Kristiansund og fair play

VPN har snakket med Kristiansund-trener Christian Michelsen om det som skjedde med Aliou Coly – spilleren som ikke spilte ballen tilbake til Vålerenga i god fair play-tradisjon – etter at Ivan Näsberg lå nede. Det vil si, først sendte vi denne eposten til han: Kommer KBK også i fremtiden til IKKE å spille ballen tilbake … Fortsett å lese «Kristiansund og fair play»

VPN har snakket med Kristiansund-trener Christian Michelsen om det som skjedde med Aliou Coly – spilleren som ikke spilte ballen tilbake til Vålerenga i god fair play-tradisjon – etter at Ivan Näsberg lå nede.

Det vil si, først sendte vi denne eposten til han: Kommer KBK også i fremtiden til IKKE å spille ballen tilbake til motstanderlaget når en spiller ligger nede og motstander har spilt ballen ut av spill, eller vil KBK selv vurdere dette fra kamp til kamp og situasjon til situasjon? Spørsmålet kommer etter denne uttalelsen i VG:

– Flere Vålerenga-spillere flokker seg rundt ham og egler ham opp fordi han ikke kaster ballen tilbake etter at de har brukt det siste kvarteret på å drøye tid. Når de ikke spiller fair, så er det heller ingen vits at KBK skal gjøre det samme, sier Michelsen.

Christian svarte på vår epost kl 00.22 i natt: «Ring meg i morgen». Så vi ringte i morges, og har etter samtalen fått godkjenning av Christian til å publisere disse sitatene:

– Vi er veldig opptatt av fair play i Kristiansund BK, samtidig vil det være perioder i en fotballkamp som er mer hektiske enn andre. Det er derfor det heter kamp. Vålerenga avslutter kampen på en veldig rutinert og taktisk måte, de får kampen inn i det sporet de ønsker. Det må vi ta lærdom og bli enda kaldere i hodet når vi har ballen.

– Vi ligger under 0-1 når den hendelsen du snakker om skjer. Normalt kaster vi ballen tilbake når motstanderen spiller ballen ut fordi en av deres spillere ligger nede. Da har det vært noen hendelser, situasjoner i forkant hvor Vålerenga har vært veldig taktiske, og hvis man føler at et lag utnytter situasjonen, da må det være en åpning for å bruke sunn fornuft. Og så er det slik at alle situasjoner må vurderes ut fra sammenhengen de oppstår i. Jeg mener at det er rimelig å snakke om at det må være en balanse i alt. Og det betyr at alle lag må vise fair play, sier Christian Michelsen til VPN.

Vi fikk aldri noe ordentlig klart svar på om han synes det er greit at laget ikke spiller ballen tilbake når en spiller ligger nede. Så tolk det som du vil. 

[poll id=»50″]

[poll id=»51″]

 

 

Legg igjen en kommentar