Dagboka torsdag 7. september 2017

Snart åpningshelg, snart børst, snart ball og snart hockey. Dagboka har litt om alt. Stadion begynner å nærme seg helt ferdig. Vålerenga har fått nøklene og treningene er i full gang. Det som gjenstår er småting. Spesielt utenfor. Det må fikses noen heller og planter og det starter faktisk å se helt fikst ferdig ut. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 7. september 2017»

Snart åpningshelg, snart børst, snart ball og snart hockey. Dagboka har litt om alt.

Stadion begynner å nærme seg helt ferdig. Vålerenga har fått nøklene og treningene er i full gang. Det som gjenstår er småting. Spesielt utenfor. Det må fikses noen heller og planter og det starter faktisk å se helt fikst ferdig ut.

Øst blir bra.
Øst blir bra.

Det som ikke er helt ferdig er selve puben. Selv om den ikke er 100% ferdig så fikk vi en kort liten tur og prat med daglig leder Jeanette Pedersen. La oss starte med å si at vi har skikkelig trua på Øst.

Puben blir en fotballpub, men ikke som Bohemen. Det blir en supporterpub, men ikke som Vålerenga Vertshus. Det blir et helt nytt tilskudd i Klanens pub-sfære og den skal ikke konkurrere mot de to andre. De skal fungere sammen; ikke mot hverandre.

Store, lyse vindusflater ut mot torget.
Store, lyse vindusflater ut mot torget.

Øst kommer til å ha 80 sitteplasser til vanlig, men noen fler på kampdager. Med 14 skjermer så kan de nok også vise en hel del av den sporten du ønsker å se. Innerst i lokalet er det også storskjerm. Fasilitetene er det absolutt ikke noe å si på. I tillegg har de, som en moderne pub med sikte på folk som vil jobbe i tillegg til å drikke øllere, flust med strømuttak.

Vi lurte på hva de ville servere og det kommer i første rekke til å være enkel, men god, pubmat. 1913-burgeren og VIF-glaserte kyllingvinger blir nok bra. Og om du kommer tidlig så vil det være mulig å ta en kaffe og kake der også.

Selvfølgelig er det Frydenlund. Og mer til!
Selvfølgelig er det Frydenlund. Og mer til!

Drikkekartet blir litt annerledes enn vi er vant til fra Bohemen og Vertshuset. Daglig leder Pedersen har henta med seg inspirasjon og erfaring fra mikrobryggerienes verden. Det betyr at i tillegg til de vanlige merkene som Frydenlund og Guinness så får du også Siste Sangs Ørken (surøl) på tapp. Så blir det noe annet også. Flaskeutvalget ser strålende ut, og ja, du får Strongbow på tapp samt Magners og Bulmers på boks.

Det store spørsmålet er når Øst åpner. Det enkle svaret er at vi ikke veit. Det virka ikke som de var helt sikre selv. Det vi faktisk veit er at Facebook-sida til Øst kan fortelle dere alt av øyeblikkelige nyheter. Så skal vi prøve å holde dere oppdatert vi også.

Siste nytt fra gata

VPN har hatt prosjekt gående siden første spadetak på Valle hvor vi tar bilder i et forrykende tempo av byggeprosessen. Disse bildene jobber vi nå med å sy sammen slik at du får en hel, sammenhengende film av stadion som reiser seg opp av det som en gang var en velodrom? Klam i hakket? Klammere skal du bli!

En så staselig video trenger jo fet musikk og da vi kontakta våre venner i Gatas Parlament fyra de med en gang. Ikke bare skulle de hjelpe til med låt, de skulle smi en flunka ny. Og presse den på vinyl og gjøre stor stas på hele Vålerengafamilien. Er det ikke vakkert hvordan et byggeprosjekt kan forene oss alle?

Og nå er EP´på plass! Låta hører du først 9. september, men vi har hørt den alt. Og den er fet!

Allerede nå kan du kjøpe ditt helt eget eksemplar av Velkommen hjem ved å klikke her.

For at du skal gjøre gode forberedelser har vi tatt for oss alle banda på Børst&Ball her.

Vertshuset, der alt skjer!

Vålerenga vertshus byr på det ene klassearrangementet etter det andre denne uka. I går var det kick-off for Vålerenga ishockey som tok med seg Ylven, Lindström, Lyngset og Oppøyen for en prat med prest og fant. Vi klarte å ikke møte opp, men ryktene sier vi må skamme oss fordi det var jævla fett.

I kveld derimot, da scudder vi ikke på oppmøtetiden! Klokka 17:00 kommer Ronny Deila for å mingle, bli hyllet og konfrontert. Vi skal spørre ham om hvordan i alle dager klubben kunne tillate kaoset som var rundt Herman Stengel i sommer. Har de ingen strategi for å styre informasjon ut til omverden? Også skal vi angre oss, si han er en  jævla årleit fyr og gi ham en klem.

Søndag feirer også Vertshuset åpning av ny stadion. Ragnar Strandbakke spiller opp fra 15:30, noe som stresser oss litt. Toget marsjerer fra kjerka 14:00 og da må vi foreta valg. Heldigvis er avstanden fra festningen til Vertshuset såpass kort at vi kan gå i tog opp og spassere ned igjen til Strandbakkes første riff.

Etter kampslutt spiller Strandbakke igjen på Vertshuset. Blir fint detta.

Gjøvik away!

Vålerenga hockey spiller sin første hjemmekamp i år på Gjøvik. Det betyr at vi må spenne på oss turskoa. Klanen har satt opp tog og påpeker noe viktige ting vi må være klar over:
– Oppmøte senest 16:00
– Toget går antagelig fra spor 17, det er ikke bekreftet. Følg med på internettet!
– Toget forlater Gjøvik presis 22:15. Det venter ikke og det rygger heller ikke for å plukke deg opp.
– Ingen servering til Gjøvik
– Overdreven servering hjem fra Gjøvik
Om tog ikke er noe for deg kan du ta buss. Vertshusbussen har avreise 16.00 og koster 300kr. Det meldes om ledige plasser. Påmelding med SMS til 91755725.

God tur!

Vålerenga i dag

Stikk innom Sjappa og bytt sesongkortet ditt, da slipper du kø på søndag.

Planlegg Vålerengahelga med vår feiende flotte guide!

 

Legg igjen en kommentar