Dagboka mandag 30. april 2018

Seier, uavgjort og tap. Det ble helgens beholdning for Vålerenga. Allerede i morgen skal gutta spille ny kamp – denne gang 2. runde i cupen borte mot Grorud. Det var ingen krisehelg, men langt fra en drømmehelg for Vålerenga. Vi tyr til det klassiske Nick Hornby-sitatet i boka Fever Pitch: The natural state of the … Fortsett å lese «Dagboka mandag 30. april 2018»

Seier, uavgjort og tap. Det ble helgens beholdning for Vålerenga. Allerede i morgen skal gutta spille ny kamp – denne gang 2. runde i cupen borte mot Grorud.

Det var ingen krisehelg, men langt fra en drømmehelg for Vålerenga. Vi tyr til det klassiske Nick Hornby-sitatet i boka Fever Pitch: The natural state of the football fan is bitter disappointment.

Heldigvis ser det ut som damelaget har funnet ut av sine problemer. 5-0 over Stabæk, som havnet på tredje plass i fjor, er rett og slett bra. Riktignok sliter Stabæk i år etter å ha mistet en del spillere, men likevel.

Sherida Spitse og Ingrid Schjelderup gjorde to mål hver. Isabell Herlovsen kom også på scoringslista. Alle tre er signert foran årets sesong.

Cupkamp

Tirsdag 1. mai tar Vålerenga turen til Grorud idrettspark for å møte 100-årsjubilanten i cupens 2. runde. Billettsalget har starta, og du kan sikre deg plass allerede nå, skriver klubbens sider. Du finner mer info om billetter osv ved å klikke her. Det koster 150 kroner for voksne med mindre du er OBOS-medlem og må ut med 100 spenn.

Det som er å si om cupkampen er at Vålerenga bør og skal vinne kamper mot Grorud i 9 av 10 eller 99 av 100 ganger, men innimellom kommer det blemmer. Gutta som spiller 2. divisjon trener mye og bra og mange av dem har antagelig vært innom Wang eller NTG og spilt med folk som var like gode eller hakket bedre, og som nå har tatt et lite steg videre. Her er det sykt tett og jevnt.

Grorud har blant andre en spiller som Ali Iqbal, som debuterte for Vålerenga i 2014 (og som i sin tid var på det legendariske Rommen 95-laget som var blant Europas beste 15 års lag).

Iqbal og Zahid og den to år eldre Etzaz Hussain har tidligere vært omtalt som tre lovende norskpakistanske fotballspillere. I morgen kan du altså se en av dem spille MOT Vålerenga. Alle tre ble for noen år siden, av den pakistanske avisen The Express Tribune, med på en liste over ti spillere de mener er Pakistans fotballfremtid.

Ranheim

Alle veit at det ble 2-2 mot medieynglingene Ranheim. Amatørene fra Trondheim, annerledeslaget og blablabla. Treningene begynner ikke før 16.30 i Ranheim. Ingen av spillerne på laget lever av fotballen fordi Ranheim er en klubb som ikke har hatt styr på egen økonomi.

For mindre enn to år siden var hele klubben truet av konkurs og konkursbegjæringen fra kemneren ble fikset i siste liten. Klubben la i flere år luftige budsjetter til grunn for at driften skulle fortsette – budsjetter totalt uten realisme. Dette er det viktig å huske på når media ønsker å fremstille Ranheim som et mønsterbruk med glade amatører. Klubben er glade amatører fordi den har vært drevet av amatører og har hatt økonomiske problemer i årevis. Ganske likt Vålerenga, egentlig.

Om selve kampen er vel det mest interessante at Sam Johnson står med 5 scoringer på 7 kamper. Marcus Pedersen har riktignok 7 for Godset, men poenget her: Vi har en mann som scorer mål også når vi suger spillemessig. Utfordringen er fortsatt: Hvorfor suger vi?

Vi er dog ikke aleine om å underprestere i denne serien. Vi er på sjuende plass, men det er tre poeng opp til andre plassen. Poengmessig er vi – om ikke i rute – så er det i alle fall helt innafor. Det er det spillemessige som er grunn til bekymring.

2. divisjon

Vi ledet både 1-0 og 2-1, men det ble til slutt 2-3-tap i går mot Brattvåg (Møre og Romsdal). Felix spilte bare første omgang.

– Felix Horn Myhre har vært vår desidert beste spiller i år, og han fortjener å få sjansen på A-laget noe jeg håper han får allerede på tirsdag. Det er ikke alle spillere man kan skryte av før de blir innbilske, men Felix er én av dem du kan skryte av så mye du vil uten at det går til hodet på ham. At vi mista midtbanen uten ham er det liten tvil om, sa en skuffet Vålerenga 2-trener, Gard Holme til klubbens sider.

Motstanderen stilte med voksne spillere, vi hadde stort sett unge spillere utpå banen. Det kan merkes i duellspillet.

– Det blir for ofte for puslete. Mens de smeller til, er det nesten som vi ikke tør være nær dem. Mot Vard gikk vi i de duellene og vant kampen, men i dag var vi gode i første, men alt for dårlige i andre. Og da kan man tape kamper, sa Holme til klubbens sider.

Onsdag skal Brattvåg spille cupkamp mot Molde, og da spørs det om de klarer å snu kampen.

Bannere om Molde

Påtalenemnda har vurdert den konkrete hendelsen fra kampen mellom Vålerenga og Molde. Praksis fra de aktuelle bestemmelser som kan medføre sanksjoner, viser at terskelen for å påtale saker som omhandler bannere og tilrop fra tribunen har vært høy. Påtalenemnda har etter en konkret vurdering kommet til at det ikke fremmes påtale i den aktuelle saken, sier Marit Fiane Grødum i påtalenemnda.

Marit er kanskje bedre kjent som Marit Fiane Christensen fra Røa og Grimstad Amazon og det norske landslaget, men skiftet navn etter at hun giftet seg med skøyteløperen Øystein Grødum (han med den høyt hevede høyrearmen). I nemnda sitter også advokatene Lise Klaveness og Roger Berglie.

Betyr dette at det er fritt fram med alle typer bannere? Nei, men avgjørelsen i nemnda kan vanskelig tolkes annerledes enn at Moldes inngripen overfor LSKs banner var meningsløs. Og at Klanen altså ikke brøt noen regler.

– Vålerenga har sine supportere, og vi har våre. Vi er fornøyd med våre, så får du spørre dem om de er fornøyde med sine, sa Ole Gunnar Solskjær selvsikkert etter kampen.

Men hva tenker de i Molde nå?

Vålerenga i dag

Du kan jo ta turen til Nadderud og se hvordan det går i bunnoppgjøret Stabæk – Lillestrøm i kveld. 3.043 tilskuere var der da Start kom på besøk onsdag. Eventuelt nyte morgendagens ekstra fridag allerede i kveld ved å se Tottenham mot Watford.

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar