof i mål, Hagen og Wæhler i midtforsvaret. Thomas Holm på midten og Daniel «Han har hele verden i sin hånd» Fredheim Holm på topp. Allikevel ble det altså tap. Vi satser på at Ronny Deila har dette i bakhodet når han tar ut laget i morgen.

Vi satser på mer jubel for Vilhjalmson og resten av Vålerenga-laget i morgen kveld (foto: Eivind Hauger/VPN)

2004-kampen er også vinklinga Dagsavisen velger å ta utgangspunkt i. De har like så godt spurt Bærum-trener og tidligere Vålerenga-spiller Jan-Derek Sørensen om det er mulig med ny cupbombe.

– Det er alltid en viss sjanse for at man kan klare det. Jeg har ikke sett statistikk på hvor ofte 2.-divisjonslag slår ut lag fra Eliteserien, men det skjer vel ikke veldig ofte, sier Bærum-trener Jan-Derek Sørensen til Dagsavisen.

Vel, Jan-Derek, dere møter Vålerenga. Alt er mulig!

Nå virker dagboka fryktelig negative. Og det er vi kanskje også. Men vi tror på seier. Det gjør vi jo egentlig alltid. Vi tror at Vålerenga er klare for denne kampen og bruker den til å få noen gode opplevelser på banen. Vi på tribunen trenger det i alle fall…

Kampen starter 18:00 i morgen kveld og spilles på Kadettangen. Det er nok enklere å ta toget til Sandvika og gå til stadion enn å kjøre bil dit. Vålerenga har laget en flott sak der de forteller om billettpriser og transportmuligheter.

Åpenhet på et nytt nivå

I går leste vi om den engelske fotballklubben Charlton. De har overrasket en samlet fotballverden med en pressemelding ingen har sett før. I meldinga forteller de hvorfor de ikke kan signere ny kontrakt med manager Lee Bowyer. Hele pressemeldinga er et studie i åpenhet. Klubben forteller åpent om lønn og hvorfor de ikke kan gå med på Bowyers lønnskrav.

Så kan man jo spørre seg om hvor lurt dette egentlig er. Vel, om målet var å få til en ny kontrakt med Lee Bowyer så lyktes de. I dag kunne Charlton melde at han har signert på en forlengelse av kontrakten og at alle nå er enige.

Men gjorde de dette ut av rein godhet og et ønske om å være åpne? Selvfølgelig ikke. Med en gang meldinga kom så man at klubben satt seg i en offerrolle. «Vi har ikke penger», sier de. «Bowyers agent har urimelig krav» sier de. Og sånn går det. De forteller om hvor vanskelig det er å være en fattig klubb og skaper sympati for seg selv. Lee Bowyer, og kanskje spesielt agent hans, sitter igjen med svarteper.

Allikevel klarer ikke dagboka å unngå å like det.

Vålerenga i dag

Vi håper vi aldri havner i kontraktkonflikt med Charlton Athletic Football Club og varmer opp til morgendagens cupmøte mot Bærum med å pugge togtider.

Legg igjen en kommentar