Dagboka fredag 27. april 2018

Enten du skal bruke de neste dagene på å lage bannere, høre på arbeiderviser eller åpne hytten på Tjøme, er det ikke å stikke under en stol at nå er det snart helg. Og for veldig mange er det også en såkalt langhelg. En helg på fire dager som kan krones med seks poeng og … Fortsett å lese «Dagboka fredag 27. april 2018»

Enten du skal bruke de neste dagene på å lage bannere, høre på arbeiderviser eller åpne hytten på Tjøme, er det ikke å stikke under en stol at nå er det snart helg. Og for veldig mange er det også en såkalt langhelg. En helg på fire dager som kan krones med seks poeng og et hakk videre i cupen.

Tre poeng

De første tre poengene kan vi få hjemme mot Stabæk. Et lag som har slitt i starten av sesongen, og står igjen med kun ett poeng etter tre serierunder i Toppserien. Vålerenga ble før sesongen forutsett å lande på en sølvplass, og det er på tross av en litt treg start fremdeles gode muligheter for det. Det er selvsagt også muligheter for gull, og den linja er grei å legge seg på. Vi satser på enveiskjøring på Valle fra klokka 15:00 på lørdag.

Tre poeng

Så bærer det nordover til Ranheim fra «by»delen Ranheim i Trondheim. Et sted som i årevis har vært en byggeplass og som kanskje hadde vært litt sjarmerende hadde byen hatt noe som minnet om skjærgård. Der man på andre byers brygger kan se utover på båtlivet, folk og fargerike fritidsboliger, stirrer man fra Ranheim inn i avgrunnen, og du kan vedde på at den stirrer tilbake.

Der vi sist fredag fikk et godt historisk tilbakeblikk, er det ikke så mye å si om laget vi møter i morgen. Dagbokisten aner ikke om lagene har møttes tidligere, men om det har skjedd er det neppe siden krigen. Vålerenga og Ranheim spilte riktignok i Hovedserien sammen på 50-tallet, men i forskjellige avdelinger. For å sette det i perspektiv var det Larvik-Turn som stakk av med gullet sist de var i samme liga. Ranheim rykka ned med tre poeng, sammen med Varegg, Brann og Kvikk-Trondheim. Oppsummeringa kom på filmavisen.

De spiller forøvrig kampene sine på Extra arena, oppkalt etter matbutikken på andre siden av gata.

Dette er en bortekamp det er flere gode grunner til å være på. Den ene er selvsagt å støtte laget, synge for full hals, skrike mot dommeren og alt det der, men det finnes også en annen grunn. Her har man nemlig muligheten for å dra til Trondheim for å se at annet lag enn Rosenborg. Og det å komme i en samtale med en Rosenborgsupporter og fortelle han at du er der for å støtte Vålerenga mot «byens» beste lag, er en drøm for alle fotballsupportere med kronisk schadenfreude. Du veit det gnager på’n!

Det eneste som hadde vært bedre er vel om Nest-Sotra hadde rykka opp da Brann rykka ned for et par år siden.
En liten nedside er at Vålerenga sentrer ballen til RBK når de tar de tre poengene på lørdag. Det er kanskje årets døveste kompispasning, selv om vi driter i alle andre enn oss selv.

Videre i cupen

Etter at barrikadene er tatt ned og røyken har lagt seg på tirsdag er det cupkamp på Grorud, og dit går det bane. Som vi håpa.

Lørenskog

Mens vi andre nyter vårsola begynner det å se bekmørkt ut for Triaden ishockey. Kommunen har nemlig gått ut og sagt at de ikke kommer til å betale en krone, og med det ser vi neppe LØK noe videre. Når du skylder kemneren og futen litt sør for en million kroner og må tråkke rundt på Rasta etter private investorer, har du ikke akkurat vind i seila. Men vi veit jo aldri, det kan jo være noen som biter på. Det er ikke over før Grannemann synger.

Lørenskog fotball

Heldigvis for alle var det assistenttrenerne som fikk det som de ville. Det ble ikke Vålerenga, men LSK. Og med det ønsker vi Lørenskog fotball lykke til! Vi støtter dere, denne gang. Kampen går på torsdag, så om du er Vålerenga-supporter og bor på Lørenskog, noe vi vet det er en del av, så er det ingen som blir grinete om du stiller opp for de lokale en gang i blant. Sjansen er vel grei for at sneipen er balljente eller maskot, uansett.

Lillestrøm

Mesterfinalen – toppfotballens mest unødvendige premie, ble i går spilt mellom LSK og RBK. Denne kampen skulle vært spilt uka før femmila i kollen, men grunnet snø i begynnelsen av mars, tro det den som kan, ble den utsatt til nå. 0-1 på Åråsen og hele Norges Rosenborg tok tallerkenen hjem.

Rafik Zekhini ble i 95 minutter pepet på hver gang han hadde ballen uten at noen vet helt hvorfor. Zekhini svarte med å juble foran hønseflokken da RBK vant. Det er vanlig med en hakkekylling, så det er kanskje ingen overraskelse, men for oss utenforstående kan det virke litt rart når det har gått såppas med tid at ingen vet hvorfor man krangler lenger. Så, queue musikken fra Straight Story, nå er det på tide å komme seg opp på traktoren og finne ut av saken.

Eller ikke. Samma for oss.
Vålerenga i dag

Quiz på Bohemen, kom tidlig. Også er det selvsagt øl i krana på Vertshuset eller Øst dersom du ikke får plass.

Legg igjen en kommentar