– Kanskje kan Enga kjempe om bronse

VPN har snakket med Dag Riisnæs, og Enga-legenden synser villig vekk på våre spørsmål om Vålerenga. Vi sendte epost, og her kommer 48-åringens svar. Jeg har ikke sett Enga noe særlig så langt i år, men jeg så kampen mot Kristiansund. Det var en sterk borteseier. Viktig å vinne sånne slitekamper dersom de skal henge … Fortsett å lese «– Kanskje kan Enga kjempe om bronse»

VPN har snakket med Dag Riisnæs, og Enga-legenden synser villig vekk på våre spørsmål om Vålerenga. Vi sendte epost, og her kommer 48-åringens svar.

Jeg har ikke sett Enga noe særlig så langt i år, men jeg så kampen mot Kristiansund. Det var en sterk borteseier. Viktig å vinne sånne slitekamper dersom de skal henge med høyt oppe. Gutta viste karakter. De forsvarte seg bra, både når de presset høyt og når de sto lavt. De løp mye og fort, de kriget og sto imot i egen boks. Det lover godt. Forsvarsspill er 50% av fotball.

I angrepsspillet forventer jeg å se et VIF-lag som er enda bedre til å styre kamper enn i fjor. I 2017 ble det i perioder for omstendelig, for mange pasninger på tvers og bakover, for lite rytme og tempo. Det bedret seg mot slutten av sesongen.

Jeg tror vi i år vil få se det jeg forventer av et «Deila-lag». Ballsikre spillere med et godt pasningsspill. Mange trekk når det er lurt –  raskt framover når rommene er der. Løpssterke i forsvarsspillet, gode i høyt press og i gjenvinningsspillet. Så kan utfordringen bli å håndtere kontringer imot. Det klarte de bra mot Kristiansund.

Flere av de nye spillerne er ukjente for meg, men jeg synes Sam Adekugbe hadde en svært god seriepremiere. Amin Nouri er jo velkjent, en god back. Husker jeg trente han på G15-landslaget i sin tid. Sam Johnson har scoret masse mål på dette nivået før, og kan gjøre det igjen.

Ser vi på alle lagdelene, så vil jeg si følgende:

– Gode keepere. Adam Larsen Kwarasey er en strålende keeper.

– Bakre firer er styrket på backplassene, etter min mening. I tillegg kommer Borchgrevink i full fart. Tollås Nation er en meget god stopper. Näsberg forventer jeg også mye av i år. Carvalho har jeg ikke sett før. Jääger var sterk i fjor. Alt i alt en sterk lagdel. Som vil få det enklere dersom gutta på midten flytter beina raskere enn i fjor. Like viktig som gode enkeltspillere er god struktur bak der. Den var god i Kristiansund.

– Kantspillerne bør ta ytterligere steg i år. Simen Juklerød kan bli mer stabil, men har stort potensiale. Chidera Ejuke minner meg om Zahid, begge de to er spillere med klasse. De har det lille ekstra med ballen i beina. Unggutta Grødem/Dønnum kan fort slå gjennom. Bård Finne går vi også og venter på.

– Inne på midten ryktes det at Abdi får en god sesong. Alle lag trenger en midtbanespiller med sånne ballvinneregenskaper. Så er det kjempegøy å se Daniel i ny rolle på midten. En fantastisk fotballspiller, bare han holder seg skadefri. Vi får krysse fingrene, for det kan utgjøre noen poeng. I  seriestarten imponerte han for øvrig defensivt også. Lekven er også god på sitt beste, men må flytte beina raskere i forsvarsspillet. Fridjonsson imponerte meg stort i fjor høst. Felix Myhre slår snart gjennom. Agyiri kan gjøre det samme. Her er det mye bra!

– Gutta på topp er de jeg kjenner minst til. Johnson, Azemi og Michael. Dersom toppspissen leverer varene blir det Topp 5 på Enga.

Rosenborg er store favoritter hos meg også, fulgt av Molde. Bak dem er det åpent. Kanskje kan Enga kjempe om bronse. Tøffe konkurrenter for Enga blir Sarpsborg 08 og Strømsgodset.

Men, tabellen i Norge er svært vrien å spå. Det er mange forholdsvis jevne lag. Det gjelder å ha litt marginer, i tillegg må treneren få maks ut av laget. Hvis det er en som kan få til det, så er det Ronny.

Legg igjen en kommentar