Dagboka fredag 19. oktober 2018

Det er endelig fredag, landslagspausen er over, gutta skal spille hjemme, damene skal spille borte, og hockeygutta er en travel gjeng. Besøk fra havet Etter to tynne men fortjente seiere mot fotballstormaktene Slovenia og Bulgaria pakker landslaget sammen og spillerne gjør seg klare for å benkes rundt omkring i Europa. Det betyr at eliteserien er … Fortsett å lese «Dagboka fredag 19. oktober 2018»

Det er endelig fredag, landslagspausen er over, gutta skal spille hjemme, damene skal spille borte, og hockeygutta er en travel gjeng.

Besøk fra havet

Etter to tynne men fortjente seiere mot fotballstormaktene Slovenia og Bulgaria pakker landslaget sammen og spillerne gjør seg klare for å benkes rundt omkring i Europa. Det betyr at eliteserien er tilbake her på berget, og Vålerengas menn skal kjempe på søndag.

Her skulle vi skrevet noen ord om Kristiansund N, skikkelig syrlige greier, være ordentlig ufine i karakteristikken, men sannheten er at Vålerenga ikke har noen historie med KBK, og bygda har aldri gjort noe ut av seg. Vi tok en tur inn på google maps street view for å se hva vi står opp mot og det var triste greier. Et typisk forglemmelig fiskevær i trøndelag der malinga flasser av husveggene, veiene er hølete med et sentrum som får Kjøttbyen til å virke trivelig. De har et sted som heter «Jamaica», det er jo noe. Også er Dance With a Stranger derfra, for de som ikke har fortrengt dem. De produserer klippfisk som sendes sydover og spiser noe de kaller «fishan», som egentlig bare er fish’n chips. Det får du på Øst også.

Om du skulle finne på å dra dit som turist er det lite som møter deg. Det er en statue av en dame med klippfisk og et klippfiskmuseum. Resten dreier seg stort sett om båtturer i drittvær.

Når det kommer til resultater hadde vi en seier og en uavgjort i fjor, og en seier i vinter. Med seier i 66% av alle kampene, og 0% tap er det ingen grunn til å tro noe annet enn at det blir seier på søndag. Med andre ord er det bare å kle på seg skjerfet og komme seg til Valle. Vi forventer fullt trykk fra både gutta og supportene – til Vålerenga. Om det kommer noen folk på bortetribunen gjenstår å se.

Kåffa hjemme

Det er ikke bare eliteserielaget som spiller denne helga. I morgen er det nemlig duka for lokalopprør når rekruttlaget får besøk av Kristelig forening for unge menn-kameratene Oslo fra Ekeberg som med bibel i hånd skal gjøre et forsøk på å sette en stopper for Vålerengas videre spill i 2. divisjon. Det er nemlig der vi er nå. Med to kamper igjen av årets serie og ett lite poeng over nedrykksstreken er det nå fullt alvor og drama for rekruttene. Nedrykksspøkelset hamrer løs på garderobedøra og det eneste som gjelder nå er seier.

Så alle mann på dekk. Vi veit kampen kræsjer med hockeyen, men det er ikke plass til alle i manglerudhallen uansett. Nå er det alvor og støtte er viktig.

Kampen spilles klokka 15:00

Trondheim

Mens gutta spiller hjemme skal damene til Trondheim og møte laget som høres mer ut som en speiderpatrulje enn et fotballag. Motstanderne er Trondheims Ørn og matchen spilles lørdag klokka 15:00. Med tre matcher igjen av sesongen og fem poeng bak tredjeplassen er det mye som skal til for at det blir medalje i årets toppserie, men håpet lever selvsagt og er helt avhengig av seier i mårra. Om du skulle befinne deg i Trondheim og har lyst til å hjelpe våre eminente damer i sluttspurten av sesongen er det bare å møte opp. Kampen spilles på Ørn arena ute på Lade ved siden av TaeKwon-Doen.

Hockey

Noen ganger er det bare deilig, og i dag er en sånn gang. Iskrigera slo Storhamar 2-1 på overtid i går, og ligger riktig nok på andreplass, men med en kamp mindre spilt kjennes det ut som vi har full kontroll. Hockeygutta er travle for tida og i mårra er det klart for match igjen. Denne gangen mot Manglerud Star. Om du er gira på å se kan du møte opp i Manglerudhallen klokka 16:00.

Perudo på øst

Torsdag kveld arrangerte Øst første turnering i terningspillet perudo. VPN sendte en mann som kan melde om fantastisk lun stemning, latter rundt spillbordene og bitterhet over å ikke vinne premien: middag for to med en enhet alkohol. Det skal arrangeres to turneringskvelder til, den neste 13. november og det anbefales å stille. Hovedpremien er ølsmaking! Merk av i kalenderen allerede nå.

Vålerenga i dag

Quiz på Bohemen, øl i krana på Øst og Vertshuset.

Legg igjen en kommentar