Dagboka fredag 21. april 2017

Det er fredag, det er hælj og det er snart kamp. Vi skal fokusere på det etter en uke der fotballnorge har vært nesten like dramalama som det var i de 1000 hjem da Rodney Omdal Karlsen ble stemt inn igjen i Big Brotherhuset 17. mai etter at vi endelig var kvitt ham den 3. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 21. april 2017»

Det er fredag, det er hælj og det er snart kamp. Vi skal fokusere på det etter en uke der fotballnorge har vært nesten like dramalama som det var i de 1000 hjem da Rodney Omdal Karlsen ble stemt inn igjen i Big Brotherhuset 17. mai etter at vi endelig var kvitt ham den 3. mai. For et gjensyn med hvordan Rodney håndterer en uenighet med samme eskalerende kraft som fotballnorge så kan dere se eskaleringa HER

Kamp mot Sogndal
På søndag så møter vi pjokkene fra saftygda. Sogndal ligger på 11. plass med 4 poeng. Det interessante er at de på disse 4 kampene så har de spilt 2 hjemme og 2 borte. I begge hjemmekampene har Sogndal spilt bra og dratt med seg 4 poeng ved hjelp av en seier og en uavgjort. Borte har det blitt 2 tap. Begge ganske klare. Dette lover jo bra ettersom søndagens kamp går på Ullevaal.

Her er Sogndals kamper denne sesongen:
Sogndal – Strømsgodset 1-1 (Ramsland)
Tromsø – Sogndal 3-0
Sogndal – Stabæk 4-1 (Bye 2, Koomson, selvmål)
Sarpsborg – Sogndal 3-1 (Ramsland)

I disse kampene så har Sogndal vekslet mellom å spille 4-4-1-1 med Ramsland i en mer klassisk tierrolle, 4-4-2 og 4-1-4-1 med Birkelund som den defensive på midtbanen. Hva Eirik Bakkes menn velger av spillformasjon og er derfor litt uggent å gjette seg til, men de forskjellige formasjonsvalgene tyder på at Bakke tilpasser taktiskk og spillestil etter faktorer som motstander, bane og egen form.

Møter siste 10 år på Ullevaal:
2016: 1-1 (V: Zahid – S: Sveen)
2015: Ingen kamp. Sogndal var i Obosligaen
2014: 2-1 (V: Zahid, Selvmål Patronen – S: Nilsen)
2013: 1-0 (V: Børven)
2012: 0-2 (S: Valsvik, Brochmann)
2011: 1-1 (V: Fellah – S: Hopen)
2010: Ingen kamp. Sogndal var i Obosligaen
2009: Ingen kamp. Sogndal var i Obosligaen
2008: Ingen kamp. Sogndal var i Obosligaen
2007: Ingen kamp. Sogndal var i Obosligaen

De siste 10 årene har mao gitt 5 hjemmekamper og av de har vi vunnet 2 og spilt 2 uavgjort. Vi har mao et ganske godt grep på Sogndal, selv om man alltids kan dra frem kvalikkkampene fra 2000 o.l., men som resultatene over viser: Det blir tøffe kamper og det blir sjeldent mange mål. Sogndal vet de er en liten klubb med små ressurser. De spiller på resultat og så lenge de er i eliteserien så er du i overlevelsesmodus. Dette kan gjøre Sogndal til en vanskelig motstander for Vålerenga ettersom vi har hatt en suboptimal åpning på serien. Det som er viktig for Vålerenga nå er å nullstille seg. Legge spesielt skuffelsen over å ha tapt mot Sandefjord bak seg og kjempe seg tilbake på vinnersporet. Være på, vinne dueller, følge taktikken til høbvding Deila, ha troa på lagkompisene osv. Alle disse små tingene som gjør at situasjoner ikke vil oppstå i egen kasse og at noe kan skje offensivt.

VPN har trua på 3 poeng mot Sogndal. Vi håper spillera får støtte og bra trøkk fra tribben også slik at de veit vi har ryggen deres og de kan senke skulderne og tenke ball. Tipset vrt blir 2-0. Finne med et skudd i lengste og Falch stanger inn det siste fra kort hold.

Kamp mot Røa
Ække bare herrelaget som skal i aksjon. Neida, damene skal også spille. Også de skal spille på eget gress og motstander for dem er vestkantlaget Røa. Som Vålerenga så tippes Røa høyt i år. De nevnes kansje ikke i samme åndedrag som Avaldsnes og LSK, men det er en tradisjonsrik klubb på damesiden som har etablert seg i toppen.

Røas kamper denne sesongen:
Røa – Stabæk 1-2 (Utland)

Vålerenga tapte knepent 2-1 mot Avaldsnes i første seriekamp. Røa røk med de samme sifrene mot solide Stabæk. Det ligger med andre ord an til å bli et skikkelig bikkjeslagsmål mellom Røa og Vålerenga om å unngå å få en skjev start. 3 poeng åp 3 kamper mot 2 av de andre topplagene er mer enn godkjent for begge lag. 0 Poeng gjør at man kommer skjevt ut og er på etterskudd. Her blir det bare å brette opp erma og gyve løs.

Møter siste 5 år:
2016: 0-4 (R: Frøshaug 2, Leine, Hansen)
2015: 0-1 (R: Iversen)
2014: 1-0 (V: Berget)
2013: 1-1 (V: Skjelderup – R: Hansen)
2012: 1-4 (V: Angus – R: Selvmål, Mykjåland 2, Thorsnes)

Vi har historisk sett hatt et dårlig tak på Røa. 1 seier, 1 uavgjort og 3 til dels klare tap har det blitt på eget gress. Mens Røa har vært etablert og har hatt flust med landslagsspillere så har Vålerenga tatt en Mål-Mons og bygget stein på stein de siste 10 årene. De rykket opp til Toppserien i 2011 og har har etablert og stabilisert seg før de nå satser høyere på tabellen og har styrket stallen venstlig før sesongen.

VPN satser på 2-1 seier til Vålerenga etter mål av Krieghoff og kaptein Jónsdóttir.

Cupkamp til uka
Vi er så fremoverlente nå at vi også fokuserer littegrann på neste ukes cupkamp. Gran er ute i den Hadeland i dag om hva som kommer til å skje på onsdag. De skal opprette en fanzone før kampen der kidsa kan kose seg med ballbinger og få målt kruttet med radarmåling. I tillegg kommer Ragnar Strandbakke fra Øsekara. Så da blir det forhåpentligvis et gjensyn med Vålerenga Kjerke og Lillebrors vise. Utover det så er Grans a-lag fra 1989 hedersgjester ettersom de bare slapp inn 8 mål i 1. runden av cupen mot Ham-Kam det året. Når det er grunn god nok til å bli hedersgjest så vet du at det ikke har skjedd særlig mye der oppe. Noensinne.

Tribunevegger
Helt til slutt vil vi atter en gang minne dere på tribuneveggerinitiativet til Klanen og Vålerenga. Info og link til å støtte prosjektet finner du HER.

Vi vil også komme med en henstilling til alle parter om at dersom man får inn mer penger enn man har håpet og trodd på kan man godt tenke større enn noen tribunevegger. Det finnes masse annet snadder man kan finne på å lage. Ta f.eks. Gangwon Fc som er en rural klubb i Sør-Korea. Riktig nok bor det 1,5 millioner mennesker rundt omkring i det fjellmassivet som Gangwon sogner til, men de bor spredt rundt omkring i dalsprekkene så for at det skal være liv laga på klubben så reiser klubben rundt i sitt eget fylke og arrangerer hjemmekampene på forskjellige arenaer slik at de kan dra nytte av den samme happeningfølelsen som et omreisende circus har. Skal du se dem så må det bli den ene kampen osv. Og et av disse stedene som er samme fylke som Gangwon FC er Pyeongchang – stedet som skal arrangere vinter-OL i 2018. Hva er vel da mer naturlig å legge til rette for etterbruk ved å bruke sletta til hoppbakken som fotballbane?

Tenk på det dere i Vålerenga! Hvor fantastisk er det ikke for unga i barnehagen å ha så god tilgang til et vinterskianlegg? Er bare å ta på den Reimadressen, tre en hjelm over den bløte skallen deres og tjore fast de lyserosa Frostskiene før de sendes ned ovarennet. Til slutt kan de plukkes opp av en annen barnehagetante nede ved K-punktet. Da skaper man barn med hårete baller da. De blir ikke mye stressa for å ha matteprøve på skolen, for å lære seg å sykle eller å dødse fra tiern før de kan svømme.

VPN sier ikke at dere må kjøpe hoppbakke om dere får inn nok penger. Vi bare hviskere dere ømt i øret at dere i det minste kan tenke på det.

tribunevegger

Vålerenga i dag
I dag er det en fin dag å kjøpe billett til helgens kamper. Billetter til herrenes kamp kan du kjøpe HER. Damene selger vel sine i døra på Vallhall.

Legg igjen en kommentar