Dagboka fredag 23. november 2018

Det er en uke til advent, frosten ligger som et vondt teppe over hele byen, hovedstadens vannhull har for lengst pakka sammen uteserveringa, det er langrenn på tv, det er spilt 22 kamper i hockeyligaen, det er fredag, og tror du ikke at det fremdeles spilles fotball i nesten hele landet. Deler av VPN er litt … Fortsett å lese «Dagboka fredag 23. november 2018»

Det er en uke til advent, frosten ligger som et vondt teppe over hele byen, hovedstadens vannhull har for lengst pakka sammen uteserveringa, det er langrenn på tv, det er spilt 22 kamper i hockeyligaen, det er fredag, og tror du ikke at det fremdeles spilles fotball i nesten hele landet. Deler av VPN er litt bakis, men alle er klare for å ta helga på nytt.

Lørdagsball

I morgen spilles siste kamp på Intility arena for i år og dermed også siste serierunde. Endelig sier vi. Vi er kanskje ikke direkte lei fotball, men det blir digg med en pause noen måneder nå. Sesongen har gått litt under forventa og Vålerenga har, som vi har skrevet før, ikke en dritt å spille for. Ronnys sjetteplass kan fremdeles tas, men vi kan også havne på tiende. Det er det. Men selv om det er bikkjekaldt ute, drar vi på kamp i mårra. En ting er for å støtte Vålerenga, men vi drar kanskje mest for å ta farvel med vår fantastiske kaptein Daniel Fredheim Holm. Guttungen vi først møtte i cupfadesen mot Skeid i 2004, han som sammen med daværende makker Daniel Braathen, løp våre folk i senk. Året etter tok han gull med oss og selv om begge har spilt i den blå drakta, er det helt klart hvem vi har blitt mest glad i. Det er han som har spilt et par hundre kamper mer enn han andre.

Vi regner med et tårevått farvel med Daniel på lørdag, og vi krever å se rumpe!

I morgen regner vi også med å se et  Vålerenga som feier motstanderne av banen i et siste krampetrekk før juleferien. Det verste som finnes er å gå ut av stadiondørene etter siste serierunde med en usikkerhet om at ting noen gang kommer til å bli bedre enn sjetteplassen.

I tillegg har vi jo LSK-nedrykk å glede oss til. Selv om han har starta i en ny klubb skal Reka fremdeles kjenne presset fra Vålerenga. I er sjef.

Kampen spilles samtidig med alle andre kamper i mårra klokka 18:00. Motstander er Ranheim.

Hockey

Det ble mye mål i går da Vålerenga møtte Lillehammer «hjemme». Kampen var ikke over før det sto 5-7 på tavla, og Vålerenga ligger nå på en fjerdeplass i ligaen, ett poeng under første. Om du er mer hockey enn fotball kan du stikke en tur til Stavanger i mårra og se match klokka 16:00.

Amerikanske tradisjoner på Øst

For et par hundre år siden brøyt pilgrimmer og indianere brød på andre siden av dammen. I den forbindelse arrangerte Øst ball i går og hele fire VPNere hadde tatt turen til ØST for Thanksgiving-middag og NFL-match.

Tre av oss kom i følge, mens han siste nettopp har fått jobb i akademia og svinsa derfor rundt i blazer og sixpence uten å ville vite av oss andre, med en dame i hver arm. Han ble likevel nødt til å snakke med oss da vi på et tidspunkt havna på urinal ved siden av hverandre, og selv om vi nå tilhører forskjellige samfunnslag var vi skjønt enige om at maten var knallgod! For her hadde de dratt på skikkelig: Kalkun, både stappe og fries av søtpotet, coleslaw, grønne bønner med cashewnøtter og tranebærsaus. Pent dandert med en liten marshmallow på toppen. Og det stoppa ikke der, for til dessert klemte de til med ekte pecan pai. Alt smakte fortreffelig! Honnør til kjøkkenet på ØST!

Som underholdning til maten fikk vi servert NFL-matchen Detroit Lions vs Chicago Bears, der Bears måtte stille uten sin vanlige quarterback pga skade, og vi tror vi oppfatta at erstatteren ikke hadde spilt en kamp på nesten fire år! Erstatteren Chase Daniel gjorde, tross mange nervøse øyeblikk, en god jobb, og Bears sikret til slutt en 16-23 seier. Mye av skylda for tapet må Lions-quarterback Stafford ta, da hele to av hans pasningsforsøk ble snappet av årvåkne Bearsspillere, hvorpå et av de førte direkte til en touchdown. Greit underholdende kamp! Det hjalp en del at to av de vi satt sammen med faktisk hadde peiling på denne idretten som burde hett «løpeball».

Kvelden fortsatt med enda en NFL-match, men den hoppa vi glætt over for å få en god natts søvn. Godt arrangement fra Øst! Dette kan dere gjerne gjenta neste år!

Skattejakt på tribunen

Vei veit ikke om det er i forbindelse med den svarte fredagen, at det er lenge sida påske, eller om det er for å være kule, men kampsponsor Umbro har gjemt unna noen klistremerker på stadion i mårra. Om du finner et av dem kan du vinne en sekk med sportsgreier. Dette inkluderer en signert drakt. Om du kommer tidlig, kan det være verdt å være på utkikk.

Vålerenga i dag

Fintfølende og tidvis luktfri quiz på Bohemen, øl i krana på Øst og Vertshuset.

Legg igjen en kommentar