Dagboka torsdag 18. oktober 2018

For en meny vi har til deg i dag! Vi kan fortelle at Bernt Hulsker tenner på Tone Damli Aaberget, Vålerenga kan skrive historie i dag, at  Øst arrangerer Perdudo-turnering og supportere kan havne i fengsel. Viktigst av alt, hockey mot Storhamar i kveld! Men hvorfor har damelaget fått sjakkbrett i garderoben? Hamar, et veddemål … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 18. oktober 2018»

For en meny vi har til deg i dag! Vi kan fortelle at Bernt Hulsker tenner på Tone Damli Aaberget, Vålerenga kan skrive historie i dag, at  Øst arrangerer Perdudo-turnering og supportere kan havne i fengsel. Viktigst av alt, hockey mot Storhamar i kveld! Men hvorfor har damelaget fått sjakkbrett i garderoben?

Hamar, et veddemål

For mange er Vålerenga mot Storhamar en klassiker i Norsk hockey. I kveld møtes lagene til kamp i Furuset Forum 19:00.

Storhamar er antagelig det dummeste navnet i Norsk hockey. Laget kommer fra Hamar, nærmeste nabo til Lillehammer. Så der satt bønda, supa og knivstakk hverandre, mens de lurte på hva de skulle kalle hockeyklubben sin.
– Vi er jo større enn Lillehammer, sa han ene
– Ja, det er vi, svarte han andre
– Vi kaller det STORhamar, sa han ene

Så lo de og klaska seg på låra av egen vittighet.

Siden det har ikke stort endra seg ved Mjøsa, og i dag veit alle at Storhamar ikke egentlig er et hockeylag, det er et veddemål.

Storhamar er skikkelig fornøyde med at de har 25 poeng nå på morgenkvisten, mens Vålerenga har 23. Det betyr at Storhamar leder tabellen. Det Hamarfolket ikke har fått med seg er at de har spilt en kamp mer enn Oslos stolthet, og at Vålerenga leder når sola har gått ned.

Historiske Vålerenga

Vålerenga sjakk har, desverre, ikke noe med foreninga å gjøre. Hvorfor lar vi oss da fascinere og glede av dem? Fordi det er Vål`enga!

I disse dager spilles Europacup for klubblag i sjakk. Fordi vi fotballfolk er litt seine omtales turneringa gjerne som «sjakkens Champions League», for vi forstår jo ikke at cup er cup.

Nå kan Vålerenga gå til topps i hele greia etter at de slo storfavoritt Alkaloid 3,5-2,5 i går. Vi veit ikke hva dette betyr, og er usikre på om vi kan ta noe som opererer med halve poeng seriøst, men eksperter sier det betyr at Vålerenga vant og ligger på øverste plassering før dagens kamper.

Til VG sier sjakkekspert Torstein Bae at Vålerenga kan vinne hele turneringa dersom de slår St. Petersburg, og knabber medalje ved uavgjort. I følge den samme Bae blir Vålerenga da historiske:

Det er stort fordi dette er noe Norge aldri har vært i nærheten av tidligere. Før Magnus Carlsen slo seg opp, var vi et middelmådig minus sjakk-land. Så kom han, og nå erobrer vi skanse etter skanse. Vi imponerer på landslagsnivå, og nå har Vålerenga fått til dette. De stablet sammen et så bra lag at vi hadde forhåpninger før Europacupen, og så presterer de over all forventning samtidig som de har marginene på sin side.

Sjakkbrett i damegarderoben

Vi veit ikke om interiørvalget skyldes suksessen til Vålerenga sjakk, men damene har nå fått seg sitt eget sjakkbrett i garderoben. Det er ikke bare sjakkruter på gulvet i rødt og blått, men veggene er dekorert med sitater som «klubben for alle» og ser feiende flott ut!

Nå veit du hvor du bør dra å trene, Carlsen.

Fengselsstraff for blussing?

Det var lørdag noen syntes det var kjempelurt å blusse innendørs, nærmere bestemt i Sarpsborg. Da fikk en jente på 10-år øyeskader, og det har fått TV2 til å spørre politiet om det er alvorlig. Krimsjef i Sarpsborg svarer:

Det er skrevet en anmeldelse, og saken er til etterforskning. Per nå er disse personene anmeldt for ordensforstyrrelse, men vi må avklare om tilskuere kom til skade som følge av episoden. Det ligger opplysninger i saken om brann- og øyeskader. Dersom det er korrekt har vi med noe helt annet enn ordensforstyrrelse å gjøre. Da er det kroppskrenkelse, og da må vi iverksette flere etterforskningsskritt.

Kroppskrenkelser straffes hardere enn ordensforstyrrelser og har øvre strafferamme på ett år i fengsel.

Gir så det svir

Mediehuset (sic) Nettavisen melder om at over 4500 personer gir sin grasrotandel til Vålerenga Fotball, noe som er aller mest i Norge. Dette er da bredden, ikke de du ser på TV. Giverbeløpet har bikka 3 millioner spenn i 2017, noe som er et heftig beløp.

Når vi snakker om heftige beløp er det greit å minne om Klanens innsamling til TIFO-rigg. Du Vippser valgfritt beløp til 537000 og merker med «Oppheng» eller setter inn på konto 6005.05.05327 og merker overføringen med «Tribuneoppheng».

Bernt Hulsker tenner på Damli

Han er jo en skitten gutt denne Bernt, men nå forteller Nettavisen om da han tente på Hele Norges Tone Damli Aaberget. Det var da Hulsker var trommis for et band som spilte på samme festival som Tone Hulsker ble degradert til fotograf. Noen ville visst ha bilde av seg selv med Tone. Sjøl ville vi blitt tatt bilde av sammen med Hulsker med Tone som fotograf, men folk er forskjellige.

De fleste fotografer skaper avstand mellom seg og motivet, når de ønsker mer av motivet i søkere, ved å flytte seg bakover. Ikke Hulsker, ha ba Tone om å flytte seg bakover og Hulsker ga seg ikke før Tone var helt opp i ett stearinlys som satte håret hennes i fyr og flamme.

Da løp Tone ut av rommet som en OL-fakkel fra `94.

Vi synes Hulsker skal skrive bok. Vi kan god skrive for deg Hulsker, ta kontakt!

Perudo på Øst

Vertshuset har lokalpubstemning og dart, Bohemen har legendarisk quiz og dart. Men hva har egentlig Øst, foruten mat og øl? Ingenting! Og det gjør de noe med, i kveld arrangeres Perudoturnering.

Hva perudo er? Et terningspill. Noen kjenner det kanskje fra Pirates of the caribbean hvor de spiller liar`s dice. Samme saken.

Turneringa består av 4 bord med 6 spillere på hvert bord. Hver spiller har 5 terninger, så hvert bord har til sammen 30 terninger, men hver spiller har bare oversikt over sine egne. Terningene slåes, så starter juginga. Første spiller melder og neste spiller må enten:

  • melde flere terninger på bordet med like mange øyne som spilleren foran
  • eller melde like mange terninger på bordet med flere øyne enn spilleren foran

Eksempel: spiller 1 melder 8 terninger med 2 øyne. Spiller to kan da melde 9 terninger med 2 øyne, eller 8 terninger med 3 øyne. Spillerne byr helt til en ikke tror på foregående spiller. Ta telles terningene opp. Dersom spilleren med siste bud jugde mister den spilleren en terning. Dersom spilleren hadde rett mister spilleren som anklaget den forrige spilleren for jug en terning.

Spillet er lettere enn denne forklaringa, og i går var det 5 plasser igjen. Meld deg på ved å kontakt Øst, mer om arrangementet leser du her.

Vålerenga i dag

Sjakk, hockey, perudo og øl. Full pakke og takk for kaffen.

 

Legg igjen en kommentar