Dagboka fredag 14. juli 2017

Siden det er sommerferie har vi latt reiseradioen summe i bakgrunnen mens vi har tømt en frokostpils og latt tankene surre rundt Vålerengas deilige univers. Vallekort, kunstgress, et forum utenfor alles kontroll mandagens kamp og Vålerengamusikk er noe av det vi og våre hjerner har befattet seg med. Vallekortet, stadion og kunstgress Salget av Vallekortet … Fortsett å lese «Dagboka fredag 14. juli 2017»

Siden det er sommerferie har vi latt reiseradioen summe i bakgrunnen mens vi har tømt en frokostpils og latt tankene surre rundt Vålerengas deilige univers. Vallekort, kunstgress, et forum utenfor alles kontroll mandagens kamp og Vålerengamusikk er noe av det vi og våre hjerner har befattet seg med.

Vallekortet, stadion og kunstgress

Salget av Vallekortet går som ei kule av typen supersonisk og teflonbelagt. Raskt altså. Vi synes ikke det er noe rart når studenter og gamle folk kan få resten av sesongen for 850 spenn om de er medlemmer. Premiumplassene, de dyreste, er utsolgt. Legg til at kjøpere av Vallekortet får førsterett på fornyelse av sesongkort 2018 er det ikke til å undres over at Sjappa opplever ville dager i sommerværet. Folka som jobber der får ikke tid til en softis engang.

Synd for dem, fint for oss.

Dette er altså en av fordelene med egen stadion, vi gjør som vi vil med rabatter og pakker og alt mulig. Vi legger også kunstgress. Mange har fått med seg dette, enten via vår egen livefeed eller via andre kanaler. Derimot ser det ut for at mange har glemt hvorfor kunstgress legges.

Vålerengas stadion er ikke et anlegg som kun benyttes av a-laget hver fjortende dag i sesongen, pluss noen treninger. Det skal brukes hver eneste forbanna dag! Unger, ungdom, amatører og proffer skal nyte Vålerengas hjemmearena som sitt eget. I tillegg vil nok en og annen superstjerne, med eller uten sangstemme, ta turen og vise seg fra sin beste side. Du trenger ikke være særlig oppegående for å forstå det, men vi tar det allikevel: med så høy aktivitet greier ikke selv den beste banemesteren i verden å holde naturgress i stand.

Sånn, da kan vi diskutere valg av pølser i kioskene. Denne dagboka slår et slag for Åkeberg Skoglund.

Forumet er ute av kontroll

Eller ute av drift. De som har forsøkt å mene noe, eller lese andres meninger, på forumet har slitt. Det skyldes en SSL-feil, som dagboka ikke veit hva er. Denne er under utbedring, eller allerede utbedra (avhengig av når du leser dette) og verden vil da være åpen for dine føtter.

Vålerengamusikk

Siden alle elsker Vålerenga, også musikere, har det blitt produsert nok klubbmusikk til at du kan kjøre Oslo Kirkenes tur/retur uten å høre den samme visa om igjen. Og alle låter er av ypperste klasse. Islandsgate dundra inn og feide pallen tom for et års tid siden med ei hel skive dedikert klubben og byen vår med sin ujålete punkrock. Andre helter har derimot latt sine klassikere tale for seg.

Nå er det derimot bevegelse igjen. I hvert fall håper dagboka det. Våre venner i Gatas Parlament, de med de fengende refrengene, posta nydelige farger på Instagram i går med teksten «Ekte kjærlighet tar seg ganske godt ut i rapform!».

https://www.instagram.com/p/BWc2vbBhHWn/

Vi veit ikke hva det betyr, men vi er enige og håper å se mer. Tross alt er vi alle fra Vålerenga.

Kristiansund away

Fiffig nok har Kristiansund fått et løft etter at Kamer Qaka forlot klubben. Merkelig siden han i følge seg selv er verdens beste fotballspiller. Allikevel er den blådrøde arméen på fremmarsj og vi skal nyte alle milene vestover for å knappe poeng. Trua på at alle tre poengene finner sitt hjem i Oslo er til stedet selv om vi nå er en svenske fattigere.

Vålerenga i dag

Vi er, ærlig talt, usikre på om det er quiz på Bohemen i kveld. Ta en tur og finn ut av det. Eller nyt bakgården på Vertshuset.

Før du stikker til vannhullene fikser du deg Vallekortet her.

 

Legg igjen en kommentar