Dagboka torsdag 30. august 2018

Hvem sa «ta gjerne med flagg, skjerf, bannere og synge dere hese for Vålerenga»? Hvem skal prente hva inn i huet på hvilke gutter? Hvor skal du som skal til Åråsen se? Alt dette, og mer til, får du svar på i dag. Vålerenga håndball Vålerenga idrettsforening, avdeling håndball herrer, spiller i år på nivå … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 30. august 2018»

Hvem sa «ta gjerne med flagg, skjerf, bannere og synge dere hese for Vålerenga»? Hvem skal prente hva inn i huet på hvilke gutter? Hvor skal du som skal til Åråsen se? Alt dette, og mer til, får du svar på i dag.

Vålerenga håndball

Vålerenga idrettsforening, avdeling håndball herrer, spiller i år på nivå 2. I fjor var de på nivå 3. Nivå 2 heter første divisjon, sånn for å gjøre det oversiktlig.

Nå er serien i gang, og da er det greit å bli kjent med folk i håndballen som styrer med viktige ting. Derfor har trener Truls Wettergreen stilt seg til disposisjon for Vålerenga håndballs hjemmeside hvor han prater om sesongen som kommer og ambisjoner.

Wettergreen tegner et bilde av et lag som skal kjempe og blø både i forsvar og angrep. På sikt tror han også at Vålerenga igjen skal bli ett topplag i håndball, men påpeker at det skal bygges stein på stein mens økonomien sikres.

I tillegg kommer han med følgende oppfordring:

Med yngre spillere i junioravdelingen og så håper vi på støtte fra Vålerenga supportere som liker håndball. Ta gjerne med flagg, skjerf, bannere og synge dere hese for Vålerenga!

Vi har jo fylt halle på Jordal før, og vi gjør det sikkert igjen.

På bygdebefaring

Søndag skal vi, alle menn og kvinner, atter på bygdetur. 20:00 starter Lillestrøms netur for fullt. Spikre skal bankes nådeløst inn i kistelokket som er nedrykkskamp for disse gule folka.

Daniel Fredheim Holm er klar. Han veit hva som venter på Åråsen:

Det blir en krig, det gjør det alltid, men jeg liker det.

Her blir denne skribenten halvkram. Vi har en kaptein som forventer krig og han liker det! I tillegg skal han prente det inn i huet på «alle, absolutt alle, frem til kampen på søndag. Så skal vi nok gå seirende ut av den kampen».

Men det er ikke bare å reise til Åråsen. Klubbens sider tar for seg hvordan du best mulig forholder deg til de innavla beboerne i sumpa, men vi referer høydepunkta:
– Billetter selges i Sjappa og her
– For å unngå at du blir smitta av sjeldne sjukdommer segregeres supportere før, under og etter kamp.
– Vanlig visitasjon ved innslippet. På Åråsen betyr det 5 minutter analgrafsing på hver eneste person i blått. Beregn god tid og ta med egen vaselin.
– Maskering medfører bortvisning, 100% burkaforbud.
– Alle busser skal på sightseeing og må derfor kjøre om Skedsmovollen og Leirsund. Leirsund, ass. Og det er ikke kødd engang!
– Det slås hardt ned på storming av banen. Dette er jo mest aktuelt for Lillestrøms supportere som senest i fjor stormet banen mot Sandefjord og påførte klubbe ei real bot. Her kunne det like gjerne stått: «Ikke fremstå som en lillestrømsupporter».

Og følger du all denne informasjonen slipper du skabb.

Puckseier

Her skulle vi gitt deg fyldig informasjon om hva som skjedde da Vålerenga slo Stjernen på Furuset i går.

Vi var ikke der og det meste ligger bak betalingsmur. Derfor får du bare vite at det ble 2-0 til Vålerenga.

Moralen? Kjøp deg sesongkort og dra deg på kamp!

Reine barnehagen

På stadion ligger en barnehage hvor kommunen mener Vålerenga kultur- og idrettspark sammen med barnehage Ulna har gjort ulovlige endringer på uteområdet.

Vårt Oslo er på saken med Stig-Ove Sandnes. Stig-Ove river seg i håret fordi alle utvendige endringer er søkt om uten at søknaden er besvart. I stedet har kommunen gått rett på tilsyn og konkludert med at alle endringer er ulovlige.

Det høres unektelig ut som en merkelig saksbehandling, at man ikke behandler søknadsendringer men går rett på tilsyn.

Heldigvis styres byen av politikere og ikke byråkrater, byråkrater som er mest kjent fra Franz Kafka sin bok «Slottet». Så det blir nok en ordning.

Vålerenga i dag

Besøk Bohemen, Vålerenga Vertshus og Øst i den rekkefølgen du selv ønsker.

 

Legg igjen en kommentar