Dagboka tirsdag 28. august 2018

5-0 på to kamper, seks poeng og blide folk over alt på tribunen. Plutselig er Vålerenga-livet som i en drøm. Og søndag kveld kan vi suge på enda en karamell dersom vi tramper hardt og nådeløst på pip-pipene. Men det skifter fort i fotballverden. 9. juli skrev Kjell Grønningen på Aperopets side at «noe må … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 28. august 2018»

5-0 på to kamper, seks poeng og blide folk over alt på tribunen. Plutselig er Vålerenga-livet som i en drøm. Og søndag kveld kan vi suge på enda en karamell dersom vi tramper hardt og nådeløst på pip-pipene.

Men det skifter fort i fotballverden. 9. juli skrev Kjell Grønningen på Aperopets side at «noe må skje, nå… Deila har mista det».

Mandag 30. juli spurte vi dere som leser VPN: Kjell Grønningen mener Ronny Deila har mista det. Er du enig?

40 prosent av de som svarte (380 stemte totalt) sa at de var litt (28 prosent) eller helt (12 prosent) enig.

Men i går svarte dere annerledes på spørsmålet: Har du trua på at Ronny Deila er rett person for Vålerenga?

81 prosent svarte ja. Bare 3 prosent svarte nei av de 478 stemmene.

Dagboka er ikke overbevist om at man skal legge alt for mye i disse svarene, men svarene viser utvilsomt hvordan det svinger i fotballen. To seire, og plutselig ser alt så utrolig lyst ut. Tom Nordlie har kanskje et poeng i denne gamle kommentaren fra 2014 på NRK:

Supporternes hovedoppgave er å støtte laget i tykt og tynt, og treneren er en del av laget. Det er viktig med engasjement, men like viktig er det å innse sin egen begrensning som supporter og godta at det å være trener er et yrke som krever faglig respekt. Fotballtrenere og skolelærere er spesielt utsatt for kritikk rundt middagsbordet, da alle har gått på skolen og de aller fleste har spilt fotball på et eller annet nivå. Dette gjør Ola Nordmann og tanta på Tveita meningsberettiget som eksperter og fagpersoner, ifølge seg selv.

Dagboka er ikke på noen måte ute etter Kjell Grønningen eller andre som er og har vært kritiske. Å stå fram med meningene sine med fullt navn er det langt fra alle som tør, og KjellG får bare respekt fra denne dagbokisten – selv om våre meninger ikke alltid er like. Motkrefter er nemlig helt avgjørende for fremdriften i en klubb – og for en trener. Er Ronny enehersker i det sportslige, eller får han nok motstand fra omgivelsene?

I gårsdagens VG er Deila ganske så offensiv:

Deila trekker frem at han i juli 2016 tok over et lag som hadde tatt 11 poeng første halvdel av sesongen.

– Det er klart at det er noe galt med troppen når du havner der nede. Det var en av grunnene til at jeg tok jobben. Jeg elsker å jobbe med sånne prosjekter, og da må jeg også tåle all den «dritten» du får hele tiden fordi folk er utålmodige. Disse såkalte ekspertene som skal mene ting, sier Vålerenga-treneren.

Abu og Israelsson

Så må vi bare dvele litt til over at Vålerenga fikk mye kritikk av mange eksperter etter sommerens overgangsvindu. Joacim Jonsson skrev på sin blogg (hvor Brann ble kåret til vinneren med ordene «dyrt, dyrt, dyrt, men safe):

Det er hentet inn et par midtbanespillere, og det var nødvendig, i en lagdel som slitt under vårsesongen. Erik Israelsson kommer fra et mislykket opphold i nederlandsk fotball. En boks til boks spiller som hadde et par gode sesonger i Hammarby. Problemet med er at han likt flere av de andre midtbanespillerne savner tempo. Gamle Deila-eleven Mohammed Abu er også hentet inn for å forsterke den dype midtbanerollen. Abu var svært god under Deila sist, men fotball er ferskvare, og det er ikke noen garantier han leverer nå. Kommer fra et svakt opphold i USA. Juklerød har forsvunnet til belgisk fotball, der han forøvrig startet meget bra. Klubben søkte i det lengste etter en spiss, men klarte aldri å få napp. Totalt sett et litt skuffende vindu av VIF.

Supportere er ikke nødvendigvis eksperter, men da vi i går spurte «hvem var Vålerengas beste spiller mot Brann», svarte 51 prosent Mohammed Abu. 28 prosent Amin Nouri og Ivan Näsberg og Chidera Ejuke fikk 9 prosent hver av stemmene. Totalt var det 510 stemmer.

Mohammed Abu.
Mohammed Abu.

Hockeycamp i høstferien

Vålerenga Hockey arrangerer hockeykamp i høstferien fra mandag til torsdag for spillere født i 2004-2009.

Campen vil inneholde to isøkter og to barmarksøkter hver dag. Prisen for campen er 3200 kroner. 50 prosent søskenmoderasjon dvs full pris for en i familien, deretter 50% for resterende søsken. Vålerengas målvakter har 50% moderasjon.

Info om trenere og påmelding kommer iløpet av uke 37.

Brann-supporter

Dagboka tenker mange vonde tanker om det som skjedde på T-banen før kampen på søndag. Det er dypt tragisk og veldig trist, og vi håper for alt i verden at 22-åringen blir helt frisk. Og heldigvis går det riktig vei. Han har vårt på sykehus i Oslo og er etter hvert på vei til å bli overført til sykehus i Bergen. Mer kan du lese her.

Vålerenga i dag

Det er lite Vålerenga i dag – med mindre du har lyst til å se Vålerenga G13 (andrelaget) spille på Valle Hovin kunstgress kl 2015. Klubben skriver ta det nærmer seg 10.000 solgte billetter mot Rosenborg søndag 16. september. Med ny seier søndag blir det fort utsolgt. Ellers vil Lars Lagerbäck offentliggjøre troppen til landskampene mot Kypros og Bulgaria kl 13 i dag, men det blir neppe mange Vålerenga-spillere der.

Legg igjen en kommentar