Dagboka tirsdag 13. mars 2018

Sola skinner og vi er så glad, det er fordi Vålerenga vant i går. Dagboka er i godt humør og gir dere fair play, røde kort og noen kommentarer rundt gårsdagens kamp. Tross rekordtidlig seriestart, iskald bane og usikkerhet om kampen i det hele tatt skulle spilles så ble det en festaften for Vålerengas supportere. … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 13. mars 2018»

Sola skinner og vi er så glad, det er fordi Vålerenga vant i går. Dagboka er i godt humør og gir dere fair play, røde kort og noen kommentarer rundt gårsdagens kamp.

Tross rekordtidlig seriestart, iskald bane og usikkerhet om kampen i det hele tatt skulle spilles så ble det en festaften for Vålerengas supportere. Spillet varmet ikke så særlig, men de tre poenga og Sam Johnsons lange fot gjorde at de som tok turen med buss fikk en litt lettere tur hjem.

Ta en titt på referatet vårt for en god oppsummering av 1-0-seieren.

Det ble en god første runde for Vålerenga, men en sur en for Kristiansunds BK. I tillegg til tapet så må de klare seg uten Aliou Caly, og kanskje Benjamin Stokke, mot Rosenborg i neste runde. For å ta sistnevnte først. Han rygga inn i Amin Nouri, fiksa straffe, før han sklei inn i sin egen fot og traff ballen to ganger før den spratt i mål. Karma, kalles det. At han i tillegg skada seg selv er trist, men sånn går det noen ganger.

Aliou Caly er derimot en annen saga. Rett etter kampslutt fikk stopperen rødt kort av dommer Tore Hansen. Grunnen? Han prøvde å klinke ned Sam Adekugbe.

Fair Play – en tapt sak?

For det som skjedde i sluttminuttene bryter med vår oppfatning av fair play. Joda, Vålerenga drøyde tida da de hadde ballen Alle lag drøyer tid når de må, men alle lag SKAL også følge fair play og spille ballen tilbake når den er sendt utover sidelinja pga skade. Det er ingen regler rundt dette, men en felles forståelse av at sånn skal det være.

Dette kan det synes som om KBK og Caly ikke har fått med seg, eller bare glemte i kampens hete. Så da en VIF-spiller lå nede kaster Adam Kwarasay Larsen ballen ut over sidelinjen. Det var i overtiden. I stedet for å kaste ballen tilbake til Vålerenga så velger Kristiandsund heller å gå i angrep.

Dette er ikke fair play i vår bok.

Det skaper naturligvis reaksjoner hos Vålerenga-spillerne og Sam Adekugbe skal visstnok ha kasta noen gloser i retning Aliou Caly. Caly svarer med å svinge høyreslegga – eller gjøre en handling som minner om slag mot hode.

Til NRK sier Ronny Deila «– Jeg ser ikke het hva som skjer. Det som skaper sinne er at de ikke gir ballen tilbake, og det er nok en del som reagere på det.». Og det er nok det spillerne reagerer på. Hvorfor skal man stoppe med fair play bare fordi det er overtid? Det er såpass innarbeidet at reaksjonene blir harde når noen bryter spillets uskrevne kontrakt.

Vi har spurt KBK-trener Christian Michelsen om hva han mener om situasjonen. Han gir ikke noe godt svar egentlig, men vaser om balanse og at alle lag må vise fair play. Dette er en sånn retorikk som Erna Solberg har brukt de siste dagene. Alle må passe på hva de gjør og hva de sier. Vi sier det ikke er fair play å gå i angrep når motstander spiller ballen ut på grunn av potensiell skade.

En annen som har reagert på det er Arsene Wenger. Ikke i år og ikke i Kristiansund, men i 1999 og i London. Arsenal.com skriver følgende om hendelsen:

Arsenal were drawn at home against Sheffield United in the Fifth Round and beat the Yorkshire team 2-1 thanks to goals from Patrick Vieira and Marc Overmars. However, the winning goal caused plenty of controversy.

The ball had been kicked into touch by a United player so one of his team-mates could receive treatment. But when Kanu received possession from the resulting throw, he broke away down the right and squared for Overmars to score.

Selv om Arsenal vant tilbød Wenger Sheffield United ny kamp. De skulle ikke vinne på den måten. Kanu unnskyldte seg offentlig og ti dager senere ble kampen spilt på nytt.

Vålerenga i dag

Vi lurer på hvorfor alle som blir anklaget for å slå forsvarer seg med «om jeg hadde slått hadde han liggi flat nå».

Legg igjen en kommentar