Tre deilige poeng i Kristiansund

Vålerenga var det klart beste laget på nordvestlandet og vant fortjent 1-0. Men å lede 1-0 på bortebane i serieåpningen er stress, heldigvis klarte ikke hjemmelaget å skape noe når de måtte styre kampen. Kristiansund – Vålerenga 0-1 (0-0). 3969 tilskuere, hvor av 120 av dem var våre. 0-1 Sam Johnson (63). Dommer: Tore Hansen, Feda. … Fortsett å lese «Tre deilige poeng i Kristiansund»

Vålerenga var det klart beste laget på nordvestlandet og vant fortjent 1-0. Men å lede 1-0 på bortebane i serieåpningen er stress, heldigvis klarte ikke hjemmelaget å skape noe når de måtte styre kampen.

Kristiansund – Vålerenga 0-1 (0-0). 3969 tilskuere, hvor av 120 av dem var våre. 0-1 Sam Johnson (63). Dommer: Tore Hansen, Feda.

Vålerenga (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri (Christian Borchgrevink fra 83.), Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Daniel Fredheim Holm, Abdi Ibrahim – Simen Juklerød, Sam Johnson, Chidera Ejuke (Samuel Kari Fridjonsson fra 90.).

Deilig, deilig, deilig. Å starte serien med bortseier og scoring av det vi håper blir vår storscorer, er praktfullt. Og i lange perioder hørte vi våre kvinner og menn best på tribunen. Det var dritbra synging!

Vålerenga hadde bra kontroll i en rimelig kompakt kamp – før scoringen. Vi hadde mest ball og skapte definitivt mest inntil det 63. minuttet. Da kom scoringen.

Amin Nouri forserte sentralt på midtbanen, men ble felt av en KBK-spiller. Frisparket tok Daniel Fredheim Holm i retning deres 16-meter, der klarte to av hjemmelagets spillere å kollidere med hverandre, og ballen spratt opp i lufta på vei mot keeper. Men ingen andre enn hva vi håper er en real måltjuv i Sam Johnson var der, og dermed kampens eneste scoring.

Alle veit at mål preger fotballkamper. Så plutselig var det ikke lenger interessant for hjemmelaget å bruke lang tid på innkast og annet, nå måtte de jage.

Så fikk Kristiansund en gavepakke av dommeren minuttet etter scoringen. Dersom det i fullt alvor skal blåses straffe på det som skjedde da Amin Nouri og Benjamin Stokke var i duell i vår 16-meter, bør det blåses straffe i hver eneste fotballkamp.

Stokke ble «felt», og skulle selv ta straffen. Han skled, skjøt ballen inn i sin egen høyrefot, slik at den endret retning og gikk i mål. Det er to touch på ballen og ikke lov. Derfor ble det ingen scoring.

Det var litt karma over det hele at Kristiansunds toppscorer i fjor fikk en billig straffe, misbrukte muligheten og ble skada av seg sjæl i tillegg. Haha.

Akkurat som det er helt utrolig at KBK-spiller Aliou Coly fikk rødt kort ETTER at kampen var ferdig. NTB skriver at backen Aliou Coly og Sam Adekugbe havnet i en heftig krangel, og Coly prøvde å slå etter Vålerenga-backen. Coly fikk til slutt direkte rødt kort av dommer Tore Hansen.

Dermed skjedde det ikke mye mer i Kristiansund. Stillingskrigen hadde vi alt å tjene på, og når vi sluttet å ville angripe, ga vi bort initiativet til hjemmelaget.

Vi var langt fra trygge hele tiden på seier, men det skyldtes ikke kampbildet, mer at du veit at Vålerenga er Vålerenga og kan kåle det til.

Så hva sa denne kampen? Vi fremstår solide bakover og kontrollerte framover. Ejuke fortsetter i lange perioder med å herje med motstanderne, og i tillegg har vi fått en rå og hurtig spiss – ikke bare rå som i fjor (hei Henrik KJ) – med enorm arbeidskapasitet. Sam Johnson virker veldig, veldig bra.

DFH klarte seg fint på midten sammen med Magnus Lekven – og Ivan Näsberg var også solid bak. Både Lekven og Näsberg (tverrligger) kunne begge ha scora i første omgang.

Kristiansund er i utgangspunktet ikke den vi skal måle oss mot, og vi «skal» ta med oss tre poeng herfra. Men så enkelt er det ikke – selv om du hadde hatt 20 lag i eliteserien så er det tøft å vinne borte i serieåpninga. Bare spør RævBK.

Foreløpig nikker VPN anerkjennende og konkluderer med at tre poeng er i boks og livet smiler. Aggressiviteten må beholdes i hele sesongen for at vi skal fortsette å plukke poeng.

Var vi kyniske eller usympatiske på slutten da mange av våre spillere ble liggende på gresset? Veit ikke, KBK-treneren sa:

– Vålerenga var rutinerte. Vi spilte ingen toppkamp, sa Christian Michelsen etter kampslutt.

– Vi snakker om lagmoral og vilje til å stå opp for hverandre, og det gjorde gutta i dag. Det var tre poeng som gjaldt og det fikk vi med oss, sa Deila til Eurosport.