Dagboka torsdag 26. mai 2018

Selv om vi for lengst er ferdige med uavgjortkampen mot Molde fortsetter sutringa fra vest. Men vi ser helst frem mot bortekamp mot Ranheim og cupkamp mot Grorud I.L. Vi noterer også at en trener allerede er sparka ut av Eliteserien. Det gjør vondt å møte Vål`enga Ingen har sagt et møte med Vålerenga skal … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 26. mai 2018»

Selv om vi for lengst er ferdige med uavgjortkampen mot Molde fortsetter sutringa fra vest. Men vi ser helst frem mot bortekamp mot Ranheim og cupkamp mot Grorud I.L. Vi noterer også at en trener allerede er sparka ut av Eliteserien.

Det gjør vondt å møte Vål`enga

Ingen har sagt et møte med Vålerenga skal være en positiv opplevelse for andre enn Vålerenga og dens supportere. Har motstanderen et metaforisk kjøttsår trykker supporterne fingeren så dypt i det de bare klarer og lar den rotere rundt.

Det synes rbnett.no, på lederplass, er innmari dårlig gjort og mener Norges fotballforbund må si klart fra at det ikke er greit å ta tydelig avstand fra voldtekt og overgrep fra tribuneplass.

En fotballkamp er også et familiearrangement der klubbene har maskoter og inviterer unger til å bli med på det som skal være en folkefest. De bannerne som preget Vålerengas tribuner søndag burde ungene være spart for. Den tiltalte burde vært spart for denne forhåndsdømmingen. Og ikke minst: Kvinna som har anmeldt voldtekt burde også slippe denne oppmerksomheten. Advokat Mette Ekroll Nyland har sagt til Romsdals Budstikke at hennes klient opplever all ekstra støy rundt saka som en tilleggsbelastning.

Dagboka synes ikke det er noe særlig å skyve unga foran seg for å unngå velfundert kritikk mot at en fotballklubb aktivt benytter en spiller tiltalt for voldtekt som forbilde for barn og unge. Tvert i mot bør unga spares for møte med folk som har så alvorlig alvorlig tiltale hengende over seg inntil saken er avgjort i rettsapparatet.

Selvsagt er den ekstra støyen rundt saken en tilleggsbelastning for kvinnen som har anmeldt Moldes fotballspiller. Det rbnett.no burde reflektere over på lederplass er hvordan Molde fotballklubb skaper ekstra støy rundt saken ved å konsekvent benytte den tiltalte spilleren.

Saka har sjølsagt vært et dilemma for Molde FK. Spilleren har nektet for å ha gjort noe straffbart. Skal klubben da straffe ham med «arbeidsnekt» i nesten hele sesongen?

Ingenting tyder på at saken er et dilemma for Molde FK, like lite som Molde FK syntes det var et dilemma å reise på treningsleir til Dubai.

Og hva er dette våset med «straff med «arbeidsnekt»»? En fotballspiller er ansatt i en fotballklubb for å trene. Om spilleren leverer blir han tatt ut til å spille kamp, enten på førstelaget eller andrelaget. Vi legger da til grunn at Molde ikke skriver kontrakter der det er formuleringer som «spilleren er ansatt for å spille kamper i Eliteserien».

Det høres dust ut.

Men sutringa fra Romsdalen stanser selvsagt ikke der. Under søndagens kamp valgt Moldes Eirik Hestad å gå på trynet nær Vålerengas Adam Larsen Kwarasey. Dommeren oppfattet det ikke som straffe og tildelte Eirik gult kort for filming.

(Foto: Anders Grydeland/www.grydis.no)
Her velger Moldes Eirik Hestad å gå på trynet. (Foto: Anders Grydeland/www.grydis.no)

Og da skal det sutres!

Klage ble sendt til NFF for å få det gule kortet strøket. Eurosport melder at Molde bare kan drite i det. Feil gjøres i alle kamper i alle runder. Hva slags idrett vil Molde ha om en skal få omgjort alle feil dommere gjør?

Ta dere sammen!

[poll id=»73″]

Ranheim på gaffelen

Lørdag får Ranheim sin våte drøm oppfylt når Vålerenga med sine supportere tar turen. Trøndelags beste fotballklubb har dundra inn i serien uten å tape kamper, før i går. Da blei det skrell mot Brann (0-2), og Dagboka tror vi møter Ranheim på et gunstig tidspunkt. Oppgjøret mot Vålerenga blir Ranheims tredje på sju dager. Det er tvilsomt om Ranheim har bredde i stallen til å tåle det kjøret, og de fikk seg akkurat en liten knekk i selvtilliten.

For de som ikke reiser oppover har Espen Bjørneseth kommet med følgende forslag vi rapper fra hans private facebook-vegg. Kjipe som vi er har vi ikke engang spurt om lov:

Jeg har en plan! For deg som ikke reiser til Ranheim har jeg kokt i hop en plan som er taima og tilrettelagt.
Damekamp på Valle klokka tre til fem. Jentene skal knuse Stabæk – så er det sømløs overgang til ØST der du setter deg og ser topplaget Ranheim snuble mot middelhavsfarerne fra Oslos Stolthet.
Det min venn, er to fluer i en smekk, seks poeng på få timer og alle gleder seg storartet. Så feirer du til betjeningen ber deg gå hjem.
Genialt Egon!

Cupkamp 1. mai

To arbeiderklubber møtes på arbeidernes dag. Vålerenga, med sin mekaniske industrihistorie, og Grorud som er bygd av steinarbeidere. Her vil Dagboka ile til med å avkrefte myten om «Grorudgranitt». Det finnes ingen bergart som heter Grorudgranitt. Det er navnet på et firma. Bergarten heter syenitt og er ikke engang en granitt.

Men kamp blir det, og billetter må vi ha. Vi sakser følgende info fra klubbens sider:

Billettene selges på Shell, Grorud Torv, i Sjappa og på klubbhuset til Grorud IL.

  • Arenabillett (ståplass): kroner 150,-

  • Barn under 16 år (ståplass): kroner 100,-

  • OBOS-medlemmer: kroner 100,-

  • Sitteplass på langsiden: kroner 200,-

Vi antar «Shell» er «Shell på Grorud», eller Gudim som det het den gangen fremtiden var lys.

Sandefjord med kort prosess

Både ansettelsen og sparking av Magnus Powell gikk raskt. I januar fikk Powell jobb, i går ble han arbeidsløs.

Sandefjord står frem som en klubb med manglende evne til langsiktig tenking, noe som er sjarmerende.

Vålerenga i dag

Vertshuset har åpen bakgård, Bohemen har all idretten i verden på TV og Øst gir deg øl og middag inne eller ute.

Tre valg, alle fristende. Trekk lodd om hvor du drar.

Legg igjen en kommentar