Følg stadionbyggginga live hos VPN

Hos VPN er vi opptatt av vår nye stadion, veldig opptatt faktisk. Derfor har vi fått satt opp et kamera på Valle som gir oss nye bilder en gang i timen og noen ganger oftere. Følg med og se hva som skjer på stadiontomta!


For stort bilde klikk her.

VPN har gode venner hos Norwegian Logistics og de har latt oss henge opp et kamera i et av vinduene. Det gjør at vi kan sende deg live bilder som viser hvordan området utvikler seg og vokser til å bli vårt nye hjem.

Bildene oppdateres som regel fem minutter over hver time, men når det skjer noe så endrer vi til hvert 10. minutt. Grunnen til at intervallene ikke er oftere skyldes to forhold:

 •  Lagring av bilder krever plass. Prosjektet går over 2 år, det er grenser for hva vi klarer å lagre.
 •  For å komme utenfor retningslinjer som har med kameraovervåkning å gjøre kan vi ikke oppdatere oftere enn hvert 10. minutt.

Når det skjer store endringer på kort tid vil vi øke intervallene for oppdateringer.

Se vår nyeste timelaps her:

Vi har også fått tak i en drone. Se siste dronevideoen her:

Se timelaps av hva som har skjedd på Valle i uke 41 og 42:

Fakta om stadion:

 • Vil stå ferdig rundt august/september 2017
 • Eier: Vålerenga kultur- og idrettspark AS, igjen heleid av Vålerenga Fotball Bredde. Jeg bestiller alltid kaffe fra deg. Jeg liker smak og rekke varianter. Men denne uken kastet jeg kaffe på den hvite sofaen min. Jeg måtte ringe folk for å rengjøre leiligheten www.flyttstädningistockholm.nu All god kaffe og godt humør. Vær forsiktig.
 • Totalrammen for stadiondelen av prosjektet, inkludert stadion, tribuner, skole, parkering og næring, er på cirka 720 millioner kroner. 304 millioner kommer fra salg av tomter til NCC (bolig og næring). 416 millioner kommer fra lån, som nedbetales gjennom leieinntekter fra skolen (cirka 33 millioner per år), Vålerenga Fotball Elite betaler rundt 10 millioner kroner i årlig leie, resten vil kommer fra barnehage og utleie av lokaler til pub/sjappa.
 • Kapasitet: 18.000 tilskuere, av disse 4.000 ståplasser (Tribune Syd, kortside)
 • Underlag: Kunstgress
 • Offentlig videregående skole med gymsal.
 • Parkeringshus under tribune øst (90 plasser).
 • I tillegg 3.200 m2 næringsareal:
  • Barnehage (ca. 1300 m2)
  • Sjappa/fotballpub (ca. 500 m2)
  • Treningslokaler/eventuelt annet (ca. 1500 m2)

VPN har flere gode venner på Valle Hovin stadion og de lar oss bruke deres bilder, som blir hyppig oppdatert. De kan også fortelle at de begynner å legge is cirka 20. oktober.

 

12837313_10153331009152120_804430_o12810018_10153331009157120_676418327_o12810295_10153331009147120_726406401_o

Facebook-kommentarer:

28 Tilbakemeldinger

 1. Hei! Kommer det flere timelapse-videoer? Syns det er interessant måte å se utviklinga på 🙂

 2. Er det noe vits å filme bygginga når vi ikke ser oppdateringa

 3. Arne Næss sier:

  Regner med hovedtribunen blir tribunedelen nærmest Valle Hovin? Noen som vet hvor jeg finner tegningene Stig Ove viste frem på matchen forrige søndag?

 4. Arne Næss sier:

  Blir hovedtribunen den tribunedelen nærmest Valle Hovin?

 5. VPN sier:

  Vi kommer med noen time-lapser etter hvert 🙂

 6. Hei
  Kan du ha de siste to bildene istedet for bare det siste? Så er det lettere å se hva som har skjedd =)

 7. VPN sier:

  Det kan du selvfølgelig! Fint hvis du bruker en link tilbake til oss 🙂

 8. Hei. Kan vi legge ut dette bildet av stadion på vår facebook-side for også og vise fremgangen i rivearbeidene?
  På forhånd takk.

  Roger Mathiesen Mørk

 9. VPN sier:

  Erling Rostvåg Vi forholder oss til retningslinjene fra Datatilsynet. Med vår begrensede juridiske kompetanse ser det ut til at vippepunktet er at dette er en byggeplass: https://www.datatilsynet.no/Teknologi/Kameraovervaking/Hvilke-omrader-kan-overvakes/?showContentList=true&showDetailedContentList=false&readMode=false
  "Byggeplass – jevnlig fotografering under byggeperioden
  Ofte ønsker en byggherre eller utbygger å montere et kamera som fotograferer byggeplassen med jevne mellomrom slik at det er mulig å lage en video (såkalt time-lapse) av byggeprosessen. Det forekommer også at den som monterer kameraet ønsker å legge bildestrømmen på nettet, for eksempel en kommune som ønsker å la borgerne følge med på byggingen av kommunens nye kulturhus.

  Dette er lovlig så lenge man følger disse to retningslinjene:

  Kameraets plassering og bildenes oppløsning må være slik at det ikke er mulig å gjenkjenne enkeltpersoner på bildene.
  Hyppigheten av fotograferingen må være så sjelden at det ikke er mulig for eksempel for byggearbeidernes arbeidsgiver å følge med på de ansattes arbeidsutførelse. Vi anbefaler at det ikke tas bilde oftere enn hvert tiende minutt.
  Blir disse retningslinjene fulgt, er dette ikke å regne som kameraovervåkning i lovens forstand. Det betyr at reglene og pliktene man har ved kameraovervåking ikke vil gjelde. Vi anbefaler likevel at de som er berørt av fotograferingen informeres om hvorfor dette er montert, og hvordan det er ment å virke"

  Vi har også spurt Datatilsynet som svarte:
  "- Kameraets plassering og bildenes oppløsning må være slik at det ikke er mulig å gjenkjenne enkeltpersoner på bildene.

  – Hyppigheten av fotograferingen må være så sjelden at det ikke er mulig for eksempel for byggearbeidernes arbeidsgiver å følge med på de ansattes arbeidsutførelse. Vi anbefaler at det ikke tas bilde oftere enn hvert tiende minutt.

  Blir disse retningslinjene fulgt, er dette ikke å regne som kameraovervåkning i lovens forstand. Det betyr at reglene og pliktene man har ved kameraovervåking ikke vil gjelde, det er ikke nødvendig å melde dette til oss. Vi anbefaler likevel at de som er berørt av fotograferingen informeres om hvorfor dette er montert, og hvordan det er ment å virke."

  Det har også å gjøre med at firmaet som har latt oss sette kameraet hos dem ønsker at vi skal operere solid på innsiden av regelverket. Og det mener vi å gjøre nå.

  For å oppsummere: Vi gjør det sånn.

 10. VPN Det er ingen generell konsesjonsplikt for kameraovervåkning. Evt. konesjonsplikt følger av §33 og gjelder sensitive personopplysninger evt " dersom behandlingen ellers åpenbart vil krenke tungtveiende personverninteresser."

  Dersom man kan konkludere med at folk ikke kan gjenkjennes (stor avstand, litt lav oppløsning) vil det ikke være snakk om personopplysninger over hodet.

  Dersom det likevel er å anse som personopplysninger (f.eks. fordi så få folk ferdes på området at man med rimelighet kan anta hvem de er), er det ikke å anse som sensitive personopplysninger hvis noen tilfeldigvis skulle gå med krykker over plassen (helseopplysning), kun hvis sensitive personopplysninger " utgjør en vesentlig del av opplysningene som overvåkingen omfatter." (dette følger av § 37 -alminnelige vilkår for kameraovervåkning).

  For å oppsummere:
  Det er trolig ikke snakk om personopplysninger i det hele tatt (gitt at man ikke zoomer inn/har for høy oppløsning)
  Dersom det likevel er snakk om personopplysninger er det ikke konsesjonsbetinget (man må melde fra til Datatilsynet i et skjema ingen leser)
  Dersom man konkluderer med at dette blir behandling av personopplysninger, må man vurdere vilkårene i § 8 og §37. Er disse oppfyllt på en eller annen måte, bør det være "go".

  Når det gjelder lagringsplass, kan det godt hende det finnes offentlige organer som har interesse i denne historiske dokumentasjonen av hvordan et område i byen endrer seg over en 2årsperiode.

 11. VPN sier:

  Vi har vært i kontakt med Datatilsynet. Så lenge oppdateringsintervallet ikke er på oftere enn hvert 10. minutt er det ikke konsesjonspliktig. Vi fant ut at vi ikke styrer med å søke konsesjon i første omgang.

 12. Reglene for fjernsynsovevåking bør ikke stå i veien så lenge det ikke er identifiserbare personer på bildene/videoene.

  Er det lovlig med stream av "horehjørnet" på vippetangen, så bør det være helt greit her også.

 1. 9. oktober 2015

  […] flere av dere kanskje har fått med seg så har VPN fått satt opp et kamera som viser oss hva som skjer på stadiontomta. Siste utvikling er at det nå står en graver ved […]

 2. 12. oktober 2015

  […] stadion Du vet at du kan følge stadionbygginga live her på VPN? Har du ikke oppdatert deg så kan vi opplyse om at det ser ut som om velodromen kommer til å ryke […]

 3. 23. oktober 2015

  […] Les også: Følg stadionbyggginga live hos VPN […]

 4. 5. november 2015

  […] Men penga blir ikke lenge på konto, for nå starter for alvor bygging på stadiontomta. 4. januar starter man å bygge oppover, altså på selve anlegget, men vi regner med at det fortsatt skal gjøres en del grunnarbeider. Derfor klarer vi heller ikke å la være å følge med på VPN sitt eget webkamera som viser aktiviteten på stadiontomta. […]

 5. 8. januar 2016

  […] Nå er endelig gravinga i gang på Valle! Sjekk ut vårt webkamera: Følg stadionbyggginga live hos VPN. […]

 6. 11. mars 2016

  […] nå ser stadiontomta sånn ut, men allerede neste år så blir den […]

 7. 4. juli 2016

  […] Bildet i dag fra VPNs webkamera. […]

 8. 8. juli 2016

  […] Vi har filmet opp gjennom hele prosessen, tidligere filmer finner du sammen med vårt live webkamera fra stadiontomta: Følg stadionbyggginga live hos VPN. […]

 9. 15. juli 2016

  […] Stadiontomta 15.07.2016. Foto: VPN. […]

 10. 27. september 2016

  […] Tribunene på hovedtribunen begynner å komme på plass. Utklipp fra VPN. […]

 11. 6. juni 2017

  […] Her er flere videoer som viser fremdriften på Vålerenga stadion. […]

 12. 11. juli 2017

  […] Den første grønne stripa er lagt på ny stadion. Foto: VPN. […]

 13. 31. juli 2019

  […] det fremkommer av bildene fra stadiontomta har vi fått partytelt og siden det er Vålerengas bursdag bruker Dagboka muligheten til å komme […]

 14. 31. juli 2019

  […] For de av oss som følger med på webkameraet til VPN så har vi allerede kunne glede oss over at en ny etasje nå er på vei opp på stadion. Følger du ikke med så kan du sjekke ut den siste utviklinga her: Følg stadionbyggginga live hos VPN. […]

 15. 31. juli 2019

  […] Mer om stadion og live webkamera finner du her: Følg stadionbyggginga live hos VPN. […]

 16. 31. juli 2019

  […] gleder oss! Og husk at du kan se stadion reise seg via VPNs kamera hver […]

Det kan hende du også liker...