Dagboka onsdag 21. november 2018

Dagboka i dag har kjærlighetssorg. Men klarer å same seg såpass at den fullfører siste setning fra dagboka i går, myser litt på vålerengespillere på landsen, signering av mindrårige spillere og Vålerengas ferske historiske trenerduo <3 Daniel Fredheim Holm <3 I går slapp kaptein Daniel Fredheim Holm bomba: Han legger opp. Lørdagens kamp blir den … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 21. november 2018»

Dagboka i dag har kjærlighetssorg. Men klarer å same seg såpass at den fullfører siste setning fra dagboka i går, myser litt på vålerengespillere på landsen, signering av mindrårige spillere og Vålerengas ferske historiske trenerduo

<3 Daniel Fredheim Holm <3

I går slapp kaptein Daniel Fredheim Holm bomba: Han legger opp. Lørdagens kamp blir den siste kampen hvor han trekker på seg den kongeblå drakta og kapteinsbindet for å lede gutta i krigen!

Daniel Fredheim Holm jubler etter seieren mot LSK tidligere i år.
Daniel Fredheim Holm jubler etter seieren mot LSK tidligere i år.

Dagboka kjenner på at det blir litt vondt å stå på stadion for å takke Daniel av. Han er en bauta på bana og en tvers igjennom bra fyr utenfor. Det føles nesten som å bli forlatt en en person man er veldig glad i. Og ja….dette er jo ei dagbok så det kan lett innrømmes: I dag har man litt kjærlighetssorg. Det er vondt og trist, men elsker man noen så er det riktige å la dem gå når de har bestemt seg for det. Dog er vi ikke så rause at vi klarer å la vær å, i et siste desperat forsøk (selv om vi veit det er nytteløst), erklære vår ubetinga kjærlighet. Daniel Fredheim Holm: VI ELSKER DEG!!!

Vålerenga på Landsen
Magnus Retsius Grødem, Kristoffer Hay og Felix Horn Myhre er på samling med U21-landslaget. I går spilte de mot Tyrkya og Myhre debuterte fra start. Grødem og Hay var derimot ubenytta reserver. Norge vant kampen 2-3.

Internasjonal konflikt rundt vålerengaspiller
I VG i dag kan vi lese om konflikten rundt det 15 år gamle stortalentet Oscar Bobb. Oscar spiller i dag for Vålerengas ungdomslag. Unggutten har bodd i Portugal og trent med Porto, men FIFA har nektet han å signere med klubben. Stridens kjerne er om den lille familien flyttet til Portugal fordi mammaen hans fikk jobb der, eller om de flyttet fordi Porto ønsket å signere det sjukt talentfulle gutten – som på det tidspunktet kun var 10 år gammel og spilte for Liiiin. Saken ble avgjort av CAS-domstolen, og kjennelsen er hemmelig. Dog tyder mye på at FIFA juridisk sett fikk medhold for i motsatt fall ville nok Bobb spilt for Porto og ikke for Vålerenga i dag.

Dette er en ganske spesiell sak i norsk sammenheng, men internasjonalt er ureglementerte signeringer av mindreårige fotballspillere fra andre land en kjent problemstilling – og noe FIFA vil til livs. Les mer om denne saken i dagens VG.

Historisk trenerduo
Vålerenga Håndball skriver toppidretts- og likestillingshistorie. Klubben har ansatt Anita Linder og Marianne Juuhl som skal lede Vålerengas herrelag ut sesongen.

«Om dette er historisk eller ikke, vet vi ikke, men vi er en klubb som ønsker å gå foran som et godt eksempel. Har du nødvendig kompetanse og ønsker å utvikle deg som trener, skal du få muligheten til det hos oss. Kjønn er ikke noe vi har fokus på i seg selv, men vi vet at balanse i klubbens trenerkabalen er viktig for å å få frem et mangfold av ideér og tanker som vi trenger for å bygge for fremtiden», sier Vålerenga håndballs sportslige leder, Adrian Salihu, til Vårt Oslo

Dagboka signerer på den og noterer seg med glede at det var gutta sjæl som ønska seg Anita og Marianne som trenere. Man kan vel si at Anita Linder er blant de med mest håndballerfaring i Norge. Hun har 35 år bak seg som spiller og har gjennom 28 år har Anita Linder trent håndball-lag i alle aldersbestemte klasser, for begge kjønn og på alle nivåer. Nå blir det spennende å følge med på om hun og Juuhl klarer å sørge for at gutta har det som trengs for å etablere seg i førstedivisjon. Gud bedre det hadde vært stas. Vi har trua. Velkommen inn i vålerengafamilien!

Vålerenga i dag
…hælja. Da skal vi med vedmod, ei litta tåre i øyekroken og taknemelighet i sjela takke Daniel Fredheim Holm av.

Men først skal vi…

Legg igjen en kommentar