Dagboka mandag 27. august 2018

«For oss er dette selve livet. Vål’enga – vårt lag i kongeblå». Noen mandager er bare bedre enn andre mandager, og dette er en sånn mandag. Jeg tar meg i å smile hver gang jeg hører en bergenser på jobben skarre i vei. Alt du trenger å vite om selve kampen, finner du her i denne … Fortsett å lese «Dagboka mandag 27. august 2018»

«For oss er dette selve livet. Vål’enga – vårt lag i kongeblå». Noen mandager er bare bedre enn andre mandager, og dette er en sånn mandag. Jeg tar meg i å smile hver gang jeg hører en bergenser på jobben skarre i vei.

Alt du trenger å vite om selve kampen, finner du her i denne utmerkede oppsummeringen fra i går. Det var lenge tett og jevnt og få sjanser, men etter hvert ble Brann regelrett pissa på. Så bra var kampen og Vålerenga. Og selv om Brann hadde imponerende mange folk på sin tribune, var de sjanseløse i møtet med Supportertribunen og begge langsidene. Det som gjenstår å finne ut av nå, er hvem som faktisk var vår beste spiller.

Supportertribunen.
Supportertribunen.

[poll id=»105″]

Bergenske forklaringer

Brann-trener Lars Arne Nilsen påsto overfor Bergensavisen at «Vålerenga scoret på sin første sjanse i kampen», og «vi kunne fått med oss poeng, men det hadde ikke vært fortjent».

Altså, når en tapende trener har såpass lite selvinnsikt og ydmykhet, er det klart det er noe galt. Brann-kaptein Vito Wormgoor har også en morsom vri på det hele. Da han ble spurt om 0-1-målet til Vålerenga, kom en tirade om ballen de spilte kampen med, ifølge Bergensavisen.

– Alle andre lag i eliteserien spiller med den samme ballen, og så kommer vi her og får en helt annen. Det var som å spille med en ballong, sier Wormgoor om Umbro-ballen.

Alt dette er hentet fra en dobbeltside i Bergensavisen under den meget misvisende tittelen: Marerittet i Oslo.

Kan man drømme om noe mer en mandag morgen? Tja, det må være at en 19-åring som heter Felix scorer på sin første touch på ballen – og for en scoring. Og det er jo helt greit å tenke på at Brann har ledet serien siden 15. april, men etter å ha møtt Oslos stolthet leder de ikke serien lenger. Det er forsåvidt et fett hvem som leder serien så lenge vi ikke gjør det sjæl, og Brann må gjerne overta ledelsen igjen etter at Rosenborg har spilt kamp her søndag 16. september.

Det absolutt siste Brann trengte nå

Vi siterer bare tittelen i Bergens Tidende, og artikkelen handler om en shaky keeper som taper fotballkamper for laget. Journalisten slakter sin egen keeper:

«Amin Nouris skudd var et vådeskudd. Hardt, men TV-bildene avslører ingen flakk i ballen. Samuel Radlinger hadde bare behøvd å trippe til siden og fange ballen i fanget. Sorry, men dette er pensum fra Tine fotballskole».

Fantastiske Vålerenga

Ok, det er moro å harselere med og om bergensere, men i dag er jo egentlig dagen for først og fremst å hylle eget lag. For et fantastisk lag som var utpå banen i går – og mot Tromsø forrige helg. Vålerenga fremstår bunnsolide og kanskje som eliteserien beste fotballag akkurat nå. Det er nesten umulig å skape sjanser mot oss, og vi har et helt annet balltempo på midtbanen enn tidligere i år. Her har virkelig Mohammed Abu kommet til sin rett. Han er fullstendig overlegen alle andre midtbanespillere og dikterer både tempo og retning i kampen.

Vålerenga Fotball -SK Brann (2-0) @ Intility Arena, Eliteseriens 20. runde - 26.08.2018
Vålerenga Fotball -SK Brann (2-0) @ Intility Arena, Eliteseriens 20. runde – 26.08.2018

Så kan vi selvsagt også snakke om hvor kjip denne kampen kunne ha blitt dersom Brann hadde scoret på sin eneste sjanse i første omgang, hvor det ble en gigantisk tellefeil i forsvaret som gjorde at Adam måtte vise hvor god keeper han er. Og ja, litt flaks er det jo at Nouri sitt skudd går inn. Men det er greit å huske på at han spilte en god kamp, hadde kontroll (særlig i andre omgang) og når du er i flyt, skjer gode ting.

Tenk hvor gode vi hadde vært dersom vi også hadde hatt en spiss? For det er vel det eneste vi virkelig savner i Vålerenga nå. Bli frisk, Sam.

Hødd = rike og usympatiske

Hødd er den klubben i 2. divisjon med best økonomi, likevel, eller kanskje nettopp derfor, er de også utrolig usympatiske. Det var deilig karma da Vålerengas unge juniorlag lørdag klarte å ta ett poeng fra daværende serieleder. Hødd ledet nemlig serien, akkurat som Brann, før de møtte rekruttgutta. Nå er Skeid på topp.

Dagsavisen forklarer: VIF2 og Hødd skulle egentlig møtes på Intility Arena i dag, men Hødd klagde og fikk flyttet kampen til lørdag, noe de har anledning til i henhold til NFFs regelverk om «reisebelastning».
Ved å møte VIF2 lørdag, slapp de å møte noen av de 18 A-lagsspillerne som ble tatt ut til søndagens A-kamp mot Brann. Hødds motivasjon var åpenbar: De ville møte juniorene til Vålerenga, og ikke de som var på benken til A-laget. Ikke ulovlig, men er det sympatisk? Skeid-trener Tom Nordlie forklarer.

– Hødd bryter ikke reglementet, men spekulerer i det for å møte lettest mulig motstand. De hadde sikkert greid å reise mandag med sine mange spillere og store budsjett. Vi er opptatt av fair play i Norge, og så kan man spørre seg om denne regelen inviterer til fair play. Opprykket vil avgjøres på små marginer og det er synd hvis reglementet og terminlista vil være en avgjørende faktor, skriver Tom Nordlie til Dagsavisen.

VPN kan bare si seg enig med Nordlie, og igjen virker det som NFF ikke helt skjønner hva de holder på med.

Ronny Deila

Det har vært en del kritiske røster til Ronny Deila i år. Hva tenker du nå? Har vi grunn til å være optimister, eller er dette bare nye, korte blaff og snart er vi tilbake til fornedrelse og kjipe tap?

– Vi har ikke slått et topp fire-lag på tre år. Det er første gang vi bryter en barriere. Det er fordi vi er blitt bedre, sier Deila til Dagbladet etter kampen på Intility Arena.

– Vi er på gang med et eller annet. Vi har snudd en tropp fra å ha en liten framtid til å ha en stor framtid. Det begynner å se ut som at vi har et system og et mønster som gjør at folk må ta hensyn til oss. Da er det bare å fortsette i det samme sporet, sier han.

[poll id=»106″]

Damene vant

Vålerengas damer vant i går 2-1 borte mot bunnlaget Grand Bodø. Sherida Spitse scoret begge våre mål. Seieren gjør at vi har heng på tredje plassen – det er fire poeng opp dit.
Juniorene tapte
Juniorlaget tapte 1-2 borte mot Godset i går i NM G16.
Vålerenga i dag
Ikke i dag, men onsdag spiller Vålerenga Hockey hjemme i Furuset forum mot Stjernen. Kampen starter kl 18.30.

 

 

 

Legg igjen en kommentar