Dagboka onsdag 19. april 2017

Som vanlig er det Vålerenga som får all oppmerksomhet i norsk fotball når vi har spilt flere kamper uten seier. Viking og Lillestrøm får drive på med sitt i fred. Men nå skiter også en fordums helt i eget reir. Det er ikke få ganger VPN har stått opp og forsvart Kjetil Rekdal mot kritikere … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 19. april 2017»

Som vanlig er det Vålerenga som får all oppmerksomhet i norsk fotball når vi har spilt flere kamper uten seier. Viking og Lillestrøm får drive på med sitt i fred. Men nå skiter også en fordums helt i eget reir.

Det er ikke få ganger VPN har stått opp og forsvart Kjetil Rekdal mot kritikere både i og utafor klubben. I er og blir en legende i Vålerenga – ingen tvil om det. Men når krybben er tom, bites hestene, sies det. Og da er det nettopp VPNs oppgave å si fra når en god venn opptrer som en fiende.

Ronny Deila sa han overtok en bånnklubb, og mente bånnlag. Rekdal blir oppringt av journalist, og velger å fremstå som en krenka variant av Kari Jaquesson i stedet for å si til journalisten at dette gidder jeg ikke kommentere:

– Jeg synes det er å fordreie sannheten ganske kraftig. Snittet på tabellen har stort sett vært midt på de siste årene, i en klubb med store økonomiske vanskeligheter som har skåret kostnader og prøvd å overleve. Å si at han overtok en bånnklubb, er å dra det fryktelig langt, sa Rekdal til VG, og bekreftet at han syntes det var respektløst.

Og Kjetil Rekdal kan dette mediespillet så godt, at det er pinlig når vurderingene han gjør ikke er bedre enn den krenka fyren han fremstår som i media.

Når dagboka skriver dette, husker vi veldig godt hvordan Rekdal omtalte det han overtok etter Martin Andresen. han sa til Aftenposten:

«Jeg husker hva jeg tenkte etter den første treningsuken i vinter, da tenkte jeg at dette lage kan søren meg rykke rett ned. Da ble jeg skremt, altså. Det var et labert nivå. Det var dødt, ikke noe engasjement, alle hang med hodet, det var elendig nivå på trening, folk var i råtten fysisk forfatning. Det var helt vilt», sa Rekdal til Aftenposten i april 2013.

Da hadde Vålerenga – under hans ledelse – prestert den svakeste seriestarten på 17 år. Også i april i fjor åpnet Vålerenga svakt, ja, faktisk svakere enn i år. Da sa Rekdal:

— Media, supportere og de rundt Vålerenga er ikke like tålmodige som vi må være. Vi skulle gjerne vært så gode at vi vant hver kamp, men det er vi ikke. Det er mye som må på plass før vi er der. Men med våre beste spillere på banen og i form er vi gode nok til å utfordre alle. Men vi mangler stabilitet, sa han til Aftenposten.

Alle veit at det endte med at Ronny overtok Vålerenga på slutten av sesongen for å unngå nedrykk.

Den feilen Reka nå gjør, er at han ikke evner å skille personlige følelser fra det å være en frittalende, dyktig og skarp ekspertkommentator. Han velger å opptre som en krenka eks som bare må slenge dritt om dama han var så glad i, samtidig som han prøver å få frem at han gjør dette fordi han er så glad i henne. Men det der funker ikke på barneskolen, og det funker ikke i media.

Det er en grunn til at ekspolitikere venter i mange år før de kommer med krutt i memoarene sine. Og venter de ikke, blir de bare små mennesker. Og akkurat nå, er du liten.

Vi tar med et annet sitat fra Aftenposten-intervjuet i 2013:

- Vi er ikke fornøyde med den starten vi har fått, selvfølgelig er vi ikke det. Vi må bare tåle den kritikken og den prylen vi får. Men jeg er bombesikker på at vi skal være med fra dag én neste sesong.

VIF 2 tapte mot Raufoss

Den eneste scoringen kom etter en Raufoss-corner etter to minutter, og 0-1 ble sluttresultatet foran 252 tilskuere i Vallhall. Dagboka lener seg tungt på Raufoss sin hjemmeside:

Den første omgangen ble ikke noe fyrverkeri, men det var ei heller sovemedisin. Det ble mye fram og tilbake, og begge lag hadde sine sjanser.

I andre omgang var det Vålerenga 2 som dominerte kampen på eget gress. Hjemmelaget holdt ballen i laget stort sett hele omgangen og skapte i tillegg flere gode sjanser foran Raufoss-målet. Gutta i gult lå kompakt gjennom hele kampen, og var flinke til å hindre blåtrøyene når de nærmet seg, skriver totningene.

Vålerenga i dag

Vel, i dag bør det nok heller snakkes om videodømming i fotball. Ungarske Viktor Kassai gjorde flere grov feil i kampen mellom Real Madrid og Bayern München. Trist at kamper på det nivået avgjøres av dommere. Opp med handa den som faktisk er imot videodømming i de store ligaene – og Eliteserien?

 

 

Legg igjen en kommentar