Dagboka torsdag 20. april 2017

Det har vært mye Vålerenga i media i det siste, både på godt og vondt. Dette er noe som har gitt Dagboka litt vondt i sjela. Derfor tar vi derfor et hvileskjær før avspark i neste serieunde. Vi snakker litt om tribunevegger og fotball av den amerikanske typen. Amerikansk fotball Snart er det seriestart for … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 20. april 2017»

Det har vært mye Vålerenga i media i det siste, både på godt og vondt. Dette er noe som har gitt Dagboka litt vondt i sjela. Derfor tar vi derfor et hvileskjær før avspark i neste serieunde. Vi snakker litt om tribunevegger og fotball av den amerikanske typen.

Amerikansk fotball
Snart er det seriestart for Vålerenga Trolls. Det blir en spesiell sesong for trollsa. I likhet med Iskrigerne spiller de på erstatningsarena kommende sesong. Mens Iskrigerne foreløpig spiller lenger øst, så spiller Trolls foreløpig på Oslo vest (FØSJ!) – nærmere bestemt på Frogner. Heldigvis får lagene fortsatt trene hjemme.  Deler av det gamle kunstgresset er nemlig rullet ut på grusbanen ved Kampen skole. At lagene kan trene i nærområdet er viktig for en markant bydelsklubb som har så sterk tilknytning til Jordal, Vålerenga og Kampen som det Vålerenga Trolls har. At hjemmekampa foreløpig spilles borte på Frogner Stadion får så bare være.

At Vålerenga Trolls er et ekte Oslo Øst lag viser seg blant annet godt i det bra rekruteringsarbeidet klubben gjør. Som en konsekvens av dette arbeidet stiller klubben med lag både i Eliteserien og i 2.divisjon. Vi snakker om lag bestående utelukkende av hjemlige spillere. Vi har INGEN importer. Dette liker vi. Før denne sesongen utgjør stallen med spillere klare for Eliteserien og 2.divisjon hele 72 spillere, hvorav 52 spillere har lov til å spille i begge divisjonene. På sikt lover dette godt fordi yngre og ikke så erfarne 2.divisjonspillere på trening og i kamp vil få brynt seg godt mot mer etablerte og erfarne spillere med fast plass i Eliteserien. Og kanskje juniorspillerne kan lære seniorspillerne ett og annet også? Vålerenga Trolls har jo de siste sesongene vunnet «rubb og rake» på juniornivå. På seniornivå har man ikke vært like gode. Vi snakker om å bygge en vinnerkultur, være sultne på å gjøre vei i vellinga, få hull på byllen, den såkalte ketchupeffekten osv osv. Vi tenker at det bare er et spørsmål om tid før Vålerenga Trolls blir grossist på førsteplasser på seniornivå også, spørsmålet er vel egentlig om gutta innkasserer førsteplassen i år eller er det for tidlig. Vi har uansett trua på en bra sesong. Det er mye bra som skjer i klubben om dagen og vi merker en entusisame rundt laga som man lett kan savne i andre deler av vålerengafamilien.

Som supportere har VPN redaksjonen en oppfordring til alle i Trolls-familien: Ta fra Oslo Vikings gleden av å spille på eget gress. Gjør Frogner Stadion til VÅR HJEMMEBANE!!

Tribunevegger
Klanen har som dere veit tatt iniativ til å samle inn penger til vegger på supportertribuna. Vi veit alle hvor jævlig det kan blåse oppe på Valle. Ikke bare er det kaldt men vinden tar jo med seg lyden fra all sangen, hacklinga av motspillere, hylling av egne spillere og buing på dommerne. Den tar med seg stemninga. Sånn kan vi ikke ha det. Vi trenger vegger på den tribuna. Har du litt cash å avse, så bidra til stemninga og trivselen du også. Det er ikke sånn at du må gi hundrevis eller tusenvis av kroner. Alle monner drar og kan du avse en kaffe latte, en pils, en snickers etc så kan du gi tilsvarende beløp her.

Vålerenga i dag
Vi psyker oss opp til å slå Sogndal både på banen og på tribuna. Greit vi har rota utpå matta så langt i sesongen, men på tribuna er vi konger! Når Engas 12 mann representerer så vil det før eller seinere smitte over på gutta på matta. Vi hadde ryggen deres i fjor da det storma som verst, og vi har ryggen deres nå!

Legg igjen en kommentar