Da vi forakta Daniel Fredheim Holm

En av Vålerengas viktigste spillere, Daniel Fredheim Holm, spiller i kveld sin siste kamp på toppnivå. Kapteinens bidrag til oppturer med Vålerenga er udiskutabel, men vi har ikke alltid elska ham.   Oppvokst på Lindeberg gjør Daniel til en ekte Oslogutt og en spiller Vålerenga selvsagt skulle ha i sin stall. Etter fire år i … Fortsett å lese «Da vi forakta Daniel Fredheim Holm»

En av Vålerengas viktigste spillere, Daniel Fredheim Holm, spiller i kveld sin siste kamp på toppnivå. Kapteinens bidrag til oppturer med Vålerenga er udiskutabel, men vi har ikke alltid elska ham.

 

Oppvokst på Lindeberg gjør Daniel til en ekte Oslogutt og en spiller Vålerenga selvsagt skulle ha i sin stall. Etter fire år i Skeid for opplæring og utvikling ble han klar for Vålerenga i 2004. Dette var positivt av flere grunner. Først og fremst fikk Vålerenga at av landets største talenter. Dernest var jo Skeidsupporternes reaksjon episk, de trodde tross alt at Daniel var deres messias og skulle ta Skeid ut av skyggenes dal.

Serie- og cupmester

Allerede i sin første sesong, i 2004, fikk Daniel 27 kamper for Vålerenga og skåra 5 mål. Vi visste vi hadde signert go´saker, nå ble det bekrefta. Som de fleste husker er dette også året da Vålerenga tar sølv, året etter vinner Vålerenga hele serien. Det er åpenbart at Daniel var en viktig brikke for Vålerengas suksess.

Daniel Fredheim Holm var i ferd med å få hele verden i sin hånd og i 2007 våkna daværende landslagstrener Åge Hareide også. Da Daniel ble tatt ut på landslaget mente Hareide at Daniel kunne spilt i smoking:

Daniel er litt som Ole Gunnar Solskjær, han har den samme balansen. Begge kan omtrent spille fotball i smoking.

De mørke åra

Det ble med tre landskamper for Fredheim Holm, og han begynte å bli rastløs. Ville ut i verden for å utvikle sitt fotballtalent videre. I 2009 falt valget på Aalbog Boldspilklub.

At en spiller som har hele verden i sin hånd velger videre karriere en plass i Danmark kun kjent for brygging av snapsen «Gammel Dansk» var egentlig ikke til å tro. Det fikk Dagboka til å skrive følgende:

VPN takker deg for det du har tilført klubben vår de fem-seks årene du har vært her, Daniel. Vi ønsker deg alt mulig hell i Aalborg, men samtidig håper vi at du finner noe større enn dansk bakgårdsliga, for oss virker den alfor liten for deg. Du har hele verden i din hånd, du vet like godt som oss at Danmark bare er en mellomlanding før det store eventyret.

Lykke til, Daniel!

Det skulle ikke gå så greit i Aalborg på grunn av skader. Klubbskiftet kom raskt og klubbskiftet kom stygt: Rosenborg fra sesongen 2011.

Da var det ikke til å stikke under en stol at en aldri så liten forakt for Daniel Fredheim Holm var født. Det var vel forventa at han skulle velge Vålerenga ved retur til Norge, ikke noe ræl nord for Dovre. På den annen side var det kanskje ikke så overraskende. Gabardinmannen utfordret Rosenborg til å signere Fredheim Holm allerede i 2005, dersom trøndera skulle ta tilbake tronen i Norsk fotball.

Der noen gikk for reint hat da Daniel ble Rosenborgspiller nøyde VPN seg med forakt og mild forståelse for valget. Dagboka meldte følgende om overgangen fra Aalborg:

Daniel Fredheim Holm er på vei til Rosenborg. Oppholdet i Aalborg har ikke vært noen suksess. Daniel har vært skada siden han kom, og nå vil han hjem til RBKs medisinske apparat og bli frisk.

RBK blar opp mellom 1 og 2 millioner for mannen Åge Hareide mener at kan spille fotball i smoking.

Det er jo litt rart at en spiller som var vår yndling fram 2008-sesongen nå skal spille mot det laget vi må klare å stoppe i 2011, men å legge han for hat av den grunn?

Nei, det gidder vi ikke. I Vålerenga har vi respekt for alle som har gjort noe for laget vårt tidligere. At Daniel dro, og måten han dro på kan diskuteres, men gjort er gjort og spist er spist sier de i Hakkebakkeskogen.

VPN ønsker deg velkommen tilbake til norsk fotball Daniel – så får vi se hvordan det blir å møte Vålerenga i 2 x 90 minutter i 2011.

Vi har en del å revansjere skjønner du.

Gammal kjærlighet ruster ikke

Smått euforisk ble VPN og Dagboka da det i 2013 ble kjent av Daniel Fredheim Holm igjen ville aksle den kongeblå drakta:

Daniel har rukket å bli 27 år, han har tatt seriegull og cupgull med Vålerenga. Sist han var i klubben fikk han 105 kamper og scoret 22 mål. I 2008 så vi det beste av Daniel under cupfinalen, da han og Moa lekte med Stabæk.

I 2009 ble Daniel solgt til Aalborg hvor han fikk 17 kamper frem til 2011 da han reiste hjem til Norge og Rosenborg.

Vi vet hva som bor i Daniel når han er i toppform, det eneste som bekymrer oss er den lange skadelista. Vi velger å ha trua, så velkommen tilbake Daniel!

Siden det har Daniel Fredheim Holm spilt 121 kamper i Tippeligaen og Eliteserien i til sammen 9190 minutter. 4. november 2018 fikk han også heder og ære for totalt 300 kamper i kongeblått.

Når Daniel Fredheim Holm i kveld aksler Vålerengas drakt for siste gang og tar farvel med toppfotballen veit vi at vi vil få klump i halsen. En stor del av Vålerengas moderne historie skal for siste gang rusle gjennom spillertunnelen på Valle etter kampslutt, for så å kjøre hjem i høstmørket.

Tilbake finnes ingen forakt, ingen bitterhet, intet hat. Daniel Fredheim Holm har vært et forbilde på banen og utenfor banen. Gjennom 14 år har du vært med å skrive noen av de feteste kapitlene i Vålerengas historie, og verden er fremdeles i din hånd.

Lykke til, Daniel!

Legg igjen en kommentar