Dagboka torsdag 22. november

I dag feirer vi thanksgiving på Øst og vi applauderer ny ishall på Frogner. Og går Fredheim Holm egentlig til Skeid? Vi tar et langt tilløp mot siste serierunde for i år. Thanksgiving Dette er dagen da amerikanere, så lenge de ikke lever under fattigdomsgrensa, stapper i seg ville mengder kalkun med egna tilbehør. Det … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 22. november»

I dag feirer vi thanksgiving på Øst og vi applauderer ny ishall på Frogner. Og går Fredheim Holm egentlig til Skeid? Vi tar et langt tilløp mot siste serierunde for i år.

Thanksgiving

Dette er dagen da amerikanere, så lenge de ikke lever under fattigdomsgrensa, stapper i seg ville mengder kalkun med egna tilbehør. Det toppes gjerne med en pai, ofte av pekannøtter. Mens de gulper og raper propper de seg mengder øl og ser sport på TV.

I kveld vil ikke Øst være bedre, og de inviterer! Kalkun, pekanpai, øl og sport på TV er hva de byr på. Sporten de viser er av det amerikanske slaget der de løper med en luftfylt gjenstand under armen noe skritt før de går på trynet. På andre siden av dammen kaller de det football, vi kaller det «amerikansk fotball». Dens rette navn burde være «løpeball».

Oss om det!

Uansett så er vi selvsagt på plass, og vi gleder oss.

Kalkunen har du forhåndsbestilt, Detroit Lions mot Chicago Bears starter 18:30 og Dallas Cowboys mot Washington Redskins starter 22:25.

Frogner får hall

Ishaller vokser ikke på trær i Norge, eller Oslo. Nå melder Dagsavisen at grabben er satt i bakken for ishall på Frogner.

Kjetil Lund, byråd for næring og eierskap, sier følgende til Dagsavisen:

Vi er opptatt av å ta igjen noe av etterslepet på idrettsanlegg i hovedstaden, og på den måten gi et bedre aktivitetstilbud for innbyggerne. Vårt mål er at det skal være godt tilrettelagt for idrett- og friluftsliv i hele byen, særlig for barn og unge.

Dagboka er mest spent på hva som blir ferdig først av Nye Jordal og Frogner Ishall.

I Øst er de ikke like begeistra. Til nettstedet DittOslo brenner Tor Audun Sørensen av følgende salve:

Skøyte- og bandyhallen på Valle har nærmest en historisk rett som neste storanlegg for idretten i Oslo. Det finnes i dag ingen ishall for vårt bruk i byen. Dette er et svik mot alle de frivillige som legger ned tusenvis av timer årlig for at barn og unge skal ha et tilbud innen idretten.

Sørensen er anleggsansvarlig i Norges Bandyforbund og han snakker selvsagt om skøyteflata på Valle Hovin.

Dagboka mener å minnes at stadion og skøytehall skulle bygges parallelt. Det ville holdt totalkostnadene nede og gitt fordeler som at overskuddsvarmen fra isproduksjonen kunne benyttes for å varme opp stadion. Grunnen til at det strandet var at skøytefolket var mer opptatt av å sutre over Vålerengas stadion fremfor å gå i tospann og skaffe midler til bygging.

Fritt etter hukommelsen.

Fredheim Holm til Skeid?

Lørdag, sesongens siste seriekamp, skal Daniel Fredheim Holm takke for at han har fått lov til å spille for Vålerenga i to perioder. Vi tar selvsagt i mot hans takk med et stort «vær så god», og følger med på medias spekulasjon om Daniels vei videre.

Morten Berre skal ha ringt Daniel og spurt om Skeid kan være interessant. Og det kan det. Dette er alt vi veit siden vi ikke betaler Dagsavisen for nyheter fra nederste hylle.

Nei til NHL

Nettstedet DittOslo gjør en greie på Steffen Søberg. Vålerengas keeper blei drafta av Washington Capitols i 2011 og skaffa keeperen jobb for Swift Current Bronchos. Det varte i tre uker, så var Søberg klar for å reise hjem:

De oppfattet nok at jeg er en hjemmekjær gutt. Og det har de litt rett i.

Det er jo ærlig sagt av Søberg. Det som får det til å ejakulere for Dagboka er ikke at Søberg er en dritgod keeper, for det visste vi. Det er avslutninga til Søberg som sørger for avgangen:

Jeg trives utrolig godt i Vålerenga. Det må være et veldig godt tilbud fra utlandet, noe jeg ikke kan si nei til, for å bringe meg bort fra VIF.

Gratisbilletter og Miniklanen

Klubbens sider melder om at alle barn i Oslo-fotballen får gratisbilletter til årets siste seriekamp på lørdag. De voksne får rabatt. Billigere blir det ikke.

Nå kan alle barn bli medlem av Miniklanen helt gratis! Da får du eget medlemskort og mulighet for å stå på Miniklanen-feltet. Medlemskort er fett.

I tillegg selges det ulike pakker med stæsj til medlemmer av Miniklanen. Dagboka synes du skal lese om dette selv. Her.

Vålerenga i dag

Øst

Legg igjen en kommentar